Smith/Kotzen – Smith/Kotzen

Smith/Kotzen – Smith/Kotzen

Χρονολογία: 2021
Συνολική Διάρκεια: 47:18 
Εταιρεία: BMG

Όταν δύο καταξιωμένοι και πασίγνωστοι κιθαρίστες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα άλμπουμ, τι άραγε να περιμένει κανείς σαν αποτέλεσμα; Αυτή είναι και η περίπτωση της συνεργασίας του Adrian Smith (κιθαρίστα των IRON MAIDEN) και του Richie  Kotzen, (κιθαρίστα των THE WINERY DOGS, MR. BIG και πρώην κιθαρίστα των POISON). Οι δύο τους συνεργάστηκαν και κυκλοφόρησαν ένα νέο άλμπουμ, το οποίο απλά φέρει ως τίτλο τα ονόματα τους, προδιαθέτοντας τον ακροατή για το περιεχόμενο του.

Το περιεχόμενο όμως είναι πολύ μακριά από το ύφος των IRON MAIDEN, όπως και από αυτό των POISON ή των THE WINERY DOGS. Για την ακρίβεια δεν είναι ένα άλμπουμ με μια συγκεκριμένη μουσική κατεύθυνση. Στα εννιά τραγούδια του μπορεί κανείς να βρει από Blues στοιχεία μέχρι Hard Rock περάσματα αλλά και κάποια Jazz Fuzion στοιχεία, τα οποία προσέθεσε ο Kotzen στις συνθέσεις του.

Οι δύο καλλιτέχνες μοιράζονται, εκτός από τα καθαριστικά μέρη, τα φωνητικά, αλλά και το μπάσο, το οποίο σε κάποια τραγούδια το αναλαμβάνει ο Smith, ενώ σε κάποια άλλα ο Kotzen, ο οποίος σε πέντε τραγούδια παίζει και τα τύμπανα. Διάφοροι guest μουσικοί επίσης πέρασαν από το άλμπουμ, με σίγουρα αξιοσημείωτο τον Nicko McBrain, ο οποίος παίζει τα τύμπανα στο “Solar Fire”. Την παραγωγή του άλμπουμ έχουν αναλάβει οι Smith και Kotzen, το δε μιξάρισμα ο Kevin Shirley.

Η ετερότητα μεταξύ των συνθέσεων κάνει το άλμπουμ αρκετά ενδιαφέρον, ενώ η ’80ς επικρατούσα αισθητική σίγουρα δημιουργεί νοσταλγικά συναισθήματα στον ακροατή. Παρότι όμως έχει στοιχεία που θα το έκαναν να ξεχωρίσει και δύο τεράστιους μουσικούς να το συνθέτουν, ουσιαστικά πρόκειται μάλλον για ένα άλμπουμ στο οποίο οι δύο κιθαρίστες απλά έβαλαν κάποιες ιδέες τους, τις ηχογράφησαν και χωρίς το αποτέλεσμα να είναι δυσάρεστο, δεν είναι ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς από καλλιτέχνες τέτοιου βεληνεκούς.

Συνολικά είναι μια δουλειά η οποία θα κυλήσει ευχάριστα, θα κρατήσει ποιοτική παρέα στον ακροατή, ειδικά με τραγούδια όπως τα «Taking My Chances», «Solar Fire» και «Scars», ο οποίος θα βρει πολλά και διάφορα στοιχεία από διάφορα μουσικά παρακλάδια μέσα της, αλλά ως εκεί. Μια δημιουργία καλή μεν, που σίγουρα θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερη δε….

Βαθμολογία: 7/10
Συντάκτης: Φανούρης Εξηνταβελόνης
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: Smith/Kotzen – Επίσημη Σελίδα

Please follow and like us:

This Post Has 3 Comments

  1. Ioannis TZIALLAS

    Αυτό το άλμπουμ το περίμετα Φανούρη με μεγάλη ανυπομονησία. Καταλαβάινεις τους λόγους. Δυστυχώς δεν με κέρδισε. Νομίζω ότι θα συμφωνήσω σε όλα με την κριτική σου, ειδικά με το τελευταίο μέρος της, αλλά θεωρώ πως το 7/10 είναι μεγαλόψυχος βαθμός για το συγκεκριμένο.

  2. Φιλομένη

    Θα τολμήσω να πω λίγο ξεπερασμένο και ξανακουσμένο, όσο κι αν αγαπάμε τον Adrian.. Προσωπικά δεν με τράβηξε, με κούρασε .. Ωραία η 80ιλα, αλλα όπως είπε ο συντάκτης δεν είναι δυσάρεστο, ούτως όμως σε συνεπάρει, όπως θα περιμέναμε από τέτοιους μουσικούς.

  3. Amadeus

    Πολύ καλή κριτική , νομίζω και εγώ 7 θα έβαζα κυρίως λόγω smith..

Αφήστε μια απάντηση