Phil Campbell And The Bastard Sons – We’re the Bastards

Phil Campbell And The Bastard Sons – We’re the Bastards

Χρονολογία: 2020
Συνολική Διάρκεια: 53:25
Εταιρεία : Nuclear Blast

Μετά το (σχετικά) αναπάντεχο και απροσδόκητα ξαφνικό τέλος των MOTORHEAD πριν από 5 χρόνια ήταν λογικό ότι ο axeman της μπάντας και «μηχανή των ριφ» Phil Campbell θα προχωρούσε στο επόμενο βήμα της καριέρας του. Αυτός, αντί να παίξει εκ του ασφαλούς στις δύσκολες εποχές που ζούμε και να προσχωρήσει σε κάποιο ήδη αναγνωρισμένο μεγάλο γκρουπ, προτίμησε να κάνει για άλλη μια φορά αυτό που γούσταρε ο ίδιος όπως τον είχε διδάξει στα 21 χρόνια που ήταν δίπλα του ο Θείος Lemmy και να ξεκινήσει ουσιαστικά από τν αρχή. Έτσι λοιπόν γεννήθηκαν οι PHIL CAMPBELL’s ALL STARR BAND, μία μπάντα  που συμμετείχε σε κάποια φεστιβάλ παίζοντας διασκευές, κυρίως MOTORHEAD όπως ήταν φυσικό, και τελικά όταν ήρθε η ώρα, χάρη και στην απήχηση που έτυχαν από τον κόσμο, πήραν το πιο ρεαλιστικό γι’ αυτούς όνομα PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS με το οποίο κυκλοφόρησαν τον πρώτο του δίσκο το 2018 και τώρα, στο αποκορύφωμα της πανδημίας, τον δεύτερο, με τον επίσης άκρως κατατοπιστικό τίτλο «We’re the Bastards».

Για την περίπτωση που κάποιοι δεν ξέρετε ακόμα ποιοί είναι οι «μπάσταρδοι» που συνοδεύουν τον Phil στο νέο του μουσικό ταξίδι, πρόκειται για τους τρεις γιούς του Dane, Todd και Dylan με την φωνή του κολλητού τους Neil Starr (επίσης στους ATTACK!ATTACK!) να συμπληρώνει την οικογενειακή αυτή κουστωδία.

Το νέο άλμπουμ λοιπόν, το οποίο και ηχογραφήθηκε μεσ’ την απομόνωση της γενέτειράς τους Ουαλίας, ουσιαστικά συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε ο πρώτος δίσκος της μπάντας. Πολλοί θα περιμένανε (κι εγώ μαζί σας), ότι θα ακολουθούσαν τον εύκολο δρόμο της «αντιγραφής» του ήχου των MOTORHEAD με σκοπό να πατήσουν πάνω στην νοσταλγία των οπαδών που δεν μπόρεσαν να δεχτούν ότι το θρυλικό συγκρότημα δεν υπάρχει πια. Ωστόσο, αν και όπως είναι λογικό οι αναφορές στους MOTORHEAD τόσο στον ήχο όσο και στο γενικό attitude είναι παντού, αμέσως καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μια νέα μπάντα που ήρθε να ροκάρει δυνατά και να κερδίσει τους οπαδούς με την δουλειά και το υλικό της. Η μουσική τους έχει απ’ όλα. Η βάση είναι το παραδοσιακό σκληρό ροκ και από κει και πέρα λίγο rhythm n blues από δω, λίγο Punk από κει, αμερικάνικό παραδοσιακό ροκ παραπέρα και το γλυκό έδεσε, είμαστε έτοιμοι! Προφανώς και βρήκα δυο τραγούδια που αναπόφευκτα τα ακούω και απλά τα φαντάζομαι στον επόμενο δίσκο MOTORHEAD που δεν κυκλοφόρησε ποτέ με τον Lemmy στα φωνητικά, αναφέρομαι στα «Son of a Gun» και «Αnimals», υπάρχει και το δίλεπτο «Destroyed» με τον Harley Flanagan των CRO-MAGS στα δεύτερα φωνητικά να θυμίζει λίγο το «R.A.M.O.N.E.S.» αλλά από κει και ύστερα έχουμε το σαρωτικό ομώνυμο κομμάτι που ανοίγει τον δίσκο, τα πιο ποζεράδικα «Promises Are Poison», «Bite My Tongue», «Keep Your Jacket On», τα «country hillbilly metal» «Born To Roam» και «Desert Song» ενώ για μένα ξεχωρίζει και το «Waves» που κλείνει το δίσκο λίγο πιο ατμοσφαιρικά και μελωδικά κάπως πιο μακριά από το ύφος της μπάντας αλλά ταυτόχρονα τόσο ταιριαστό που δεν το αφήνεις να περάσει απαρατήρητο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή έγινε από τον Todd Campbell στο προσωπικό του στούντιο με το τελικό μιξάρισμα να επιμελείται ο  Soren Anderson (GLENN HUGHES/ THE DEAD DAISIES/ THE ANSWER) και είναι δυνατή και ογκώδης όπως πρέπει.

Συνολικά λοιπόν, το δεύτερο εγχείρημα της οικογένειας Campbell δείχνει ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά. Προφανώς το όνομα και η ιστορία του Phil βοηθούν τα μέγιστα στο να ασχοληθεί ο κόσμος με αυτή την παρέα των ταλαντούχων νεαρών, αλλά είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί επίσης ότι την περισσότερη δουλειά στη σύνθεση την έκαναν οι νέοι, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει ακόμα πολύ ψωμί στην υπόθεση και πολύ ταλέντο που αναμένεται να ξεδιπλωθεί μπροστά μας στο μέλλον, όταν βέβαια και οι συνθήκες το επιτρέψουν και αρχίσουμε ξανά να απολαμβάνουμε τα συγκροτήματα στο φυσικό τους χώρο, δηλαδή επί σκηνής. Όλοι οι οπαδοί του κλασικού σκληρού ήχου μπορούν να επενδύσουν άφοβα.

Βαθμολογία: 8/10
Συντάκτης:  Αντώνης Λιβάνιος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS – Σελίδα Facebook

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu