Nachtblut – Vanitas

Nachtblut – Vanitas

Χρονολογία: 2020
Συνολική Διάρκεια: 51:05
Εταιρεία: Napalm Records

Πιστοί στο ραντεβού με τους οπαδούς τους, οι Γερμανοί πρωτοπόροι dark metallers NACHTBLUT μας προσφέρουν την έκτη τους δουλειά, τρία χρόνια μετά το πετυχημένο «Apostasie». Η τετράδα από το Όσναμπρυκ έρχεται να μας ταρακουνήσει για άλλη μια φορά με τα κοινωνικά ζητήματα  που μας παρουσιάζει σε κάθε τους άλμπουμ, εδώ και δεκαπέντε χρόνια ύπαρξης μέσω της ιδιαίτερης μουσικής τους. Και η αλήθεια είναι πως και στο νέο τους πόνημα μας παρουσιάζουν ένα μείγμα μελωδικού Gothic/Black προσθέτοντας σε κάθε κομμάτι και διαφορετική μουσική προσέγγιση. Έτσι θα βρεις από Electronic και Industrial μέχρι και Folk περάσματα.

Το ταξίδι στο σκοτάδι ξεκινάει με το ορχηστρικό «Veritas» που είναι προπομπός του εναρκτήριου «Vanitas». Η λέξη «Vanitas» είναι ένας όρος που χρησιμοποιούσαν οι ζωγράφοι τον 17ο αιώνα για να μας παρουσιάσουν το πεπρωμένο στη ζωή μέσω συμβόλων στους πίνακες τους.

Δυνατό ξεκίνημα με τον Askeroth να δίνει τον καλύτερο εαυτό του τόσο στα καθαρά όσο και στα βρώμικα φωνητικά. Η συνέχεια ξαφνιάζει ευχάριστα με το «Leierkinder». Μία υπέροχη folk μελωδία ντύνει όλο το τραγούδι ενώ η χορωδία στο ρεφρέν το απογειώνει. Από τις καλύτερες στιγμές. Το «Das Puppenhaus» είναι μια «κλειστοφοβική» μπαλάντα που συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο. Κάθε τραγούδι και διαφορετικός ήχος και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ. Η επιρροή από RAMMSTEIN είναι εμφανέσταση στο «Kaltes Herz» ενώ στο «Nur In Der Nacht» συνδυάζεται υπέροχα η ηλεκτρονική μουσική με τα φωνητικά του Askeroth σε ένα κομμάτι που είναι καταδικασμένο να γίνει επιτυχία, φέρνοντας ήχους 80s στο μυαλό σου! Μια άλλη μεγάλη αγάπη των NACHTBLUT είναι οι CREMATORY. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο «Furchtet Was Geschrieben Steht» σε ένα σύγχρονο gothic τραγούδι που θα μπορούσε να συμπεριληφθεί άνετα στα τελευταία άλμπουμ του Felix. Η συνεργασία με τον Chris Harms των LORD OF THE LOST στο «Schmerz & Leid» βγάζει ένα πανέμορφο σύγχρονο αποτέλεσμα. Πιασάρικο τραγούδι με δυνατό ρεφρέν που θυμίζει «Pussy» από RAMMSTEIN. Ακούγοντας το «Meine Grausamkeit Kennt Keine Grenzen» σου έρχονται απευθείας στο μυαλό οι CRADLE OF FILTH με το γρύλισμα του Askeroth να είναι ολόιδιο με του Dani Filth ενώ το «Gegen Die Gotter» σου βγάζει τρομερά συναισθήματα ίσως στην καλύτερη στιγμή του άλμπουμ, με ένα ρεφρέν που δεν γίνεται να μην σου κολλήσει στο μυαλό. Για φινάλε το επτάλεπτο «Die Toten Vergessen Nicht» που αναφέρεται στο να μη λησμονούμε τους νεκρούς, ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την καινούργια δουλειά των Γερμανών.

Τα τρία τέταρτα των NACHTBLUT (Askeroth, Skoll, Greif) είναι από την πρώτη στιγμή δημιουργίας της μπάντας με τον Ablaz (μπάσο) να είναι στο γκρουπ από την προηγούμενη δουλειά τους. Έτσι το αποτέλεσμα ακούγεται άρτιο όπως εξαιρετική είναι και η παραγωγή. Το έκτο άλμπουμ των Γερμανών είναι ένα ξεχωριστό άλμπουμ του σκοτεινού χώρου, έχοντας παντρέψει πολλά είδη σε ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Η «Neue Deutsche Harte» σκηνή συνεχίζει να βγάζει δυνατές κυκλοφορίες!

Du und ich gegen die gotten – Εσύ και εγώ ενάντια στους θεούς.

Βαθμολογία: 7.5/10
Συντάκτης: Νίκος Βλάχος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: NACHTBLUT – Επίσημη Σελίδα

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu