Macabre Omen – Anamneses (EP)

Macabre Omen – Anamneses (EP)

Χρονολογία: 2020
Συνολική Διάρκεια: 41:23
Εταιρεία: Ván Records

Έχοντας περάσει πέντε χρόνια από την κυκλοφορία ενός από τους καλύτερους δίσκους της προηγούμενης δεκαετίας (φυσικά και αναφέρομαι στο «Gods of War – At War»), οι MACABRE OMEN επιστρέφουν φέτος με την νέα τους κυκλοφορία «Anamneses». Μπορεί όλοι να προσδοκούσαμε για έναν νέο δίσκο αλλά το καλλιτεχνικό όραμα του Αλέξανδρου διαφέρει από αυτό που θέλουμε εμείς. Μέσα σε 25 χρόνια μόλις δύο ολοκληρωμένες κυκλοφορίες, και τώρα απλά σαγηνεύει την επιθυμία μας αυτή με ένα νέο τραγούδι. Μαζί λοιπόν με την νέα ομώνυμη σύνθεση συμπεριέλαβε και κάποια τραγούδια των MACABRE OMEN που είχαν κυκλοφορήσει την δεκαετία του ‘90 και μας προσφέρει αυτή τη νέα συλλογή-μίνι άλμπουμ.

Το νέο τραγούδι «Anamneses From The Past (Sirens Calling)», αποτελεί ένα αριστούργημα δεκατεσσάρων λεπτών στα χνάρια του «Gods of War – At War» το οποίο αποτελεί την γέφυρα σύνδεσης ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν των MACABRE OMEN. Ο μαγευτικός του ήχος εμπλουτίζεται με κάποια Folk στοιχεία και παραδοσιακά όργανα, ενώ για πρώτη φορά σε τραγούδι της μπάντας χρησιμοποιούνται γυναίκεια φωνητικά για τα οποία υπεύθυνη είναι η Linday Fay- Hella των WARDRUNA. H φωνή της αναπαριστά τις Σειρήνες της μυθολογίας που προσπάθησαν να παραπλανήσουν τον Οδυσσέα και τους ναυτικούς τους. Εμείς όμως δεν θα βουλώσουμε τα αυτιά μας με κερί και θα αφεθούμε ως έρμαια στην σαγηνευτική της ψαλμωδία. Επίσης η φωνή του πατέρα του Αλέξανδρου επιστρέφει με την αφήγηση ενός ποιήματος. Μία περιπετειώδης σύνθεση που ακούγεται σαν μία μίξη του «Hammerheart» και του «Twilight Of The Gods» των BATHORY, εμπλουτισμένη όμως με μια αρχαιοελληνική αύρα…

Τα υπόλοιπα τραγούδια του μίνι άλμπουμ είναι συνθέσεις των MACABRE OMEN που κυκλοφόρησαν μεταξύ 1996 και 2001.Τα «Olympus, Mountain of the Ancient Gods» και «Cursed Aria» είναι από το demo «Olympus» του 1996, το «The Waltz of The Nereids, Of The Dryads, Of The Nymphs» από το split με τους GODBLOOD. Το «The Past, Is The Future, Of The Present» από το split με τους WALHALLA ενώ τα « Voor Donker Zullen We Heersen» και « We Won With War» από τα split με JUDAS ISCARIOT/ KRIEG/ETERNAL MAJESTY και AD INFERNOS αντίστοιχα. Αυτές οι συνθέσεις αποτελούν μια ιστορική διαδρομή στην οποία αντιλαμβανόμαστε το μουσικό μονοπάτι που ακολούθησε η μπάντα και την εξέλιξη που είχε σε βάθος χρόνου. Οι επιρροές από την Νορβηγική και την Ελληνική Black Metal σκηνή συνδυάζονται αρμονικά, βγάζοντας πάθος και ψυχή αν και ποιοτικά είναι κατώτερες από αυτές των άλμπουμ «Gods of War – At War» και «The Ancient Returns», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι αξιόλογες.

Οι MACABRE OMEN μας προσφέρουν μία κυκλοφορία που το παρελθόν ενώνεται με το σήμερα της μπάντας και η νέα σύνθεση, η οποία γεννήθηκε από τα σπλάχνα του «Gods of War – At War», μας αφήνει μια αμυδρή αίσθηση για το ύφος που ίσως να ακολουθήσει η μπάντα στο επόμενο της άλμπουμ, όποτε και όταν κυκλοφορήσει. Μέχρι το επόμενο δισκογραφικό βήμα του Αλέξανδρου με τους MACABRE OMEN, θα αρκεστούμε στην μαγεία του «Anamneses», ενώ θα πρότεινα σε όλους να ακούσουν και το άλλο project του Αλέξανδρου τους ΤΗΕ ΟΝΕ, οι οποίοι μετά το «I, Master» του 2008 έχουν ξεκινήσει τις ηχογραφήσεις του διαδόχου του. Επίσης, οι οπαδοί του Black/Thrash Metal ας τσεκάρετε τους Βρετανούς NECROMANIAC στους οποίους ο Αλέξανδρος παίζει μπάσο.

Βαθμολογία: Δ/Α
Συντάκτης: Νίκος Μανούσης
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: MACABRE OMEN  – Σελίδα Facebook

Please follow and like us:

This Post Has 2 Comments

  1. Vassiliki Pantazi

    Εντάξει…..τα ειπες ολα….εμενα μου αρεσει υπερβολικα!!!!!!
    Μπραβο σε ολους….κ η φωνη του πατερα τπυ μεσα να μας διαβαζει το ποιημα,τελειο…..εχω παθει σοκ ……δεν ξερω τι να πρωτοπω…εξαιρετική δουλεια!!!!!!!
    Εγω στάνταρ θα τσεκαρω οτι μας πρότεινες…..!!!! Οπως παντα εξαιρετικη κριτική!!!!!Μπραβο!!!

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu