Human Serpent – Heirlooms Eternal

Human Serpent – Heirlooms Eternal

Χρονολογία: 2021
Συνολική Διάρκεια: 40:59
Εταιρεία: The Scars of Millions Proselytism

Η κοινωνία μας τους τελευταίους μήνες, λόγω και της καραντίνας, διακατέχεται σε (ακόμα πιο) έντονο βαθμό από συναισθήματα φόβου, απαισιοδοξίας και κατάθλιψης, τα οποία αποτελούν το εύφορο έδαφος πάνω στο οποίο οι HUMAN SERPENT θα καλλιεργήσουν το μισάνθρωπο «δηλητήριό τους». Η μπάντα τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά δραστήρια, με πιο πρόσφατη κυκλοφορία την περσινή συλλογή «All Return to Nothing».  Έτσι λοιπόν, μετά το εκπληκτικό άλμπουμ του 2018 «For I, the Misanthropist» και το φοβερό «The Vacuity» EP του 2019, επιστρέφουν φέτος με το νέο τους εμβριθές πόνημα «Heirlooms Eternal» και μας βυθίζουν σε μια μαύρη άβυσσο.

Γεγονός είναι ότι ο νέος δίσκος των HUMAN SERPENT αναμενόταν από πολύ κόσμο και ο πήχης είχε μπει ήδη αρκετά ψηλά από τους ίδιους, λόγω της ποιότητας των πρόσφατων κυκλοφοριών τους. Το συγκρότημα περιγράφει το νέο του άλμπουμ ως το πιο επιθετικό, «ασφυκτικό» και ισοπεδωτικό για το ανθρώπινο μυαλό που έχουν κυκλοφορήσει έως τώρα. Μία δήλωση, η οποία αποτυπώνει την «αρρωστημένη» και εξεζητημένη μουσικά και στιχουργικά αμφίεση του «Heirlooms Eternal», με τον δίσκο να αποτελεί μία λυσσασμένη Black Metal επίθεση.

Κιθάρες με αιχμηρά, γρήγορα ρίφς, τύμπανα σε καταιγιστικούς ρυθμούς και μία μαύρη κατανυκτική ατμόσφαιρα να πλανάται παντού, η οποία ενισχύεται από τις θλιμμένες έως και καταθλιπτικές μελωδίες. Ένας ήχος, αρκετά χαοτικός και ωμός με ψυχρό χαρακτήρα που σε συνδυασμό με τους προσωπικούς στίχους του X. σε κάνει να νιώθεις ότι περιπλανιέσαι απεγνωσμένος σε άγνωστα και επικίνδυνα μονοπάτια για το μυαλό. Τα φωνητικά αποτελούν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των HUMAN SERPENT, με τους στίχους να είναι μοιρασμένοι ανάμεσα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα ενώ ο X. τραγουδάει με απίστευτη ορμή και μανία για το μανιφέστο της προσωπική του κόλασης.

Ακούστε και ανατριχιάστε με τα «Memories Are Rooms Of Pain», στο οποίο η παγωμένη μελωδία συνδυάζεται ιδανικά με το πιάνο, και το «Mirrors», με τον οργισμένο μισανθρωπικό του χαρακτήρα, δύο από τις καλύτερες συνθέσεις στην έως τώρα καριέρα του συγκροτήματος. Το μηδενιστικό Black Metal του «Heirlooms Eternal» ολοκληρώνεται με ένα αντίστοιχα ταιριαστό εξώφυλλο, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με τον κυνικό χαρακτήρα του συγκροτήματος.

Οι HUMAN SERPENT αποτελούν ένα συγκρότημα που έχει πραγματικά τον δικό του ήχο και χαρακτήρα. Από τους στίχους και το artwork, μέχρι την ριφολογία η οποία αποτελεί μία μίξη Ελληνικής, Φινλανδικής, Γαλλικής και Νορβηγικής σκηνής. Με το «Heirlooms Eternal» οι Λαμιώτες επιβεβαιώνουν γι’ άλλη μία φορά ότι αποτελούν μία από τις κορυφαίες μπάντες της χώρας, μας προσφέροντας ξανά έναν σαρωτικό δίσκο ωμού Black Metal στον οποίο ξεχειλίζουν η βία και τα συναισθήματα απελπισίας και μίσους.

Βαθμολογία: 8/10
Συντάκτης: Νίκος Μανούσης
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: HUMAN SERPENT – Σελίδα Facebook

Please follow and like us:

This Post Has 2 Comments

 1. Μπάντες όπως αυτή χαράζουν καινούρια πράγματα σ στην μουσική ιστορία.εχω λατρέψει την μέχρι τώρα πορεία τους είναι μοναδικοί ,από την ατμόσφαιρα που σου δημιουργεί η μουσική τους μέχρι όλη την φιλοσοφική τους σκέψη και έκφραση .οι εικόνες που δημιουργώ με τους στοίχους τους είναι όλη η ανθρώπινη απόγνωση,θλίψη αναζήτηση στο άγνωστο της ύπαρξης μας.με εντυπωσίασε επίσης όπως αναφέρεται και στην περιγραφή σχετικά με την μοναδική ριφολογιας τους. Επιπλέον το φιλοσοφικό κομμάτι τους ανεβάσει και άλλο στα μάτια μου και όχι μόνο. Ως προς την μουσική πλευρά, έχουν κτίσει τον δικό τους χαρακτήρα με ταλέντο και προσωπικότητα που φαίνεται και ηχεί επιθετικά και απόκοσμα. 10 στα 10 .

 2. Clansman

  Η Ελληνική Black metal σκηνή στα καλύτερα της.
  Από πού να το πιάσεις και που να το αφήσεις..
  Heirloom s eternal…..θα μας απασχολήσει για πολύ καιρό γιατί αυτό που δίνει είναι πρωτόγνωρο, πρωτότυπο αλλά με ρίζες από τα παλιά…
  Βαδίζει σε μονοπάτια που μόνο οι ικανοί μπορούν να περπατήσουν.
  Αψεγάδιαστο αλλά και απαγορευμένος καρπός.
  Κοινωνικό, ανθρωπιστικό με μια κανονικότητα που δεν υπάρχει…
  9 στα 10 για μένα … διαμάντι

Αφήστε μια απάντηση