FireWing – Resurrection

You are currently viewing FireWing – Resurrection

Χρονολογία: 2021
Συνολική Διάρκεια: 58:34
Εταιρεία: Massacre Records

Οι FIREWING είναι ένα συμφωνικό Prog-Power Metal συγκρότημα με έδρα τις ΗΠΑ που ιδρύθηκε από τον Βραζιλιάνο κιθαρίστα Caio Kehyayan. Το «Resurrection» είναι το ντεμπούτο άλμπουμ τους ενώ σε αυτό συμμετέχουν μερικοί φιλοξενούμενοι μουσικοί, συμπεριλαμβανομένων των Bill Hudson (NORTHTALE), Jenn Sakura (AVERSED) και Haydée Irizarry (CARNIVORA) μεταξύ άλλων.

Η μπάντα συνδυάζει τεχνικά στοιχεία Heavy Metal με μελωδικές ενορχηστρώσεις και στοιχεία prog με τον ήχο του σημερινού συμφωνικού Metal. Ακούγοντας το άλμπουμ, πολλά στοιχεία από μεγάλες ευρωπαϊκές μπάντες του είδους έρχονται στο νου, με κυριότερη τους Ιταλούς RHAPSODY που φαίνονται να αποτελούν βασική επιρροή όχι μόνο στον ήχο αλλά και στην θεματολογία και το artwork που συνοδεύει το άλμπουμ τους, αλλά και τους Αμερικανούς KAMELOT.

Οι FIREWING, προσπαθούν μέσα στον ήχο τους εκτός από συμφωνικά στοιχεία να περάσουν και ένα progressive ύφος, το οποίο θα παραπέμψει τον ακροατή απευθείας στους μεγάλους DREAM THEATER, όχι μόνο στα καθαριστικά θέματα που φωνάζουν John Petrucci αλλά και στα φωνητικά του Airton Araujo ο οποίος σε σημεία ακούγεται πολύ κοντά στον James LaBrie, τουλάχιστον με το ηχόχρωμα που προσπαθεί να δώσει στην φωνή και στον τρόπο ερμηνείας του.

Το «Resurrection» ως πρώτη προσπάθεια του σχήματος δεν είναι κακό. Είναι ένα άλμπουμ στο οποίο φαίνονται κάποιες σκέψεις, κάποιες ιδέες του συγκροτήματος, το οποίο όμως ακόμα προσπαθεί να βρει την δική του ταυτότητα, τα δικά του βήματα που θα καθορίσουν την ταυτότητα του. Για την ώρα, φαίνεται να ακολουθεί μονοπάτια που του δίνουν μια ασφάλεια σε αυτά τα πρώτα του βήματα, με την δική του προσωπικότητα να μη γίνεται εύκολα αντιληπτή.

Σε ένα σύνολο δεκατεσσάρων τραγουδιών, εκ των οποίων το ένα ή εισαγωγή (πάλι στο ύφος και το στυλ των RHAPSODY) και ένα ο επίλογος, έχουμε κάποια όμορφα τραγούδια, χωρισμένα σε κεφάλαια που διηγούνται μια concept ιστορία, με τα τρία βασικά chapters να ξεχωρίζουν ενώ τα δυο μέρη του «Tales Of Ember & Vishap» ενισχύουν την άποψη ότι αν το συγκρότημα βρει την ταυτότητα του, έχει να δώσει όμορφα πράγματα στον χώρο που εκπροσωπεί. Μέχρι τότε, έχουμε μια ικανοποιητική πρώτη προσπάθεια, περιμένοντας την δεύτερη που αν ακολουθήσει ένα πιο δικό της δρόμο, θα ξεχωρίσει.

Βαθμολογία: 7/10
Συντάκτης: Φανούρης Εξηνταβελόνης
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: FIREWING – Σελίδα Facebook

Αφήστε μια απάντηση