Cannibal Corpse – Violence Unimagined

Cannibal Corpse – Violence Unimagined

Χρονολογία: 2021
Συνολική Διάρκεια: 42:48
Εταιρεία: Metal Blade

Αν κάποιος σας έλεγε ότι οι CANNIBAL CORPSE έχουν πουλήσει πάνω από δύο εκατομμύρια άλμπουμ θα τον πιστεύατε; Θα ήταν λάθος σας αν δεν τον πιστεύατε φυσικά, καθώς αυτό αποτελεί μία πολύ ευχάριστη πραγματικότητα και επιβεβαιώνει ότι η μπάντα παραμένει σταθερά και δικαίως τα τελευταία χρόνια στις κορυφαίες θέσεις της Death Metal σκηνής! Τέσσερα χρόνια μετά το αρκετά καλό «Red Before Black» οι Αμερικανοί επιστρέφουν με το «Violence Unimagined», το οποίο αποτελεί το δέκατοπέμπτο κεφάλαιο στην «αιματοβαμμένη» δισκογραφία τους.

Στο νέο δίσκο υπάρχει μία σημαντική διαφορά σε σύγκριση με εκεί που τους είχαμε αφήσει το 2017, καθώς ο κιθαρίστας Pat O’Brien με τις «τρέλες» που έκανε, αποτέλεσε παρελθόν για την μπάντα. Στην θέση του ήρθε ο παιχταράς (και παραγωγός των CANNIBAL COPRSE τα τελευταία χρόνια) Eric Rutan (HATE ETERNAL, πρώην MORBID ANGEL, πρώην RIPPING CORPSE). Όσον αφορά την αποχώρηση του Pat O’Brien, η απώλεια ήταν τεράστια καθώς αναφερόμαστε σε ένα μέλος του συγκροτήματος που για είκοσι χρόνια έγραφε σε κάθε δίσκο των κανίβαλων δύο με πέντε συνθέσεις, και το παίξιμο του επηρέασε αρκετά τον ήχο τους. Οπότε το ερώτημα ήταν αν ο Rutan θα μπορούσε να αντικαταστήσει αυτό το κενό. Η απάντηση δίνεται από τον ίδιο στο «Violence Unimagined» με τις τρείς συνθέσεις που έχει γράψει και την γενικότερη συνεισφορά του.

Ο τίτλος του νέου δίσκου είναι αντιπροσωπευτικός της βίαιης μουσικής πανδαισίας που θα βιώσεις κατά την ακρόαση του. Το εναρκτήριο «λάκτισμα» για την επίθεση δίνεται από τα σαρωτικά «Murderous Rampage» και «Necrogenic Resurrection» με τις υψηλές ταχύτητες να κυριαρχούν, όπως γίνεται και στην πλειοψηφία των συνθέσεων του «Violence Unimagined», καθώς οι  Thrash Metal επιρροές είναι αρκετά εμφανείς σε όλο τον δίσκο. Επίσης ,η συχνότητα των blastebeats έχει μειωθεί και ο Paul Mazurkiewicz παίζει με έναν πιο «παλαιομοδίτικο» τρόπο αφήνοντας τις συνθέσεις να «αναπνεύσουν». Ο συνδυασμός αυτών των δύο, ταχύτητα και τύμπανα, δίνουν μια αμεσότητα και συντηρούν το αίσθημα της εν γένει επιθετικότητας, φέρνοντας μας στο μυαλό τα άλμπουμ  «Bloodthirst» και «Kill». Επίσης, τραγούδια όπως τα «Inhumane Harvest» και «Bound And Burned» αποδεικνύουν το ταλέντο της μπάντας με τo περιπετειώδες χτίσιμο τους.

Βέβαια δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα αργά, αλλά με αρκετό όγκο, τραγούδια όπως τα «Follow the Blood», «Cerements of the Flayed» και «Condemnation Contagion». Το τελευταίο αποτελεί σύνθεση του Rutan, ο οποίος έχει γράψει και τα «Ritual Annihilation» και «Overtorture» (το πιο άγριο και γρήγορο τραγούδι του δίσκου). Το εντυπωσιακό είναι ότι τα τραγούδια είναι απόλυτα ταυτόσημα με τον ήχο του συγκροτήματος, αποδεικνύοντας πόσο εύκολα αφομοιώθηκε αλλά και πόσο εξαιρετικός μουσικός είναι ο Rutan. Μεγάλη η συνεισφορά του, όπως και του Rob Barrett, στα διεστραμμένα ρίφς και στα σόλος, τα οποία ακούγονται καλοδουλεμένα και απολαυστικά. Ένα άλλο στοιχείο το οποίο είναι εντυπωσιακό και σ’ αυτόν τον δίσκο είναι το ότι η μπάντα ακούγεται ακραία αλλά και τεχνική ταυτόχρονα κάτι το οποίο οφείλεται στο δίδυμο των Alex Webster και Paul Mazurkiewicz, το rhythm section των οποίων κατεδαφίζει οικοδομικά τετράγωνα. Όσον αφορά τον George «Corpsegrinder» Fisher, που το 1995 με το ερχομό του μεταμόρφωσε τους αγαπημένους κάφρους, διαλύει τα μικρόφωνα με τα αρρωστημένα του φωνητικά. Τέλος, ο Eric Rutan έχει κάνει και σ΄αυτόν τον δίσκο εξαιρετική δουλειά στην παραγωγή, ενώ το ακραίο εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Vince Locke.

Οι CANNIBAL CORPSE αποτελούν μία μπάντα που ποτέ δεν μας έχει απογοητεύσει και αυτή η παράδοση συνεχίζεται στο εξαιρετικό και αρκετά απολαυστικό «Violence Unimagined», στο οποίο για άλλη μια φορά μας «ματώνουν τ’ αυτιά», προκαλώντας εμφράγματα στους «ευαισθητούληδες» με το βάρβαρο Death Metal τους! Οι Αμερικάνοι συνεχίζουν ακάθεκτοι και σταθεροί στα ακραία μονοπάτια που οι ίδιοι έχουν χαράξει εδώ και τρείς δεκαετίες, δείχνοντας ότι ούτε οι όποιες δυσκολίες μπορούν να ανακάμψουν την πορεία τους. Εν κατακλείδι, ο Eric Rutan μας έκανε να ξεχάσουμε ήδη τον Pat O’Brien και το «Violence Unimagined» αποτελεί τον δίσκο που περιέχει τραγούδια που το καθένα έχει την δική του προσωπικότητα και θα διώξει τους ενοχλητικούς γείτονες. Το  2021 λοιπόν βρίσκει του κανίβαλους ακμαίους και παθιασμένους, κερδίζοντας ξανά τον θαυμασμό και τον σεβασμό μας…

Βαθμολογία: 7,5/10
Συντάκτης: Νίκος Μανούσης
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: CANNIBAL CORPSE – Επίσημη Σελίδα

Please follow and like us:

This Post Has 3 Comments

 1. Φιλομένη

  Πολύ ωραία κριτική! Συμφωνώ απόλυτα, οι Cannibal Corpse πετυχαίνουν για άλλη μια φορά να γεμίσουν τα αυτιά μας με τεχνική στον ακραίο ήχο και να διαταράξουν τα αυτιά των γειτόνων μας με ωμότητα και παθιασμενο καννιβαλισμο!

 2. Pavlos Serasidis

  Ποιότητα, συνέπεια και αφοσίωση!!
  Μια μεταγραφή που άλλαξε το σκηνικό προς το καλύτερο και ένας θρασοντεθ δίσκος που είναι είδη στα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε….
  Σύμφωνο πως και εμένα μου θυμίζει το KILL!!
  33 χρόνια και 15 άλμπουμ….. Κανίβαλοι!!

 3. Dimitris

  Τα είπες όλα στην κριτική. Εγώ έχω να πω, καλως ήρθες κύριε Rutan!

Αφήστε μια απάντηση