Οι ANCIENT SETTLERS κυκλοφόρησαν νέο single με τίτλο «Cast In Gold».

You are currently viewing Οι ANCIENT SETTLERS κυκλοφόρησαν νέο single με τίτλο «Cast In Gold».

Το διεθνές μελωδικό Death Metal σχήμα ANCIENT SETTLERS, κυκλοφόρησε το νέο του single «Cast In Gold», μέσω της Crusader Records και αποτελεί τη συνέχεια των πρόσφατων singles «Into The Depths I Ride» και «Library Of Tears». Το «Cast In Gold» προέρχεται από το επερχόμενο άλμπουμ της μπάντας με τίτλο, «Our Last Eclipse», που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2022. Η μίξη και το mastering του άλμπουμ έγινε από τον θρυλικό Fredrik Nordström στο Studio Fredman. Το εξώφυλλο δημιουργήθηκε από τον Gustavo Sazes.

Cover artwork by Gustavo Sazes

Οι ANCIENT SETTLERS ιδρύθηκαν το 2020 και ξεκίνησαν το ταξίδι τους με την πρόθεση να εξερευνήσουν τα όρια του σύγχρονου μελωδικού Death Metal, συμπεριλαμβάνοντας πιασάρικα κιθαριστικά riffs, τη χρήση synths & πλήκτρων και μια ποικιλία διαφορετικών ήχων και ρυθμών, προσπαθώντας να αναπτύξουν τη δική τους μουσική προσωπικότητα. Από στιχουργικής άποψης, το συγκρότημα εμπνέεται από τις πρόσφατες τραγωδίες που επηρεάζουν τη γη και το ανθρώπινο γένος. Προσπαθούν να διαδώσουν το μήνυμά τους σε όλους όσους θέλουν να ακούσουν.

Antony Hamäläinen – Vocals, Herman Riera – Drums, Rex Chiesa – Guitar
Carlos Chiesa Estomba – Guitar, Miguel Herrera – Bass, Rene González – Keyboards & Synth

Παρ’ όλα αυτά, η μπάντα χρειάστηκε να τροποποιήσει τα σχέδιά της λόγω της έξαρσης της πανδημίας. Όμως επέμειναν και τον Ιανουάριο του 2021, η μπάντα κυκλοφόρησε το πρώτο της ψηφιακό single «Diamond Eyes», μαζί με ένα βινύλιο 7″ σε περιορισμένη έκδοση. Τον επόμενο Φεβρουάριο, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της, «Autumnus». Και τα δύο ηχογραφήθηκαν στην Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ, ενώ ζήτησαν τις υπηρεσίες του Daniel Cardoso (ANATHEMA, ANNEKE VAN GRISBERGEN) για τη μίξη και το mastering του άλμπουμ, καθώς και του Gus «Perkele» Sazes (ANGRA, KAMELOT, GUS G, FIREWIND, ARCH ENEMY) για το σχεδιασμό των εξώφυλλων. Τον Απρίλιο του 2021, ο Miguel Herrera εντάχθηκε στο συγκρότημα ως μόνιμος μπασίστας.

Το «Cast In Gold» συνοδεύεται από μία animated μικρού μήκους ταινία επιστημονικής φαντασίας, σε παραγωγή της Dronicon Films, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω:

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση