1914 – The Blind Leading The Blind

You are currently viewing 1914 – The Blind Leading The Blind

(Napalm Records)

Συνολική Διάρκεια: 58:08

Συρματόπλεγμα, χαρακώματα και μπόλικο αέριο μουστάρδας. Οι 1914 όταν ξεκίνησαν να γράφουν το ντεμπούτο τους “Eschatology Of War” πριν από τέσσερα χρόνια δε νομίζω ότι περίμεναν πως θα έχουν τέτοια αποδοχή. Το concept και η εμμονή τους με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο συνεχίζεται μέσα από το “The Blind Leading The Blind”  με τον καλύτερο τρόπο. Ναι, θα ακούσεις επιρροές από BOLT THROWER, ASPHYX ακόμη και GOD DETHRONED και το μείγμα που έχουν φτιάξει ανταποκρίνεται ξεκάθαρα σε αυτό που θέλουν να δώσουν στον ακροατή, πράγμα το οποίο είναι απολύτως ικανοποιητικό!

Από τα πιο γρήγορα “Arrival-The Meuse-Argonne” μέχρι τα πιο αργόσυρτα σημεία τους “A7V Mephisto”  δημιουργούν ένα κλίμα ζόφου και απόγνωσης όπως το κλίμα του πολέμου. Δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις τους 1914 ως Death, Black ή Doom. Είναι κάτι το ενδιάμεσο και αυτό είναι καλό γιατί δεν εγκλωβίζονται σε ταμπέλες.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή καταλαβαίνεις ότι οι 1914 ζούνε κάθε λεπτό σαν να είχαν πάρει μέρος στον Α’ Π.Π. Από τα προπαγανδιστικά intro και outro, μέχρι και το “The Hundred Days Offensive”, κομμάτι που παραπέμπει στην  αισθητική του “One” των METALLICA, νιώθεις στο πετσί σου τον αντιπολεμικό χαρακτήρα του δίσκου. Απαραίτητα φυσικά για να σε βάλουν στο ασφυκτικό κλίμα του πολέμου, τα πάμπολλα samples από βροχή, ερπύστριες και εκρήξεις.

Γενικά το “The Blind Leading The Blind” είναι ένας δίσκος που ακούγεται ευχάριστα (όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται αυτό) και σίγουρα περιμένουμε πολύ περισσότερα από το συγκρότημα στο μέλλον.

7/10

Δημήτρης Συνάτικας

Υ.Γ. Ναι, η εισαγωγή από το “Arrival – The Meuse Argonne” θα σου θυμίσει το “Roswell 47” και το riff από το “Mother North” των SATYRICON!

https://x1914x.bandcamp.com/

Αφήστε μια απάντηση