1349 – The Infernal Pathway (A)

You are currently viewing 1349 – The Infernal Pathway (A)

Χρονολογία: 2019
Συνολική Διάρκεια: 43:57
Εταιρεία: Season Of Mist

Επιστροφή μετά από 5 χρόνια για τους Nορβηγούς Black Metallers 1349, ένα συγκρότημα που κέρδισε περισσότερο φήμη για το γεγονός ότι παίζει ντραμς ο Satyr (SATYRICOΝ) παρά για την ποιότητα των κυκλοφοριών τους καθώς, αν εξαιρέσουμε το αριστούργημα βιαιότητας ‘Hellfire’ του 2005 οι υπόλοιπες κυκλοφορίες τους δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο. οπότε ούτε για το “The Infernal Pathway” δεν είχα και ιδιαίτερες προσδοκίες. Είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα μέσα στη χρονιά τα EP “Dødskamp” και “Through Eyes of Stone” στα οποία τα νέα τραγούδια έδειχναν μια τάση των 1349 να μαλακώσουν τον ήχο τους αλλά δεν ήταν και τίποτα ιδιαίτερο σαν συνθέσεις.

Η υποψία μου αυτή για την αλλαγή στον ήχο τους επιβεβαιώθηκε με το που ξεκίνησε η ακρόαση από το πρώτο κιόλας τραγούδι. Ξεκινάει να παίζει λοιπόν το “Abyssos Antithesis” και μπαίνει ένα thrash ρίφ αμερικάνικης σχολής το οποίο με έκανε να κοιτάξω αν ακούω όντως 1349 ή έχω βάλει κατά λάθος κάποια thrash μπάντα. Ο δίσκος κυλάει στο ίδιο ύφος, thrash/black με blastbeats και συνεχώς είχα την αίσθηση ότι ακούω AURA NOIR καθώς τελικά η αλλαγή στον ήχο των 1349 είναι αρκετά δραστική. Πλέον αφού έχουν φτάσει στον έβδομο δίσκο της καριέρας τους υπέγραψαν με νέα εταιρεία οπότε πιστεύω ότι ήταν συνειδητή η απόφασή τους να αναμορφώσουν τον ήχο τους. Οι ρυθμοί τους παραμένουν καταιγιστικοί αλλά πιο ήπιοι σε σχέση με το παρελθόν τους και όλα αυτά συνδυασμένα με μία καλογυαλισμένη παραγωγή θα τους κάνουν πιο προσιτούς στον μέσο ακροατή.

Το ‘The Infernal Pathway’ είναι ένας ικανοποιητικός blackened thrash δίσκος και τώρα που οι AURA NOIR διαλύθηκαν, οι 1349 μπορούν να τους αντικαταστήσουν επάξια εφόσον συνεχίσουν στο ίδιο ύφος. Όπως και στο παρελθόν έτσι και στο νέο δίσκο, οι 1349 δεν καταφέρνουν να υπερβούν τις δυνατότητές τους, κάνουν όμως μια μεταστροφή στον ήχο τους με αποτέλεσμα να ακούγονται πιο ανανεωμένοι.

Βαθμολογία: 6,5/10

Νίκος Μανούσης

Διαδικτυακός Σύνδεσμος: 1349 – Επίσημη Σελίδα

Αφήστε μια απάντηση