Wolfheart – King Of The North

You are currently viewing Wolfheart – King Of The North

Χρονολογία: 2022
Συνολική Διάρκεια: 48.38
Εταιρεία: Napalm Records

Ο «τίμιος γίγαντας» και πολύ αξιόλογος Φινλανδός καλλιτέχνης  Tuomas Saukkonen  επιστρέφει δυναμικά στην μελωδική – και όχι μόνο – Death Metal σκηνή  με τους WOLFHEART και το 6ο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους με τίτλο «King Of The North». Μια μπάντα που μέσα σε ελάχιστα χρόνια κατόρθωσε να γιγαντωθεί και από την αυτοχρηματοδοτούμενη πρώτη κυκλοφορία της, να φτάσει ήδη να δισκογραφεί τον τρίτο της δίσκο με την Napalm Records!

Το «King Of The North» μας δίνει κάτι περισσότερο από το χαρακτηριστικό γνώρισμα της μπάντας που αφορά το μελωδικό Death Metal. Το άλμπουμ σε σημεία συνδυάζει την ένταση του Τhrash φτάνοντας ακόμα και σε Black Metal ρυθμούς. Ενώ η προηγούμενη κυκλοφορία «Wolves Of Karelia» δημιούργησε μια επιθετική-σκοτεινή ατμόσφαιρα, ο νέος δίσκος βασίζεται στη δύναμη αλλά και στα πολλά νέα στοιχεία που περιλαμβάνει σε σχέση με το παρελθόν!

Ο τραγουδιστής, κιθαρίστας αλλά και βασικός σύνθετης Tuomas Saukkonen επιστρέφει δυναμικά με το χαρακτηριστικό στυλ παιξίματος και τα δυνατά Death Metal γρυλίσματα του. Ο Βαγγέλης Καρζής είναι το τέλειο συμπλήρωμα του Tuomas στις κιθάρες (κυρίως στις lead) ενώ σε κάποια σημεία κάνει και καθαρά φωνητικά. Το πολύ δυνατό και στακάτο παίξιμο στα drums του Joonas Kauppinen  είναι πλέον μέρος του DNA του συγκροτήματος. Το ίδιο είναι και ο εξαιρετικός  ήχος στο μπάσο του Lauri Silvonen. Όσο για τα ορχηστρικά/συμφωνικα μερη του Saku Moilanen δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφουν! Επιπλέον, ορισμένοι εκλεκτοί καλεσμένοι κάνουν την εμφάνισή τους σε αυτό το άλμπουμ. Ένας από αυτούς είναι ο Jesse Leach των KILLSWITCH ENGAGE όπου έβαλε την φωνή του στο τραγούδι «Ancestor» ενώ ο Karl Sanders των NILE συμμετέχει στο «Cold Flame».

Όπως αναφέρθηκε και πιο πριν, το συγκρότημα έχει προσθέσει περισσότερα διαφορετικά στοιχεία από ποτέ στη σύνθεση τραγουδιών. Τα backing vocals  φέρνουν στο μυαλό ακόμη και THERION με τα καθαρά φωνητικά στο κομμάτι «Skyforger» να αποτελούν είναι απόδειξη γι’ αυτό,όντας ένα από τα κορυφαία του δίσκου. Τραγούδια όπως το «The King» και το «Headstones»  προσθέτουν ρυθμικές παραλλαγές, κάνοντας το άλμπουμ ακόμη πιο ενδιαφέρον και απρόβλεπτο. Και τα εννέα κομμάτια είναι πολύ ποιοτικά και γεμάτα αδρεναλίνη , ενώ ένα τραγούδι που ξεχωρίζει ακόμα είναι το «Knell»

Η συνθετική ικανότητα των WOLFHEART έχει φτάσει σε ανώτερα ύψη με αυτή την κυκλοφορία. Αυτό το άλμπουμ κρατά τη φλόγα του μελωδικού Death Metal ζωντανή, κάνοντάς μας να περιμένουμε ακόμη καλύτερα πράγματα στο μέλλον. Να τονιστεί επίσης η καταπληκτική δουλειά του δικού μας Νίκου Σταυριδάκη και της Vision Black στο εξώφυλλα και στη σχεδίαση του booklet αλλά και του όλου concept του δίσκου!

Βαθμολογία: 8 / 10
Συντάκης: Δημήτρης Αργυράκης
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: WOLFHEART –  Επίσημη Σελίδα

Please follow and like us:

This Post Has One Comment

  1. ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ

    Γενικά οι Wolfheart και γενικά όλα τα bands του Tuomas είναι μεγάλη λατρεία.
    Βρήκα ευτυχώς τον χρόνο (γιατί ομολογουμένως λόγω δουλειάς και υποχρεώσεων δεν έχω παρά πολύ) να το ακούσω μερικές φορές.
    Συμφωνώ γενικά με τα περισσότερα από την κριτική του συντάκτη, ότι όντως είναι ένα πολύ δουλεμένο και δυνατό άλμπουμ με πολύποικίλα στοιχεία.
    Θα του έβαζα ένα 8,5/10 με τις λίγες ακροάσεις. Αλλά θα ήθελα να το ακούσω περισσότερο.

Αφήστε μια απάντηση