Οι TILINTETGJORT θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ «In Death I Shall Arise» τον Μάρτιο.

You are currently viewing Οι TILINTETGJORT θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ «In Death I Shall Arise» τον Μάρτιο.

Στις 31 Μαρτίου, η Dark Essence Records θα κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ των TILINTETGJORT, μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες μπάντες που εμφανίστηκαν πρόσφατα στη Black Metal σκηνή του Όσλο. Με τίτλο «In Death I Shall Arise» το άλμπουμ αποκαλύπτει ότι οι TILINTETGJORT είναι μια άγρια και παθιασμένη μπάντα. Ένα συγκρότημα του οποίου τα παράξενα εφιαλτικά οράματα θολώνουν τα όρια μεταξύ παραφροσύνης και πραγματικότητας και γεμίζουν τον ακροατή με τρόμο, αλχημική τρέλα και απόκρυφα μυστήρια.

Ως πρόγευση των όσων θα ακολουθήσουν, το συγκρότημα έδωσε στη δημοσιότητα ένα επίσημο βίντεο για το νέο του single «Mercurial», δημιούργημα της Necrolust Productions. Πρόκειται για ένα κομμάτι για το οποίο οι TILINTETGJORT μας προτρέπουν να «εισπνεύσουμε τις αναθυμιάσεις του υδραργύρου και να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι μέσα από αλχημικά οράματα και αλήθειες.»

Βρίσκοντας έμπνευση για το ιδιαίτερο είδος του Avant-garde Black Metal τους τόσο στο Black Metal του ’90, όσο και στο Prog του ’70 και σε διάφορα άλλα πειραματικά είδη, οι TILINTETGJORT σχηματίστηκαν στις αρχές του καλοκαιριού του 2020 από τους μουσικούς Den Gamle και Hazzlegard στις κιθάρες και τον Sturt στο μπάσο. Με τον Tybalt στα ντραμς και τον Svik στα φωνητικά να προστίθενται λίγο αργότερα, η μπάντα έγινε ένα ολοκληρωμένο πενταμελές σχήμα, που δουλεύει πάνω στη μουσική του και κάνει το ντεμπούτο του στα live.

Υποβάλλοντας εξαντλητικές πρόβες και μια επίπονη δημιουργική διαδικασία, οι TILINTETGJORT τελειοποίησαν τη μοναδική τους εκδοχή στο Black Metal, φτιάχνοντας σχολαστικά το υλικό τους μέχρι να είναι τελικά έτοιμοι να ξεκινήσουν την ηχογράφηση.

Προτιμώντας κάποιες παλαιότερες τεχνικές, το μεγαλύτερο μέρος του «In Death I Shall Arise» ηχογραφήθηκε ζωντανά σε διάστημα τριών ημερών. Μετά από μερικά overdubs στα Evil Octopus Studios, η μίξη του άλμπουμ έγινε στο Chaka Khan πριν ολοκληρωθεί το mastering από τον Jack Control της Enormous Door.

Το άλμπουμ που ακολούθησε είναι εστιασμένο και εμπνευσμένο, με τους TILINTETGJORT να επιδεικνύουν μια αφθονία δημιουργικότητας και μια επιθυμία να σπάσουν τα τείχη ενός είδους που είναι σε μεγάλο βαθμό στάσιμο. Γεμάτοι έμπνευση και τρέλα της ψυχής, οι TILINTETGJORT έχουν ξεκινήσει ένα ταξίδι για να κυνηγήσουν την αλήθεια σε έναν ευρέως παραληρηματικό κόσμο, προσφέροντας να είναι ο οδηγός μας μέσα στα μυστήρια της γνώσης και του θανάτου.

Λίστα κομματιών:

  1. Kvikksølvdrømmer
  2. Sannhetens Søyler
  3. Mercurial
  4. Vinter Og Høst
  5. Hex
  6. Dommedagsmonument

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο βίντεο για το «Mercurial» παρακάτω:

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση