ThrashWall – ThrashWall

ThrashWall – ThrashWall

Χρονολογία: 2020
Συνολική Διάρκεια: 28:38
Εταιρεία:Firecum Records

Οι Πορτογάλοι «θρασάδες» THRASHWALL ιδρύθηκαν το 2015 και προσπαθούν να «ψαρώσουν» με την υποχθόνια «αλά Hell Awaits» και «FEAR FACTORY»  εισαγωγή τους για να ακολουθήσει το θηριώδες μένος τους, υπό τους ήχους του εναρκτήριου «War Outside The Wall»! O ήχος στα τύμπανα δυνατός σαν καταπέλτης. Τα riffs στις κιθάρες κοφτερά σαν ξυράφια. Οι στίχοι κοινωνικοπολιτικοί – όπως αρμόζει σε μία THRASH μπάντα που θέλει να σέβεται τον εαυτό της και φυσικά έναν θείο Chuck από τους TESTAMENT να κλείνει μονίμως πονηρά το μάτι. Θεωρώ ότι οι THRASHWALL έχουν τους TESTAMENT ως εικόνισμα στο προσκεφάλι τους και για ευαγγέλιο όλη τη δισκογραφία τους!

Λίγο πολύ, όλος ο δίσκος κινείται στο ίδιο μοτίβο. Όσον αφορά τις συνθέσεις, το ομότιτλο ντεμπούτο των THRASHWALL μοιάζει με τους παλιούς  TESTAMENT αλλά με ήχο στην παραγωγή (Miguel Tereso) σαν τα καινούργια των βετεράνων thrashers. Οι κιθάρες στα σόλο βέβαια, σε κάποια σημεία ακούγονται κάπως «θαμμένα». Ένας δίσκος λοιπόν γρήγορος σαν αστραπή (περίπου μισή ώρα) και δυνατός σαν τη βροντή, που κερδίζει τις πρώτες εντυπώσεις. Δυστυχώς όμως ακούγοντας καλύτερα το άλμπουμ αντιλαμβάνεσαι ότι στερείται κάθε έμπνευσης. Επίσης, υπάρχει  έλλειψη πρωτοτυπίας σε σημείο που αρχίζει και κουράζει.

Η πρώτη δουλεία των Πορτογάλων κινείται στα όρια της σφαίρας της αντιγραφής ακόμα και στον τίτλο μπάντας/δίσκου. Συνεπώς, θα πρέπει δίσκο με δίσκο να αποκτήσουν την «ταυτότητα» τους, να αναδείξουν την δίκη τους έμπνευση – μέσω τους ταλέντου τους και όχι να «μιμούνται» με την δικαιολογία ότι θέλουν να διατηρούν «ζωντανό» το  old school πνεύμα. Καλό αυτό δεν λέω, αλλά νομίζω ότι ως ακροατές έχουμε «χορτάσει» λίγο με αυτό. Παρόλα αυτά υπάρχουν καλές στιγμές στον δίσκο όπως τα «War Outside The Wall», «World Domination» και το «Mental Destruction».  

Βαθμολογία: 5/10
Συντάκτης: Νίκος Μαθιόπουλος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: THRASHWALL – Σελίδα Bandcamp

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu