Synteleia – Ending Of The Unknown Path

You are currently viewing Synteleia – Ending Of The Unknown Path

Χρονολογία: 2019
Συνολική Διάρκεια: 45:30
Εταιρεία: Hells Headbangers Records

Οι SYNTELEIA είναι μία ελληνική Black Metal μπάντα η οποία με το εξαιρετικό demo του 2016 ‘Astral Blasphemies’ και σε συνδυασμό με τις ζωντανές τους εμφανίσεις, δημιούργησαν ένα δυνατό όνομα στους underground κύκλους .Έτσι λοιπόν η είδηση ότι υπέγραψαν με την Hells Headbangers Records και μέσω αυτής θα κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους «Ending Of The Unknown Path» με χαροποίησε ιδιαίτερα και ανυπομονούσα να έρθει η ώρα να το ακούσω.

Η ανυπομονησία έλαβε τέλος και επιτέλους ήρθε η ώρα να ακούσω το φοβερό ντεμπούτο άλμπουμ τους. Ο δίσκος ξεκινάει με το ‘Daemonica Infenralium’ το οποίο χωρίς περιττές εισαγωγές σε πιάνει κατευθείαν από το λαιμό και σε οδηγεί σ’ ένα μαγευτικό ταξίδι στον ήχο και στη σκηνή που επηρέασε και επηρεάζει αρκετές μπάντες παγκοσμίως, το Hellenic Black Metal. Ο δίσκος συνεχίζει με το «Dark Summoner of Yog-Sothoth» το οποίο μαζί με το «Missioner of Sorrow» υπήρχαν στο demo της μπάντας και έχουν ηχογραφηθεί ξανά για να συμπεριληφθούν στον δίσκο. Νομίζω ότι είναι πολύ πετυχημένη η επιλογή των SYNTELEIA να τα επανηχογραφήσουν καθώς είναι δύο πάρα πολύ καλές συνθέσεις και η ποιότητά τους αναδεικνύεται με την καλύτερη παραγωγή που έχουν πλέον, σε σχέση με το demo.

Στα τραγούδια «Ithaqua, Thy Mighty Storm», και «The Black Goat Rites» συμμετέχει και η Μίνα Μόρφη (την είχαμε γνωρίσει από την συμμετοχή της στους HORRIFIED) και η οποία απογειώνει τα τραγούδια καθώς δημιουργεί μία μαγευτική ατμόσφαιρα με την υπέροχη φωνή της. Γενικότερα ο δίσκος έχει αρκετή ποικιλία σε ιδέες ξεφεύγοντας από την μονοτονία του ελληνικού Black Metal ήχου καθώς συναντάμε μελωδίες και σημεία επηρεασμένα από την Σκανδιναβική Death/Black σκηνή όπως και κάποια Heavy/Doom στοιχεία. Ο δίσκος διακατέχεται επίσης καθόλη τη διάρκειά του από μία σκοτεινή ψυχρή old school ατμόσφαιρα και σ΄αυτό συμβάλει η αντίστοιχη παραγωγή, με τη μίξη και το μάστερινγκ να έχουν γίνει από τον Αχιλλέα Καλαντζή των VARATHRON. Όσον αφορά τη θεματολογία του δίσκου, οι SYNTELEIA ασχολούνται με τη μυθολογία του Cthulgu από τον αγαπημένο σε όλους μας H.P.Lovercraft

Στο «Ending Of The Unknown Path» οι SYNTELEIA μας προσφέρουν έναν πολύ καλό δίσκο ελληνικού Black Metal χωρίς ρετρό διάθεση και αντιγραφή. Παίζουν τη μουσική που γουστάρουν και αγαπούν με σεβασμό στις ρίζες και στις επιρροές τους, προσθέτοντας παράλληλα την δική τους ταυτότητα. Η μπάντα δημιουργεί και δεν επαναλαμβάνει απλά αυτά που έχουμε ακούσει στα 90ς από τους ROTTING CHRIST, VARATHRON, NECROMANTIA κτλ. Μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς.

Βαθμολογία: 7,5/10

Νίκος Μανούσης

Διαδικτυακός Σύνδεσμος: SYNTELEIA – Facebook Σελίδα

Please follow and like us:

This Post Has One Comment

  1. Ραφαήλ

    Πρώτη δουλειά ντεμπούτο εξαιρετική δουλειά ωραία φωνητικά ο Γιώργος θα βοηθήσει κ στους drama noir.αγαπημενο κομμάτι το the missioner.αυτο που είχαν ανεβάσει πρώτο κομμάτι για γεύση πριν κυκλοφορήσει ολόκληρο.
    Φυσικά στα τύμπανα κ εδώ ο Νίκος το χταπόδι με βιογραφικό πλούσιο.
    Όπου δείτε να λείπει ο Νίκος είναι θέμα χρόνου να κλείσει συμφωνία με νέα μπάντα.

Αφήστε μια απάντηση