Soulskinner – Seven Bowls Of Wrath

You are currently viewing Soulskinner – Seven Bowls Of Wrath

Χρονολογία: 2020
Συνολικός Χρόνος: 47:03
Εταιρεία: Xtrem Music

Ο Βασίλης Ζόμπολας δεν είναι κάποιος καινούριος κιθαρίστας στην πιάτσα. Θα πρέπει να ανατρέξουμε πίσω στο 1993 και τους μελωδικούς deathsters VANITY παρέα με τον Χρήστο Αδάμου, απο τα πρώτα μέλη των NIGHTFALL, για να έχουμε την πρώτη καταγεγραμμένη παρουσία του. Συμμετείχε στο ντεμπούτο των NERGAL «The Wizard Of Nerath», βοηθός στα live των ROTTING CHRIST και παρέα με τον μακαριστό Baron Blood και τον Gothmog ίδρυσαν το συγκρότημα TERRA TENEBRAE παίζοντας Black/Death Metal, η μετεξέλιξη του οποίου οδήγησε στους SOULSKINNER. Όλα αυτά τα γράφω, όχι για να γεμίσω τις αράδες, αλλά για να σας δείξω το υπόβαθρο πάνω στο οποίο κινούνται οι SOULSKINNER απο το 2000 εώς σήμερα και την συνέπεια που επιδεικνύουν στην, παραγωγική είν’ η αλήθεια, Ελληνική σκήνη του Death Metal.

Στο «7 Bowls of Wrath» υπάρχει μια διαφοροποίηση με στροφή προς τη μελωδία. Δεν ισχυρίζομαι οτι οι SOULSKINNER παίζουν «μελωδικό Death Metal», αλλά έχουν εισάγει αρκετά μελωδικά στοιχεία στον ήχο τους, εμπλουτίζοντας τις επιρροές απο AUTOPSY και BOLT THROWER (Προοοοοσχή!!!!) με SEPTIC FLESH και AMON AMARTH πινελιές. Ο νέος τραγουδιστής Μάριος Λαμπουρίδης έχει σωστές ανάσες, προσδίδει έναν φρέσκο δυναμικό αέρα με τα δυνατά φωνητικά του. Ο Γιώργος Καναβάρης πίσω απο το drum kit κοπανάει εκεί που πρέπει ανελέητα ή κόβει τις ταχύτητες, αποτελώντας θεμέλιο λίθο του rhythm section του συγκροτήματος. Τα κιθαριστικά riffs «κεντάνε» μελωδίες και θέματα τα οποία δείχνουν δουλεμένα στην προπόνηση (στο studio φυσικά), βγάζοντας μια φυσικότητα που αναδεικνύεται απο την (παραδόξως για τέτοιο είδος) καθαρή παραγωγή.

Η εισαγωγή των μελωδικών στοιχείων γίνεται στην έναρξη των τραγουδιών, όμως κατά την εξέλιξή τους αυτά  δίνουν τη θέση τους σε καθαρόαιμα death leads, πράγμα που (στα δικά μου αυτιά τουλάχιστον) ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον. Βέβαια, εάν κάποιος άλλος ακροατής βρει το εν λόγω άλμπουμ «κουραστικό και μπερδεμένο», δεν θα τον αδικήσω καθόλου. Στο ομώνυμο τραγούδι θα συναντήσουμε και μελωδικές Black στιγμές θυμίζοντας DISSECTION, ενώ στο «The Death Seal» η «μάχη» μεταξύ rhythm και lead κιθαριστών σε ωθεί αυτόματα σε μια έντονη διάθεση για κεφαλόκρουση (headbanging!). Απο κοντά ακολουθεί και το «Primitive Light», πιο ευθύ και καθαρό Death Metal με την εναλλαγή των κιθαριστικών θεμάτων να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατή.

Η μελωδική στροφή των SOULSKINNER μπορεί να ξενίσει κάποιους σκληροπυρηνικούς οπαδούς, όμως πιθανά να δώσει στο συγκρότημα μια καινούρια προοπτική. Οι SOULSKINNER, έχοντας μια εικοσαετή παρουσία στην σκηνή, δεν έχουν την ανάγκη να αντιγράψουν άλλα συγκροτήματα ή ακόμη και να γράψουν επιτυχίες για μεγαλύτερες πωλήσεις. Ο χρόνος θα δείξει αν το «7 Bows Of Wrath» θα είναι η αρχή για μια νέα κατεύθυνση των SOULSKINNER ή μια προσπάθεια εξωτερίκευσης της επιθυμίας τους για μια ανανεωτική ματιά στο brutal Death Metal ιδίωμα.

Βαθμολογία: 7/10
Συντάκτης: Δήμος Καραδήμος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: Σελίδα Facebook

This Post Has One Comment

  1. Clansman

    Greek Death καταστάσεις με πολύ όρεξη… μερικές φορές η αλλαγή είναι αναγκαία και φέρνει θετικά αποτελέσματα…
    Δίσκος ορόσημο στην πορεία του γκρουπ από εδώ και πέρα..
    Μόνο θετικά πράγματα είδα προσωπικά σε ένα δίσκο που θέλει λίγο προσοχή μετά το δεύτερο άκουσμα…
    Έχουν να δώσουν τα παλικάρια… συμφωνώ σε όλα…

Αφήστε μια απάντηση