Soilwork – The Chainheart Machine

You are currently viewing Soilwork – The Chainheart Machine

Χρονολογία: 2000
Συνολική Διάρκεια: 43:34
Εταιρεία: Listenable Records

Μετά από ένα πολύ καλό ντεμπούτο όπου το στυλ τους ακροβατούσε στα όρια του N.W.O.S.D.M., οι Σουηδοί SOILWORK επανεμφανίζονται με το “The Chainheart Machine”, στο οποίο έχουν διαμορφώσει ένα σαφώς πιο προσωπικό ήχο.

Η όλη κυκλοφορία είναι αδιαμφισβήτητα πιο προσεγμένη, ξεκινώντας από το artwork και καταλήγοντας στην πολύ δυναμική και καθαρή παραγωγή.  Οι συνθέσεις της μπάντας κυμαίνονται σε Thrash/Death metal πεδία, με πολύ επιθετικούς και γρήγορους ρυθμούς οι οποίοι θυμίζουν τις καλές εποχές των AT THE GATES και CARCASS. Υπάρχουν και σημεία που παραπέμπουν σε νεότερα συγκροτήματα, όπως DIMMU BORGIR και ARCH ENEMY. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στα κιθαριστικά θέματα αλλά και στα σόλο του Peter Wichers ο οποίος, εκτός από σπουδαίος συνθέτης, είναι και μοναδικός κιθαρίστας! Κατά τη γνώμη μου, οι κιθάρες αποτελούν το μεγαλύτερο ατού του συγκεκριμένου δίσκου! Γενικότερα όμως, όλο το rhythm section των SOILWORK «θερίζει»! Απο την άλλη πλευρά, ο Björn «Speed» Strid έχει χαρακτηριστικότατη χροιά στα φωνητικά του και ωραίες τοποθετήσεις πάνω στα τραγούδια!

Επι των «εικασττικών» τώρα, στο εξώφυλλο του «The Chainheart Machine» παρουσιάζεται μια ανθρωπόμορφη μηχανή, θέλοντας προφανώς να μας εισαγάγει στα μοντέρνα στοιχεία του ήχου των SOILWORK. Στο οπισθόφυλλο φωτογραφίζονται τα μέλη του συγκροτήματος σε ένα γενικό φόντο που θυμίζει κινηματογραφική αφίσα.

Κλείνοντας θα πω ότι οι Σουηδοί SOILWORK εμφανίζονται βελτιωμένοι, αποδίδοντας N.W.O.S.D.M. σε πιο «Thrash-y» φόρμες. Σίγουρα αξίζουν την προσοχή όλων των «πιστών» του είδους!

Βαθμολογία: 8/10
Συντάκτης: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Δακτυλογράφηση: Ραφαήλ Παγώνης
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: SOILWORK – Επίσημη Σελίδα

This Post Has 6 Comments

  1. Μπαντάρα, οι περισσότεροι στην Ελλάδα τους μάθαμε (νομίζω) όταν έπαιξαν με Nevermore/Annihilator σε εκείνο το ΘΡΥΛΙΚΟ λάιβ στο Ρόδον. Ακόμα θυμάμαι κάθε δευτερόλεπτο. Μερικές μέρες μετά, αγόρασα το Predator’s Portrait, το οποίο ακόμα ακούω μέχρι και σήμερα και είναι το αγαπημένο μου απ’ αυτούς.

  2. Βαλάντης Λώλης

    Από τα καλύτερα τους. Άλλο που στην πορεία άρχισαν να το χάνουν…. 8,5 με 9!!!

  3. Spiros

    Πολύ δυνατή κυκλοφορία προπομπός του τι θα επακολουθούσε στη συνέχεια με κορύφωση ( όπως έγραψε και ο πρόεδρος) το std ! Μετά κάπου τους έχασα ( με κούρασαν λίγο ) . Φυσικά και εγώ όπως και πολλοί της γενιάς μου τους έμαθα από το ιστορικό live στο ρόδον !

  4. Έτυχε να τους μάθω από το πρώτο τους. Πραγματικά έτυχε και δεν ήταν επιλογή. Μιας και ο ένας από τους κιθαρίστες που είχαν περάσει απο ένα παλαιό γκρουπάκι που έπαιζα μου είχε ζαλίσει τα @@ μου με αυτούς. Το γούσταρα πολύ το πρώτο και γούσταρα σταδιακά κάθε κυκλοφορία με αποκορύφωση το live στο Ρόδον το 2001. Τους θεωρώ από τα καλύτερα γκρούπ που έβγαλε μια από της μανάδες του metal….(η Σουηδία ρε …). Γενικά η δισκογραφία τους είναι από εκείνες που έχουν πάρα πολλά πράγματα να ακούσεις και να προσέξεις. Και από εκείνες τις περιπτώσεις που μέχρι τώρα δεν έχω συναντήσει κανέναν να τους θεωρήσει αδιάφορους.

  5. Ραφαήλ

    Μπανταρα μαζί με stabbing the drama είναι δύο δίσκοι που με σημάδεψαν.

  6. Φανουρης

    Soilwork… από το 2000 μέχρι το 2005 προσέφεραν μια πεντάδα άλμπουμ – κοσμήματα για τον μελωδικό Death Metal ήχο.. το συγκεκριμένο, παρότι στην πεντάδα, ίσως το πιο δυσπεπτο ακουστικά άλμπουμ τους εκείνης της περιόδου… με λίγες ακροάσεις, 7 με 7.5.. με περισσότερες 8.5 με 9 . Αυτά από μένα

Αφήστε μια απάντηση