Sodom – Bombenhagel (EP)

Sodom – Bombenhagel (EP)

Χρονολογία: 2021
Συνολική Διάρκεια: 14:17
Εταιρεία: Steamhammer

Τα τελευταία δύο χρόνια οι Γερμανοί βετεράνοι SODOM βρίσκονται σε συνθετικό οργασμό καθώς μας βομβαρδίζουν με κυκλοφορίες και κυρίως με EP! Μεσολάβησε  βέβαια και το περσινό άλμπουμ «Genesis XIX» το οποίο δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα, για να επιστρέψουν φέτος με ακόμη ένα νέο ΕP που ονομάζεται «Bombenhagel», ο τίτλος του οποίου μας φέρνει στο μυαλό το κλασσικό τραγούδι του συγκροτήματος από το τεράστιο «Persecution Mania» του 1987!

Στη νέα τους κυκλοφορία (η οποία περιέχει τρείς συνθέσεις) οι SODOM μας παρουσιάζουν μία επανεκτέλεση του «Bombenhagel», που δεν διαφέρει και ιδιαίτερα από το πρωτότυπο απλά τώρα ακούγεται με καλύτερη παραγωγή. Επίσης, ο  Harris Johns στο τραγούδι του 1987 έπαιξε ένα όμορφο σόλο, κάτι το οποίο συμβαίνει και στην έκδοση του 2021. Ακολουθούν δύο νέα τραγούδια στη συνέχεια, τα «Coup De Grace» και «Pestiferous Posse». Τα δύο νέα τραγούδια αποτελούν δύο εκρηκτικές Thrash Metal συνθέσεις, στα μουσικά πλαίσια που μας έχουν συνηθίσει οι SODOM. Κινούνται σε γρήγορες ταχύτητες με όγκο και groove, με την δεύτερη σύνθεσει να διαφοροποιείται ελάχιστα καθώς στη μέση του τραγουδιού οι ταχύτητες πέφτουν για να ακούσουμε ένα αργό και ελαφρώς μελωδικό μέρος.

Οι SODOM μας προσφέρουν άλλο ένα ποιοτικό EP, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, το οποίο αποτελεί μία κυκλοφορία με την οποία το συγκρότημα θέλει να γεμίσει το κενό που μεσολαβεί μέχρι να επανέλθουν οι ζωντανές εμφανίσεις. Η μπάντα δείχνει ανανεωμένη και ορεξάτη, η τωρινή της σύνθεση αποδεικνύεται συμπαγής και δεμένη κι εμείς περιμένουμε να τελειώσει όλη αυτή «τρέλα» στον πλανήτη και να τους απολαύσουμε επιτέλους απο κοντά!

Βαθμολογία: 7/10
Συντάκτης: Νίκος Μανούσης
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: SODOM – Επίσημη Σελίδα

Please follow and like us:

This Post Has One Comment

  1. Pavlos Clansman

    Σόδομα και Γόμορρα…
    Σε τρελή έμπνευση τα παλικάρια.. φοβερό το Genesis….και η επιστροφή ήταν αυτό που έλειπε!!
    Αναμονή για επερχόμενο live στην Ελλάδα!!
    Ανοίξτε τα stage….

Αφήστε μια απάντηση