Sarmat – RS-28

You are currently viewing Sarmat – RS-28

Χρονολογία: 2021
Συνολική  Διάρκεια: 33.35
Εταιρεία: Αυτοχρηματοδοτούμενο Άλμπουμ

Οι SARMAT έρχονται από την Πολωνία με το «RS-28» να είναι το πρώτο τους άλμπουμ το οποίο μάλιστα κυκλοφορούν οι ίδιοι. Το όνομα της μπάντας προέρχεται από το «The Weapon of Ultimate Destruction», τον ρωσικό  διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) RS-28 SARMAT (επίσης γνωστός ως SATAN 2). Εντυπωσιακό τόσο το όνομα τους, όσο και το εξώφυλλο του δίσκου που παραπέμπει σε industrial Black Metal δυστοπίες.

Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι τι γίνεται μουσικώς. Μουσικά,λοιπόν, το τρίο μας παρουσιάζει μια μίξη Death/Black Metal στο οποίο μπορείς να αναγνωρίσεις ξεκάθαρα τη χώρα καταγωγής τους. Θυμίζει τους BEHEMOTH, αλλά και τους HATE. Όμως, καθότι χρησιμοποιούν drum machine, έρχονται στο μυαλό και μπάντες όπως οι παλιότεροι BORGNE και οι V:28, επομένως αυτή είναι η σύνδεση τους με τον industrial χώρο.

Το άλμπουμ ξεκινά με το «Coldgrinder», ένα γρήγορο τραγούδι με blast beats και επαναλαμβανόμενα riff. Όταν τα πολύ σκληρά φωνητικά ξεκινούν, ξέρεις τι ακριβώς θα ακούσεις, ενώ τα μοτίβα επαναλαμβάνονται αντί να εξελίσσονται, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό, παραπέμποντας σε industrial Black Metal δομές. Το ίδιο ισχύει και με το «Evilution». Κατόπιν έρχεται το «RS-28» που δεν μπορεί να μη σου θυμίσει V:28 (ειδικά η αρχή του με τα σκοτεινά synths). Το «Seeds Of Uncertainty» ξεκινά με ένα ενδιαφέρον ορχηστρικό μέρος και είναι επίσης από τα καλύτερα τραγούδια του δίσκου. Τα γρήγορα και δυνατά μέρη της κιθάρας αναμειγνύονται με πολύ πιασάρικες μελωδίες που σίγουρα μπορούν να ξεσηκώσουν. Τα τελευταία κομμάτια είναι παρόμοια με τα τραγούδια στην αρχή -αλλά και μεταξύ τους- και θυμίζουν αρκετά BEHEMOTH.

Πέρα από αυτό, η παραγωγή του άλμπουμ είναι πολύ δυνατή, καθαρή και σε 100% επαγγελματικό επίπεδο. Φτάνει όμως αυτό; Δυστυχώς όχι! Κι αυτό γιατί, παρότι είναι τεχνικά άρτιοι, ακολουθούν την πεπατημένη και τη σίγουρη οδό της αντιγραφής με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη ταυτότητας. Αυτό φαίνεται επίσης από το ότι αναγκάστηκαν να κυκλοφορήσουν τον δίσκο μόνοι τους, καθώς δε βρήκαν εταιρεία σε ένα είδος όπου υπάρχει υπερπροσφορά. Έχουν δυνατότητες για το μέλλον; Ναι, αρκεί να βάλουν στον ήχο τους ένα πιο προσωπικό στοιχείο. Θα είναι περισσότερα keyboards, κάποια παραπάνω ηλεκτρονικά, διαφορετικές δομές; Αυτό δεν το ξέρω. Πιστεύω πως θα το βρουν με τον καιρό, καθώς αποτελούν συγκρότημα μόλις τρία χρόνια.

Βαθμολογία: 6/10
Συντάκτης: Δημήτρης Αργυράκης
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: SARMAT – Σελίδα Facebook

Αφήστε μια απάντηση