Sacred Reich – Awakening

Sacred Reich – Awakening

Παρότι παλαιότερα είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο νέου δίσκου, τελικά οι SACRED REICH, ύστερα από 23 χρόνια επέστρεψαν με νέο άλμπουμ! Κι αυτό αποτελεί μια σαφώς ευχάριστη είδηση για τους απανταχού thrashers!! Μία μπάντα που θεωρώ αδικημένη, χωρίς να χαίρει της απαραίτητης αναγνώρισης που της αξίζει στον χώρο του Thrash Metal. Ένα συγκρότημα που ακόμα και μετά από τόσα χρόνια παραμένει πιστό στις ρίζες του, προκαλόντας «πανικό» στις ζωντανές εμφανίσεις του! Να σημειώσουμε ότι στα τύμπανα επέστρεψε ο Dave Mclain (πρώην- MACHINE HEAD).

Ο δίσκος διαρκεί 30 λεπτά με οκτώ τραγούδια τα οποία έχουν ποικιλία όσον αφορά το στύλ τους. Ο ήχος της μπάντας δεν έχει αλλάξει καθόλου σε σχέση με την δεκαετία του ’90, ενώ η παραγωγή του δίσκου είναι παλιομοδίτικη και βγάζει έναν πορωτικό όγκο ηχητικά. Εδώ οι SACRED REICH δεν έχουν δώσει έμφαση στην ταχύτητα αλλά στα thrash riffs και η δουλεία που έχει γίνει στο γράψιμο των τραγουδιών είναι πολύ καλή! Η απόδοση του Rind στα φωνητικά είναι λες και δεν έχει τον έχει αγγίξει ο χρόνος. Ο δίσκος βγάζει ένα old school συναίσθημα με τους ξεσηκωτικούς του ρυθμούς και την ενέργεια του.

Οι SACRED REICH επέστρεψαν δυναμικά μ’έναν τίμιο και αξιοπρεπή δίσκο που σε ξεσηκωνει και διαρκεί όσο χρειάζεται ώστε να μη γίνει κουραστικός. Το “Awakening” ίσως είναι ο δίσκος που θα έπρεπε να κυκλοφορήσουν μετά το Indepedent”.

Βαθμολογία: 7.5/10

Νίκος Μανούσης

Διαδικτυακός Σύνδεσμος: Sacred Reich – Facebook

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu