Sabaton – The Great War

Sabaton – The Great War

(NuclearBlast)

Συνολική Διάρκεια: 38:27

Οι SABATON μπήκαν στις ζωές μας δυναμικά από τις πρώτες κυκλοφορίες τους και, είτε αγαπήθηκαν πολύ είτε όχι, έφτασαν να ηγούνται φεστιβάλ και να έχουν πλέον μία μερίδα ορκισμένων οπαδών που τους ακολουθούν πιστά.

Εδώ θα ασχοληθούμε με το νέο, ένατο άλμπουμ της μπάντας με τίτλο “TheGreatWar”.

Η θεματολογία γνωστή, όπως και στις προηγούμενες δουλειές τους. Στίχοι εμπνευσμένοι από πολεμικά κατορθώματα και σημαντικές μάχες καθώς και πρόσωπα που συμμετείχαν σε αυτές. Αυτήν την φορά, οι Σουηδοί, ασχολούνται καθ’ ολοκληρία με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και ό,τι αυτός συνεπάγεται…

Ένα άλμπουμ μικρό σε διάρκεια, μόλις 38 λεπτά, όμως γεμάτο και απολαυστικό στο γνωστό ύφος των Σουηδών, πράγμα το οποίο έγιεν αντιληπτό από το πρώτο single που κυκλοφόρησε με τίτλο  «Fields of Verdun». Σημαντικά κομμάτια για το άλμπουμ, το τρομερό και γρήγορο»The Red Baron», με συναυλιακό ύφος και ρεφρέν που το ακολουθείς θες δεν θες,όπως και το «Seven Pillars of Wisdom», κομμάτι αφιερωμένο στον Λόρενς της Αραβίας.

Οι SABATON, είναι αυτοί που είναι. Δεν θα αλλάξουν το HeavyMetal, ούτε θα είναι αυτοί που θα γεννήσουν ένα νέο υπο-είδος του. Σίγουρα όμως αυτό που κάνουν το κάνουν καλά. Ευχάριστο και διασκεδαστικό HeavyMetal, το οποίο δεν θα σε αφήσει παραπονεμένο, είτε ζωντανά σε κάποια συναυλία τους, είτε μέσα από τα στούντιο άλμπουμ τους.

Εν κατακλείδι, αυτοί που δεν τους συμπαθούν, δεν θα δουν κάτι διαφορετικό σε αυτή τους την κυκλοφορία που θα τους κάνει να τους αγαπήσουν. Αυτοί που τους εκτιμούν όμως, σίγουρα θα περάσουν καλά με το “The Great War”!

Βαθμολογία: 7/10

Φανούρης Εξηνταβελόνης

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu