Rethymno Rocks! Open Air Festival 2022 (Ρέθυμνο, Ελλάδα – 02-03/09/2022)

You are currently viewing Rethymno Rocks! Open Air Festival 2022 (Ρέθυμνο, Ελλάδα – 02-03/09/2022)

Η αναγγελία της διεξαγωγής του «Rethymno Rocks» ήταν μια ευχάριστη έκπληξη στα μεταλλικά δρώμενα του νησιού της Κρήτης! To lineup που ανακοινώθηκε μας εξέπληξε ευχάριστα και όλα έδειχναν ότι κάτι καλό μας περιμένει στη Φορτέτζα (ο λόφος με το κάστρο στη πόλη του Ρεθύμνου) το διήμερο 2-3 Σεπτεμβρίου 2022!

1η μέρα (2 Σεπτεμβρίου 2022)

 Η θέση που είχε στηθεί η σκηνή ήταν τέλεια, μέσα στο επιβλητικό κάστρο της Φορτέτζας και με προσανατολισμό και θέση τέτοια, έτσι ώστε να μην ενοχλεί η δύση του ήλιου. Το κέφι του κόσμου μεγάλο και πρώτη μπάντα που ανοίγει την αυλαία στις 19.30 ακριβώς (όπως προέβλεπε το πρόγραμμα), οι PHOENIX FLIGHT, μια Ρεθυμνιώτικη μπάντα που έπαιξε πέντε τραγούδια, με προτελευταίο το «Night Crawler» των JUDAS PRIEST. Η μπάντα ήταν ελαφρώς κουμπωμένη, κάτι λογικό μιας και ήταν η πρώτη της παρουσία επί σκηνής μπροστά σε κόσμο. Ο κόσμος σε κάθε περίπτωση ανταποκρίθηκε και άρχισε να ζεσταίνεται για τη συνέχεια της βραδιάς.

Σειρά στη σκηνή (20.00 ελβετικό ρολόι όσον αφορά το πρόγραμμα του φεστιβάλ) πήραν οι 10000 WATTS μια μπάντα που έπαιξε διασκευές τις οποίες το κοινό έδειξε να απολαμβάνει! Επαιξαν κατά σειρα: «For Whom The Bell Tolls» (METALLICA), «T.N.T.» (AC/DC), «Rainbow In The Dark» (RAINBOW), «Gutter Ballet» (SAVATAGE), «Mr. Crowley» (OZZY OSBOURNE), «Holy Diver» (DIO), «Fear Of The Dark»/«The Trooper» (IRON MAIDEN).

Επόμενη μπάντα (21.00) οι FIRE AND STEEL. Εδώ τα λόγια περιττεύουν μιας και το συγκρότημα είναι ταγμένο να υπηρετεί τους οπαδούς των MANOWAR! Με τη φωνή του Τάσου Κροκοδειλου (SARISSA, SPITFIRE κ.α.) πίσω από το μικρόφωνο, σίγουρα κανείς δε θα έμεινε παραπονεμένος από τις ερμηνείες τραγουδιών όπως τα «Manowar», «Revelation», «Each Dawn I Die», «Thor», «Kill With Power», «Ηeart Of Steel», «Blood Of My Enemies», «Warriors Of The World United», «Secret of Steel», «Power Of Thy Sword», «Hail And Kill», «Black Wind, Fire and Steel», «Battle Hymn».. (τα οποία αποτέλεσαν και το set list τους).

Έχει φτάσει πλέον η ώρα (22.30) για τους headliners της ημέρας που είναι οι NIGHTFALL! Το συγκρότημα απέδωσε με επαγγελματισμό όλα τα τραγούδια που είχε επιλέξει και σίγουρα δεν άφησαν κανένα ακροατή παραπονεμένο. Ο frontman Ευθύμης Καραδήμας όργωσε τη σκηνή και όλα τα μέλη έδειξαν πόσο δεμένη μπάντα είναι. Τα τραγούδια που ακούσαμε κατά σειρά ήταν: «Killing Moon», «Ambassador Of Mass», «As Your God Is Failing Once Again», «Darkness Forever», «The Sheer Misfit», «Ishtar (Celebrate Your Beauty)», «Dark Red Sky», «Death Star», «Iris (And The Burning Aureole)», «Meteor Gods», «Giants Of Anger», «Witches», «Martyrs Of The Cult Of The Dead (Agita)».

Στο encore με «Diva» και «Lesbian Show» σίγουρα είχαμε την κορύφωση της μουσικής έκστασης για το κοινό που συμμετείχε σύσσωμο σε όλα τα refrain! Κατά την αποχώρηση από το χώρο της συναυλίας μπορούσες να δεις μονάχα χαμογελαστά πρόσωπα από τους οπαδούς, αναμένοντας τη δεύτερη και τελευταία μέρα του φεστιβάλ..!

2η μέρα (3 Σεπτεμβρίου 2022)

Παρά τη ζέστη, το κοινό δεν πτοήθηκε και κάμποσος κόσμος ήταν ήδη μαζεμένος από τις 19.30 που ξεκινούσε η πρώτη μπάντα της ημέρας. Και το όνομα αυτών OBZERV… Τοπική μπάντα με ήδη δύο άλμπουμ στο ενεργητικό τους με ήχο πολύ κοντά στο Groove Metal με σαφείς επιρροές από πρώιμους LAMB OF GOD. Μιας και δεν είχα ακούσει ξανά κάτι από το συγκρότημα, αποτέλεσαν την ευχάριστη έκπληξη του διημέρου. Ο τραγουδιστής με αρκετή ενέργεια και καλή σκηνική παρουσία σε ένα σύνολο που εξέπεμπε εικόνα μπάντας με καλή χημεία. Οι λάτρεις του είδους πρέπει οπωσδήποτε να τους τσεκάρουν! Set list: «That Defining Moment», «Apex Predator», «Mother Nature Is a Serial Killer», «Agitated», «R for Redemption», «Fratricide», «Overthrown», «Plot Twist».

Δεύτεροι στη σκηνή (21.00) οι Βολιώτες SILENT WINTER. Η πεντάδα έκανε τα πάντα για να ευχαριστήσει το κοινό, σε σημείο που έπαιξε ως encore το γνωστό και μη εξαιρετέο «Battle Hymn». Με frontman ακάματο και δραστήριο σίγουρα δεν άφησε ασυγκίνητο κανέναν Power-μεταλλά που σέβεται τον εαυτό του. Είναι όμως κοινό μυστικό ότι το συγκεκριμένο ιδίωμα δεν είναι στα ντουζένια του τα τελευταία χρόνια, οπότε μια μικρή χλιαρότητα στην αντίδραση του κοινού ήταν σχεδόν αναμενόμενη. Set list: «Hunters Oath», «Final Storm», «Wings Of Destiny», «Nightfall», «Shout», «Dragons», «Follow The Night», «Gates Of Fire», «Circles Of Hell», «Empire Of Sins», «Battle Hymn» (διασκευή Manowar).

Η μεγάλη ώρα για τους headliners έφτασε (22:20). Οι SEPTIC FLESH δεν χρειάζονται συστάσεις. Βγήκαν, σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμα τους και έδωσαν στον κόσμο τη δυνατότητα να φύγει με «αυχενικό σύνδρομο» από το φεστιβάλ! Η μπάντα έπαιξε άριστα το σετ της και έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει τόσο σε ένα μεγάλο κοινό όσο και σε ένα τοπικό φεστιβάλ όπως αυτό, με λιγότερο αναλογικά κόσμο. Τα τραγούδια κάλυψαν ευρύ φάσμα της μεγάλης δισκογραφίας τους, βέβαια και διπλάσια ώρα να έπαιζαν, πάλι θα υπήρχαν μουρμούρες για τραγούδια που δεν ακούστηκαν….


Set list: «Portrait Of A Headless Man», «Pyramid God», «Necromancer», «The Vampire Of Nazareth», «Hierophant», «Martyr», «Desert Throne», «Enemy Of Truth», «Prometheus», «Communion», «Persepolis», «Anubis», «Dark Art»

(+) Τι κρατάμε από το διήμερο:

– Οι διοργανωτές δεν άφησαν πραγματικά τίποτα στη τύχη του, ήταν όλα όπως έπρεπε, το μέρος που επιλέχθηκε ιδανικό για τη διεξαγωγή, απόλυτη τήρηση του χρονοδιαγράμματος, επαγγελματισμός 100%. Πραγματικά έθεσαν τόσο ψηλά τον πήχη που ανυπομονώ να δω ποια συγκροτήματα θα στελεχώσουν το επόμενο φεστιβάλ…!!

(-) Τι θα θέλαμε για του χρόνου:

– Κρύο νερό όλο το βράδυ, με τέτοια ζέστη δε πίνεται το ρημάδι ζεστό…! Επίσης περισσότερες επιλογές για κάτι φαγώσιμο. Και ίσως 1-2 έξτρα τουαλέτες με δεδομένη την αυξημένη προσέλευση του κόσμου…

Ανταπόκριση: Γιώργος Κιαγιάς
Επιμέλεια Εξωφύλλου: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Γραφικά Εξωφύλλου: Rethymno Rocks Festival
Σχεδιασμός και Επιμέλεια Ανταπόκρισης: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Φωτογραφίες: Σοφία Μπαλή
Βίντεο: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Ημερομηνία: 05 Σεπτεμβρίου 2022
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: Rethymno Rocks Festival – Επίσημη Σελίδα
Copyright © 2022 by THEGALLERY.GR

Εκ της διευθύνσεως:

Φεστιβάλ τέτοιου είδους σε ευλογημένα μέρη, δεν σχετίζονται απλά με την μουσική. Είναι η αύρα του τόπου, οι παρέες, οι γνωριμίες με νέους ανθρώπους, τα παραδοσιακά φαγητά, η θάλασσα, ο ήλιος, τα after parties… Απόλυτη επιτυχία για το φετινό Rethymno Rocks λοιπόν, με περίπου 500 άτομα να δίνουν το παρόν κάθε μέρα, σε μια υπέροχη τοποθεσία μέσα στο κάστρο του Ρεθύμνου! Μεταλλικούς χαιρετισμούς σε όλα τα παιδιά που μιλήσαμε, τα ήπιαμε και γελάσαμε παρέα! Επίσης ένα μπράβο στους διοργανωτές που υπερκεράσαν κάθε εμπόδιο για να έχουμε αυτά τα θετικά αποτελέσματα! Και του χρόνου, ακόμα πιο δυνατά!

Α.Σ.

Please follow and like us:

This Post Has 2 Comments

  1. Dimitris

    Μαγικό διήμερο φεστιβάλ στην Κρήτη μας και υπεράνω κάθε προσδοκιας . κορυφαία στιγμή του φεστιβάλ η εμφάνιση των SEPTIC FLESH!Οποιος ήρθε δεν το μετάνιωσε.Να τονίσω τα πολύ ωραία after parties στο γνωστό και μη εξαιρεταιο chaplins rock bar

  2. Vassiliki Pantazi

    Τι μας κάνετε με αυτή την ανταπόκριση… Ζήλεψα τόσο πολύ όσους κατάφεραν να πάνε, αλλά τώρα κλαίω με μαύρο δάκρυ που δεν κατάφερα να πάω σε αυτή την φεστιβαλάρα!!!!!
    Χαίρομαι που ήταν άψογη η οργάνωση του φεστιβάλ, κάτι που δεν ακούστηκε για αλλά φεστιβάλ…. Μπράβο τους, είμαι σίγουρη του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερα, ανυπομονούμε να δούμε ποιοι θα παίξουν!!!
    Το lineup ήταν φοβερό!!!!❤️❤️❤️❤️

Αφήστε μια απάντηση