Pristine – Fireball (EP)

Pristine – Fireball (EP)

Χρονολογία: 2020
Συνολική Διάρκεια: 17:41
Εταιρεία: Nuclear Blast

     Νορβηγία δεν  είναι μουσικά  μόνο Black Metal. Ειναι και Death Metal και Power Metal. Είναι και οι WIG WAM, είναι και οι TURBONEGRO, είναι και η KARI RUESLATTEN (έβγαλε καινούριο δίσκο, τσεκάρετέ τον), είναι και ο ALEXANDER RYBAK. Είναι όμως και οι PRISTINE, ένα κουαρτέτο κλασσικού Rock από το Tromso (πατρίδα επίσης των ROYKSOPP) του οποίου ηγείται η τραγουδίστρια Heidi Solheim κι έχει κυκλοφορήσει εως τώρα 5 δίσκους. Το «Fireball» είναι ένα EP τριών τραγουδιών το οποίο περιστρέφεται γύρω από τις ανθρώπινες σχέσεις, τα συναισθήματα και τo αντίκτυπο που αυτά έχουν στις ζωές των ανθρώπων.

     Το πρώτο τραγούδι, το ομώνυμο «Fireball», ένα σχεδόν 7-λεπτο κομμάτι αποτελεί μια ελεγεία στην αγάπη και την απώλεια σε ένα κόσμο που τον είχες δεδομένο, όταν αυτός καταρρέει και μένεις να κοιτάς στο άπειρο, χαμένος, χωρίς κάποιο νόημα στη ζωή σου, χωρισμένος από το έτερό σου ήμισυ. Το «Lucid Dream» είναι ένα ψυχεδελικό Rock τραγούδι το οποίο συλλαμβάνει το μυστηριακό τοπίο της Βόρειας Νορβηγίας, την παράδοση και τη μελαγχολία (ειδικά όταν είναι τέλη Απριλίου κι έχει ακόμη μερικά μέτρα χιόνι). Είναι αυτή η μελαγχολία που σε πιάνει όταν επιστρέφεις μετά από καιρό στο μέρος που το αποκαλείς «σπίτι σου». Με κάποιες dark-folk καταβολές, είναι αρκούντως αργόσυρτο και γλυκόπικρο και μας οδηγεί στο τελευταίο τραγούδι με τίτλο «Behind The Line», ένα περισσότερο up tempo ψυχεδελικό άσμα που μιλάει για την έλευση του καλοκαιριού, το τέλος μιας αρκετά καταστροφικής σχέσης, την προσπάθεια να μην χαθεί η αισιοδοξία και τη γνώση των προσωπικών ορίων μένοντας στη σωστή μεριά του δρόμου.

       Γλυκανάλατο μεν, απαραίτητο δε για την ψυχική ισορροπία, το EP των τριών αυτών ιστοριών μου προσέφερε κάποιες στιγμές ηρεμίας και αναζήτησης. Φυσικά και είναι κοινότυπο και στερείται πρωτοτυπίας, αλλά πόσες φορές δεν ψάχνουμε την «κανονικότητα» και την «τυπικότητα» για να ισορροπήσουμε;; Oι PRISTINE λοιπόν έχω την εντύπωση ότι κέρδισαν το στοίχημα, αλλά οι μέρες στο Tromso μικραίνουν και πάλι επικίνδυνα…

Βαθμολογία: 6,5/10
Συντάκτης: Δήμος Καραδήμος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: PRISTINE – Επίσημη Σελίδα

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu