Powerwolf, Gloryhammer (Θεσσαλονίκη, Ελλάδα – 30/11/2019)

You are currently viewing Powerwolf, Gloryhammer (Θεσσαλονίκη, Ελλάδα – 30/11/2019)

Υπάρχουν φορές που όση εμπειρία κι αν έχεις από συναυλίες, μπορείς ακόμα να εκπλαγείς ευχάριστα, ακόμα και από σχήματα που ίσως δεν ανήκουν ακριβώς στον «δικό» σου ήχο. Μία από αυτές τις φορές λοιπόν ήταν και η πρώτη, παρθενική εμφάνιση των Γερμανών POWERWOLF στην χώρα μας, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη, με special guests τους Άγγλο -Ελβετούς GLORYHAMMER του πληκτρά τους Christopher Bowes, τραγουδιστή των ALESTORM.

Το ραντεβού λοιπόν της μεταλλικής Θεσσαλονίκης, ήταν στο Principal Club Theater, με τους GLORYHAMMER να ξεκινάνε την εμφάνιση τους, ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα, στις 20.30 ακριβώς. Παρθενική εμφάνιση και γι’ αυτούς στην Ελλάδα, οι Άγγλο -Ελβετοί Power Metallers, παρουσίασαν ένα πρόγραμμα μίας ώρας (διάρκεια μεγαλύτερη από ένα συνηθισμένο support σχήμα) και μπορώ να πω ότι έδωσαν το έναυσμα για το τι θα ακολουθούσε στην διάρκεια της βραδιάς.

Ξεκινώντας με ένα μάλλον χλιαρό κοινό απέναντί τους και με μέρος αυτού ακόμα να προσέρχεται στο χώρο, οι GLORYHAMMER αφού μας καλωσόρισαν με το «Delilah» του Tom Jones να παίζει στα ηχεία και την δική τους εισαγωγή «Into the Terrorvortex of Kor-Virliath» , μπήκαν δυναμικά με το «The Siege of Dunkeld (In Hoots We Trust)», εναρκτήριο κομμάτι του τελευταίου τους άλμπουμ, «Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex» .Κλασικοί Power Metal ρυθμοί, με επικά και κάποια συμφωνικά στοιχεία, πολύ γρήγορα ζέσταναν τον κόσμο, ο οποίος, σιγά σιγά, άρχισε να ακολουθεί τον ομολογουμένως ωραίο ρυθμό τους.

Ο τραγουδιστής τους, Thomas Winkler, ο οποίος πηγαινοέφερνε ένα υπερηχητικό Mjölnir, ντυμένος με μία πανοπλία, όπως και όλα τα μέλη του συγκροτήματος, με δικές τους φορεσιές, έδινε παλμό στον κόσμο, παρουσιάζοντας μία πολύ όμορφη συναυλιακή μπάντα, έχοντας επικοινωνία με τον κόσμο, που δεν άργησε να ανταποδώσει το κέφι που εισέπραττε από την σκηνή. Αφού κυνήγησαν μέχρι και ένα Γκόμπλιν πάνω στην σκηνή και έπαιξαν κάποια από τα πιο γνωστά τους κομμάτια όπως τα «Gloryhammer», «The Land of Unicorns» και το «Hootsforce», η ώρα που είχαν στην διάθεση τους τελείωσε και μας αποχαιρέτησαν με το «The Unicorn Invasion of Dundee», αφήνοντας πολύ ωραίες εντυπώσεις και ένα κοινό ευχαριστημένο και έτοιμο για το κυρίως πιάτο της βραδιάς….

Οι Γερμανοί POWERWOLF είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση συγκροτήματος, ξεκινώντας από την εμφάνισή τους και το corpse-paint που φοράνε, παρότι κινούνται στο φάσμα του Heavy/Power ήχου, μέχρι την θεατρικότητα, τα κοστούμια που αλλάζουν από άλμπουμ σε άλμπουμ (επτά συνολικά), αλλά και τα σκηνικά τα οποία πραγματικά αποτελούν μία μεγάλη παραγωγή. Ακόμα κι όταν παίζουν σε μικρότερους χώρους προσπαθούν να διατηρούν αυτή την «υπερπαραγωγή», προσαρμόζοντάς την απλά στις ανάγκες του εκάστοτε χώρου.

Με ένα πανί με το μονόγραμμα του συγκροτήματος να κρύβει το σκηνικό πίσω από αυτό, η  ώρα έχει πάει πλέον 22:00 και το «Mr. Crowley» του ΟΖΖΥ ακούγεται από τα ηχεία! Οι Γερμανοί, πιστοί κι αυτοί στο πρόγραμμα, βγαίνουν στην σκηνή, ανοίγοντας το πρόγραμμά τους με το «Fire and Forgive» και τον κόσμο να ανταποκρίνεται με τρόπο που αρμόζει σε μια μεγάλη μπάντα, αντίδραση πραγματικά ευχάριστη να την παρατηρεί κανείς. Τα «Army of the Night» και « Incense & Iron» ακολουθούν και σιγά σιγά, οι POWERWOLF αποδεικνύουν γιατί θεωρούνται μία από τις πλέον απολαυστικές μπάντες να παρακολουθεί κανείς ζωντανά.

Απολάυσαμε ενα καταπληκτικό για τα δεδομένα του χώρου stage show, αποτελούμενο από εναλλασσόμενα πανό στο φόντο, στο κυρίως μέρος και το encore,  φωτιές επί σκηνής, όσο επέτρεπε πάντα το venue, όμορφος φωτισμός, ρομποτικά και φυσικά διάφορα  διακοσμητικά, από την βάση για τα πλήκτρα και τα τύμπανα μέχρι και σε διάφορα μέρη της σκηνής, που παρέπεμπαν στο αγαπημένο θέμα του συγκροτήματος, τους λυκανθρώπους, τους βρικόλακες και το απόκοσμο που τους περιστοιχίζει.

Stage show όμως δεν είναι μόνο τα σκηνικά. Είναι και το ίδιο το συγκρότημα και οι POWERWOLF ήταν πραγματικά καλοί και σε αυτό το κομμάτι. Πέραν της εκτελεστικής αρτιότητας των κομματιών τους, ο τραγουδιστής τους Karsten “Attila Dorn” Brill, εκτός από φωνάρα, ήταν ένας πραγματικός frontman, ξεσηκώνοντας τον κόσμο και «παίζοντας» μαζί του. Από κοντά, σε ρόλο δεύτερου frontman για το συγκρότημα ο πληκτράς τους Christian “Falk Maria Schlegel” Jost, με μεγάλη συμμετοχή στο επικοινωνιακό μέρος της μπάντας με το κοινό. Με τα «Demons Are a Girl’s Best Friend», « Armata Strigoi», « Kiss of the Cobra King» και το  « We Drink Your Blood» να ακούγονται προκαλώντας έναν πραγματικό χαμό, το πρώτο μέρος της συναυλίας κλείνει το «Lupus Dei», για να ακολουθήσει ένα encore, αποτελούμενο από τρία κομμάτια, κλείνοντας μια χορταστική, σχεδόν δίωρη εμφάνιση.

Συμπερασματικά, η πρώτη εμφάνιση των POWERWOLF στο ελληνικό κοινό τους, σίγουρα μόνο το άφησε ικανοποιημένο! Ενδεικτικό αυτού, το ότι ακόμα και μετά το πέρας της συναυλίας και ενώ είχαν ανάψει πια τα φώτα, κόσμος και μέλη της μπάντας έμειναν εκεί, συνεχίζοντας ακόμα και τότε την επικοινωνία τους σε αυτό που οι ίδιοι οι POWERWOLF ονομάζουν Heavy Metal Mass! Όσοι είσασταν σκεπτικοί και δεν καταφέρατε να πάτε, την επόμενη φορά που θα έρθουν στην χώρα μας, τιμήστε τους με την παρουσία σας! θα σας αποζημιώσουν….

Ανταπόκριση: Φανούρης Εξηνταβελόνης
Επιμέλεια Εξωφύλλου: Γιώργος Τσιλιγγαρίδης

Please follow and like us:

This Post Has 2 Comments

 1. Ραφαήλ

  Λαιβαρα από τις λίγες. Ολα θαυμάσια.σκηνικη παρουσία θεατρικότητα από τους λύκους.ηταν χορταστικό λάιβ ότι είπε ο συντάκτης συμφωνώ.
  Τώρα στο πανό λίγο ήθελα ώστε να μην φανώ.
  Κ να μπει κουίζ ποιος είναι.

  1. Φανουρης

   Χαχαχα! Την επόμενη φορά θα σε βάλουμε κέντρο

Αφήστε μια απάντηση