Power Paladin – With The Magic Of Windfyre Steel

You are currently viewing Power Paladin – With The Magic Of Windfyre Steel

Χρονολογία: 2022
Συνολική Διάρκεια: 51:27
Εταιρεία: Atomic Fire

Πόσο χαίρομαι όταν ανακαλύπτω νέες δουλειές που με κάνουν να αναπολώ το ένδοξο παρελθόν της πολυτάραχης ευρωπαϊκής power metal σκηνής! Οι POWER PALADIN μας έρχονται από την Ισλανδία, μία χώρα που δεν έχει να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο στον τευτονικό ήχο. Ποιος θα τολμούσε καν να σκεφτεί ιστορίες για γενναίους πολεμιστές, δράκους και μυστικιστικά πλάσματα να γεννιούνται σε ένα τέτοιο νησί; Κι όμως… Αν το power metal έμοιαζε κάτι το τόσο ξένο για την Ισλανδία μέχρι το 2017, η εξάδα από το Ρέικιαβικ έμελλε να χαράξει έναν νέο δρόμο.

Τα πρώτα συναυλιακά βήματα της μπάντας είχαν πολύ θετική ανταπόκριση, με συνεχή sold out τόσο στα μικρά clubs, όσο και στα μεγάλα festivals του νησιού, και αποκορύφωμα την εμφάνιση του γκρουπ στο σημαντικότερο μουσικό γεγονός της χώρας, που ακούει στο όνομα «Iceland Airwaves». Οι POWER PALADIN, έπειτα από μια «αναγνωριστική περίοδο» μπήκαν στο studio, και με τις …ευλογίες της νεοσύστατης Atomic Fire Records (εταιρίας που προήλθε από τα σπλάχνα της Nuclear Blast), κυκλοφορούν το «With The Magic Of Windfyre Steel». Και για να δώσω και ένα πρώτο …hint, το album έχει ήδη εισβάλλει στα γερμανικά charts, στο νούμερο 76 παρακαλώ.

Εννέα κομμάτια εξαιρετικά παιγμένου power metal, ευρωπαϊκής σχολής, με κύριες αναφορές στους HAMMERFALL, LOST HORIZON, BEAST IN BLACK, EDGUY και DRAGONFORCE. Το υλικό είναι πολύ αξιόλογο, ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλομορφία στον ήχο, από NWOBHM, hard rock και heavy συνθέσεις, μέχρι  συμφωνικό power metal. Είναι έκδηλο δε το γεγονός ότι η μπάντα «παλεύει» να χωρέσει όποια ιδέα έχει και δεν έχει στα 50 λεπτά του album. Σε όλη τη διάρκειά του ακούμε πραγματικά έναν δημιουργικό χαμό, και ίσως αυτή να είναι και μία μικρή αδυναμία της δουλειάς, σε συνδυασμό με το γεγονός πως ό,τι και να προσπαθήσει μία μπάντα πλέον να δείξει στον τομέα του power metal, η αυθεντικότητα και η πρωτοτυπία θα αποτελούν πάντοτε ζήτημα. Πάντως, σε όλα ανεξαιρέτως τα κομμάτια του album βρίσκουμε δουλεμένες κιθαριστικές ιδέες και έναν πολύ ταλαντούχο τραγουδιστή που σε σημεία μου θύμισε τον τεράστιο Daniel Heiman. Εξαιρετική ερμηνεία, τεράστιο φωνητικό εύρος, πραγματικό highlight ο Atli Guðlaugsson και το ταλέντο του.

Καλύτερες στιγμές τα «Kraven The Hunter» (με επιδεικτική – σχεδόν προκλητική –  αναφορά στο «Sign Of The Cross» των IRON MAIDEN που μπορεί να ξενίζει, εντούτοις ας δούμε και την όποια χιουμοριστική πλευρά), «Creatures Of The Night», «Righteous Fury», «Way Of Kings» και «Dark Crystal». Ενδιαφέρουσα και μη αναμενόμενη η απουσία μπαλάντας, με τον δίσκο να πάει γκάζι από την αρχή μέχρι το τέλος του. Αναμφίβολα, όσοι βρήκαν τους νέους HELLOWEEN κατάκοπους, εδώ θα σκάσουν ένα όμορφο γελάκι και θα ταξιδέψουν νοσταλγικά πίσω στον (όμορφο) καιρό της δεκαετίας του 1980, όταν το power metal ήταν συνώνυμο της ποιότητας και πρωτοπόρο στη metal μουσική. Αυτά, και ένα τελευταίο δίδαγμα για μένα (και για εσάς): ποτέ μην βιάζεστε να κρίνετε το περιεχόμενο από ένα μέτριο λογότυπο και ένα εξίσου μέτριο εξώφυλλο. Το 2022 ξεκίνησε υπέροχα (και απλόχερα)…

Βαθμολογία: 8/10
Συντάκτης: Κώστας Καφρίτσας
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: POWER PALADIN – Σελίδα Facebook

Αφήστε μια απάντηση