Οι NUCLEAR ASSAULT διαλύονται μετά από 37 χρόνια πορείας.

You are currently viewing Οι NUCLEAR ASSAULT διαλύονται μετά από 37 χρόνια πορείας.

Φαίνεται ότι οι θρυλικοί Thrash Metallers NUCLEAR ASSAULT, για άλλη μια φορά έβαλαν τέλος στη καριέρα τους. Αν και δεν έχει δοθεί κανένας επίσημος λόγος για την προφανή διάλυση, η σελίδα τους στο Facebook έχει εξαφανιστεί και το Instagram feed τους γράφει απλά: «NUCLEAR ASSAULT: John Connelly, Dan Lilker, Erik Burke, Drew Burke 1985-2022.»

Μια φωτογραφία μιας ταφόπλακας εμφανίστηκε στη σελίδα τους στο Facebook πριν αυτή κατέβει εντελώς.

Η μπάντα σχηματίστηκε μετά την αποχώρηση του μπασίστα Dan Lilker από τους ANTHRAX το 1984 και έφτασε στο απόγειο της στα τέλη της δεκαετίας του ’80 μετά από μια σειρά από άλμπουμ που απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές, όπως τα «Game Over» (1986), «Survive» (1988) και «Handle With Care» (1989).

Οι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι Thrashers διαλύθηκαν το 1995 και, εκτός από μερικές συναυλίες τα επόμενα χρόνια, επανενώθηκαν κανονικά το 2002 και κυκλοφόρησαν ένα νέο στούντιο άλμπουμ, το «Third World Genocide», τρία χρόνια αργότερα.

Πίσω στο 2014, ο Lilker αποκάλυψε ότι η μπάντα σκεφτόταν να σταματήσει μετά την ηχογράφηση ενός «δολοφονικού άλμπουμ» και μια τελευταία περιοδεία. «Το 2015, θα συμπληρωθούν 30 χρόνια από τότε που οι Nuclear Assault εδραίωσαν το lineup μας και άρχισαν να φτιάχνουν ένα όνομα για τους εαυτούς μας», ανέφερε σε μια διαδικτυακή ανάρτηση. «Για να το γιορτάσουμε αυτό, η μπάντα θα γράψει και θα ηχογραφήσει άλλο ένα άλμπουμ και θα παίξει μερικές συναυλίες για μια ‘τελική επίθεση’. Η ζωντανή εμφάνιση θα είναι περιορισμένης φύσης λόγω του ότι οι άνθρωποι της μπάντας έχουν καριέρες που δεν μπορούν απλά να εγκαταλείψουν. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ειδικά το καλοκαίρι, για να βγούμε εκεί έξω και να thrashάρουμε για όλους ξανά. Θέλουμε να σιγουρευτούμε ότι αυτό το άλμπουμ είναι πραγματικά δολοφονικό, ώστε να φύγουμε με ένα μεγάλο μπαμ.»

Ενώ το άλμπουμ δεν υλοποιήθηκε ποτέ, η τετράδα κυκλοφόρησε το «Pounder EP» το 2015, το οποίο περιείχε «τέσσερα δολοφονικά old-school Thrash» τραγούδια γραμμένα από τον μπασίστα και τον τραγουδιστή/κιθαρίστα John Connelly. Η μπάντα συνέχισε να παίζει περιστασιακές συναυλίες και έκανε την τελευταία της ζωντανή εμφάνιση στο UK Deathfest στο Electric Ballroom του Λονδίνου στις 3 Σεπτεμβρίου 2022. 

Για να λέμε την αλήθεια, αυτό δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη, αφού ο Lilker δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι η εμφάνισή τους στο Metal & Beer Fest του Decibel θα είναι η τελευταία τους εμφάνιση στις ΗΠΑ.

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση