Nightrage – A New Disease Is Born

Nightrage – A New Disease Is Born

Χρονολογία: 2007
Συνολική Διάρκεια: 46:12
Εταιρεία: Lifeforce Records

Όταν κάποιος αφήνει την πατρίδα του, την οικογένεια του, τους φίλους του με σκοπό να δημιουργήσει το αγαπημένο του είδος μουσικής, αυτό υποδηλώνει την αγάπη και την αφοσίωση αυτού του ανθρώπου γι’ αυτό το οποίο κάνει. Κι αυτό είναι που συναντάς στους NIGHTRAGE! Ο Μάριος Ηλιόπουλος, αφήνοντας πίσω τους EXHUMATION  μαζί με την Ελλάδα και μετακομίζοντας στη Σουηδία, έχει ήδη πετύχει να φτιάξει μια καλή φήμη για’αυτόν αλλά και την μπάντα του, πάνω στο μουσικό ύφος που λατρεύει, το New Wave of Swedish Death Metal! Στις δύο προηγούμενες δισκογραφικές κυκλοφορίες των NIGHTRAGE, ονόματα όπως ο  Tomas  Lindberg  (πρώην  AT THE GATES, DISFEAR, THE GREAT DECEIVER), Nicholas  Barker (DIMMU BORGIR, CRADLE OF FILTH),  PerMoller  Jensen  (THE HAUNTED)  and  Gus  G  (FIREWIND, DREAM EVIL) συνεργάστηκαν με τη μπάντα, γεγονός που έδωσε στον Μάριο τόσο μεγάλη εμπειρία, που ακόμα και τα μεγαλύτερα ονόματα του είδους θα ζήλευαν!

Τώρα,  το «A  New  Disease  Is  Born» μπορεί να μην έχει το  all-star ανθρώπινο δυναμικό που είχαν τα προηγούμενα άλμπουμ, ωστόσο το γεγονός αυτό αφήνει περισσότερο χώρο στις ανεξάντλητες μουσικές ιδέες του Μάριου, οδηγώντας στην πιο ώριμη κυκλοφορία των NIGHTRAGE εως τώρα! Το νέο σχήμα, αποτελούμενο από το  νεαρό αλλά πολύ ταλαντούχο τραγουδιστή Jimmie Strimell (απλά ακούστε τις εναλλαγές ανάμεσα σε Death και καθαρά-μελωδικά φωνητικά!), τον προσφάτως αποκτηθέντα (σπάει κόκκαλα) ντράμερ Alex Svenningson, μαζί με τον κιθαρίστα και δημιουργό Μάριο Ηλιόπουλο και το μπασίστα Henric Carisson φαίνεται να είναι το πιο συμπαγές και λειτουργικό σχήμα που η Ελληνο-Σουηδική μπάντα είχε ποτέ.

Το τρίτο πλήρες άλμπουμ των NIGHTRAGE  σερβίρεται «ζεστό» για τους φίλους των  IN  FLAMES, AT  THE  GATES, ARCH  ENEMY, DARK TRANQUILLITY,  παλαιών SOILWORK και THE HAUNTED, συνεπώς δεν χρειάζεται να περιμένετε για το μενού, απλά κάντε την παραγγελία σας επι τόπου! Γοητευτικά riffs, αξέχαστα   ρεφραίν, μεστά σόλο, επιθετικά ντραμς και πομπώδη μονοπάτια στο μπάσο, φανταστικοί στίχοι…. Όλα περιλαμβάνονται στο μενού! Ύστερα από την συνεργασία με τον Fredrik Nordstrom στα προηγούμενα άλμπουμ, η μπάντα αποφάσισε να εμπιστευτεί τον Jacob  Hansen (MERCENARY, FEAR MY THOUGHTS, HEAVEN SHALL BURN) για την παραγωγή και φάνηκε να πετυχαίνει διάνα στην επιλογή μιας και ο ήχος βγαίνει πολύ   σύγχρονος, δυνατός και μεστός, οδηγώντας έτσι σε ένα άρτιο τελικό αποτέλεσμα!

Τραγούδια όπως το «Spiral» (φοβερό για εναρκτήριο κομμμάτι!),  «Reconcile», «A Condemned Club» («κολλάει» στο μυαλό με το ιδανικό ρεφραίν του!), «De-Fame» (φοβερές κιθαριστικές ιδέες!), «Scathing» (ουδέν σχόλιον… απλά ακούστε αυτό το ιδανικό Σουηδικό Death Metal διαμάντι!), «Surge of Pity» (ξέμεινα από σχόλια εδώ …!), «Drone» (καταπληκτικό ρεφραίν!), «A New Disease is Born» (το καλύτερο ορχηστρικό για κλείσιμο), θα κολλήσουν στο μυαλό σας από την πρώτη ακρόαση, κάνοντάς σας να σιγοψιθυρίσετε τις μελωδίες τους όταν ολοπκληρωθεί ο δίσκος! Η μεταπήδηση της μπάντας από την Century Media  στην Lifeforce Records  φαίνεται  να της έδωσε τον φρέσκο αέρα και τις ιδέες για την ολοκλήρωση μιας κορυφαίας κυκλοφορίας!
Έτσι πρέπει να παίζεται το μοντέρνο μελωδικό Death Metal στο 2007!
Απόλυτα προτεινόμενο!!

Βαθμολογία: 9/10
Συντάκτης: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Μετάφραση στα Ελληνικά: Τάσος Βαρελάς
Διαδικτυακός Σύνδεσμος:  NIGHTRAGE – Επίσημη Σελίδα

Please follow and like us:

This Post Has One Comment

  1. Spiros

    Amazing album , i really love it ! Marios is such a great guy and a great musician also. One of my favourites Swedish Death Metal albums ever .

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu