Οι NIGHTED θα κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους «Absence» τον Οκτώβριο.

You are currently viewing Οι NIGHTED θα κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους «Absence» τον Οκτώβριο.

Αναμειγνύεται το Black Metal με synth ήχους της εποχής των 70s à la Blade Runner και Jean-Michel Jarre; Αυτό είναι το ερώτημα που έθεσαν στον εαυτό τους ο Ivo Henzi (φωνητικά/κιθάρες- πρώην ELUVEITIE, CELLEAR DARLING, FOREST OF FOG) και ο Marc Petralito (synths- APPEARANCE OF NOTHING) κατά τη διάρκεια μιας όψιμης και ομιχλώδους καλοκαιρινής νύχτας στην αναγκαστική απομόνωση του lockdown του 2020.

Το αποτέλεσμα είναι το ντεμπούτο άλμπουμ της μπάντας, «Absence», που θα κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου μέσω της Klang Machine Records. Το «Absence» είναι ένα εσωστρεφές ταξίδι που ανεβαίνει από τις αβύσσους της ψυχής στις ατέλειωτες εκτάσεις του σύμπαντος, όπου άγριοι και επιθετικοί ήχοι συναντούν υμνικά, επικά τοπία. Κιθαριστικά riffs με ρίζες στο Modern Black Metal συναντούν αναλογικά συνθεσάιζερ και Hammond organ που θυμίζουν τον ήχο των 70s και 80s, δημιουργώντας μια μοναδική και συναρπαστική προσέγγιση της ακραίας μουσικής.

Οι NIGHTED, έδωσαν στη δημοσιότητα το νέο τους single «Sigil», το οποίο συνοδεύεται από ένα βίντεο σε παραγωγή και κινηματογράφηση της ίδιας της μπάντας στο μαγικό τοπίο των ελβετικών βουνών.

Ο τραγουδιστής/κιθαρίστας Ivo Henzi, σχολιάζει: «Το ‘Sigil’ είναι για να απελευθερωθούμε από τα παραλυτικά όρια που δημιουργούμε για τον εαυτό μας κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Πρόκειται για την αντανάκλαση του εαυτού μας στις αλληλεπιδράσεις μας με τον κόσμο – μια διαδικασία που μπορεί να είναι επώδυνη.»

Η ηχογράφηση και η μίξη τόσο του άλμπουμ όσο και του single έγιναν από την Anna Murphy (CELLEAR DARLING, ELUVEITIE και πολλοί άλλοι) στο Sound Farm Studio της Λουκέρνης με τα ντραμς να εκτελούνται από τον ντράμερ Dylan Watson (KASSOGTHA) και το mastering να γίνεται από τον Dan Suter (CORONER, ELUVEITIE, KROKUS και πολλοί άλλοι). Οι NIGHTED έχουν υπογράψει στη νεοσύστατη δισκογραφική εταιρεία heavy μουσικής Klang Machine Records, συνιδρυτής της οποίας είναι ο ντράμερ και μάνατζερ καλλιτεχνών Merlin Sutter, γνωστός ο ίδιος από την καριέρα του με τους CELLEAR DARLING και τους ELUVEITIE.

Λίστα κομματιών:

  1. Aeons
  2. Sigil
  3. Nighted
  4. Blind
  5. Acronyc
  6. Crimson
  7. Bleed
  8. Relinquish

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο βίντεο για το «Sigil» παρακάτω:

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση