Mind Erasure – Connive

Mind Erasure – Connive

Χρονολογία: 2022
Συνολική Διάρκεια: 55:38
Εταιρεία: Αυτοχρηματοδοτούμενο Άλμπουμ

Οι  Φαίακες MIND ERASURE ιδρύθηκαν το 2007, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo το 2013, το δεύτερό τους το 2016 και το «Connive» που κυκλοφόρησε πρόσφατα είναι η παρθενική ολοκληρωμένη τους δουλειά. Μετά από τη «μάστιγα» που χτυπάει όλα σχεδόν τα ελληνικά συγκροτήματα και ονομάζεται «συχνή αλλαγή μελών», οι MIND ERASURE αποτελούνται πλέον από τον Λάμπρο Στάθη στο μπάσο και στα φωνητικά, τον κιθαρίστα Σπύρο Σέρβο και τον ντράμερ Βασίλη Κοσκινά, ο οποίος να σημειώσω έχει αναλάβει και την παραγωγή του δίσκου. Μετά απ’ αυτό το μικρό βιογραφικό, ας πάμε να ακούσουμε και τι παίζουν.

Το εναρκτήριο τραγούδι «Poem» είναι μια καθαρά οργανική σύνθεση αρκετά κινηματογραφική και πομπώδης που προσπαθεί να μας βάλει στο κλίμα  με το «Pray For Salvation» που ακολουθεί να είναι ένα αρκετά ρυθμικό Black/Death Metal τραγούδι με σκισμένα φωνητικά. Το «Azrael» ξεκινάει ως mid tempo με καθαρά γυναικεία κι αντρικά φωνητικά, εξελίσσεται σε ταχύτητα και τραχύτητα σταδιακά, ακολουθώντας σκανδιναβικά μονοπάτια για να καταλήξει σε παλαιού τύπου Doom/Death, όπως μας το παρουσίασαν οι NIGHTFALLτον παλιό καλό καιρό. Η Σκανδιναβική χερσόνησος κάνει την εμφάνιση της και στο ομώνυμο κομμάτι ενώ στο «Connive» υπάρχει εκτεταμένη χρήση χορωδιακών μερών με έντονη τη μελωδία  και ένα  κινηματογραφικό τελείωμα.

Αντίστοιχη εικόνα θα ακολουθήσει και στα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου, για να φτάσουμε στην τριλογία «As First Light Never Comes» που κλείνει το άλμπουμ με ριφς που θυμίζουν BOLT THROWER, με έντονη όμως χρήση πλήκτρων στα χνάρια των DIMMU BORGIR και CRADLE OF FILTH, δημιουργώντας έτσι μια ζοφερή ατμόσφαιρα. Αυτό ίσως να είναι και ένα ψεγάδι στον δίσκο, μιας και φαίνονται κάποια σημάδια υπερβολής, με μια τάση να δοθούν όλα τα καλά στοιχεία μαζί, χωρίς να κρατηθεί κάποια «ρεζέρβα» ιδεών. Αυτό ίσως να αδικεί τους MIND ERASURE μιας και είναι φανερό ότι έχει γίνει πολύ και καλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα, οι συνθέσεις είναι δουλεμένες, η παραγωγή σε πολύ καλό επίπεδο. Οι MIND ERASURE με αυτό τον δίσκο δημιουργούν προσδοκίες για κάτι καλύτερο και πιο στοχευμένο μουσικά στο μέλλον, μιας και φαίνεται να έχουν όλα τα εχέγγυα για να το καταφέρουν.

Βαθμολογία: 7,5/10
Συντάκτης: Δήμος Καραδήμος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: MIND ERASURE – Σελίδα Facebook

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση