V/A: Metal – Live In Bahrain Vol.2

You are currently viewing V/A: Metal – Live In Bahrain Vol.2

Χρονολογία: 2021
Συνολικός Χρόνος: 73:00
Εταιρεία: Studio 77

         Είχαμε τις προάλλες μια κουβέντα με τον Πρόεδρο σχετικά με άβολες στιγμές στα ταξίδια και θυμήθηκα το 2011 που έτυχε να παρευρεθώ στο Μπαχρέιν την εποχή με τις μεγάλες μαζικές διαδηλώσεις και τη βίαιη καταστολή τους από το καθεστώς  συνεπικουρούμενο και από στρατιωτικές δυνάμεις που εστάλησαν από τη Σαουδική Αραβία. Στη θύμησή μου αυτή συνετέλεσε και η κυκλοφορία της δεύτερης συνέχειας του «Metal! Live in Bahrain», η πρώτη είχε κυκλοφορήσει το 2019 και ήταν η πρώτη συλλογή συγκροτημάτων προερχόμενη από αυτή τη χώρα. Τον Ιούνιο λοιπόν του 2021 κυκλοφόρησε και η δεύτερη συλλογή με διαφορετικά συγκροτήματα αυτή τη φορά.

         Δεν ξέρω πόσοι από εσάς γνωρίζετε κάποια από αυτά ή αν τους έχετε πετύχει να παίζουν ζωντανά (αυτό κι αν είναι τύχη), εγώ πάντως «αγρόν ηγόρασα». Τα συγκροτήματα που συμμετέχουν στο εγχείρημα είναι τέσσερα και εκτελούν ζωντανά επι των πλείστων 17 τραγούδια, τα οποία γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι HELLIONIGHT σαφώς επηρεασμένοι από συγκροτήματα της δεκαετίας του ’80 και πιο συγκεκριμένα από VENOM, SODOM, SLAYER έχουν κυκλοφορήσει το ομώνυμο EP το 2016 και παίζουν ζωντανά στο Μπαχρέιν και στα Εμιράτα με την πιο σημαντική τους στιγμή εως τώρα να είναι το γεγονός ότι εμφανίστηκαν με τους NERVOSA  σε ένα live τους στο Ντουμπάι. Οι RYTH αν και υπάρχουν από το 2008 δεν έχουν κυκλοφορήσει κάτι ακόμη και προτιμούν να παίζουν ζωντανά το τεχνικό τους Death Metal με σαφείς αναφορές σε OPETH  και GOJIRA,όπως και οι νεότεροι NECROSIN, οι οποίοι υπάρχουν από το 2019, φρεσκότατοι όντες με  το Death Metal τους να τραβάει από MORBID ANGEL, DEATH και κάποια ψήγματα SLAYER, χωρίς να έχουν κυκλοφορήσει κάτι ακόμη. Την τετράδα κλείνουν οι πιο έμπειροι και καταξιωμένοι LUNACYST με το Tech Death Metal τους να προσεγγίζει τους CANNIBAL CORPSE αλλά και τους CATTLE DECAPITATION, ενώ σίγουρα η κορυφαία τους στιγμή είναι όταν άνοιξαν τη συναυλία των OBSCURA  στο Ντουμπάι. Επίσης συμμετείχαν και στο πρώτο live DVD από την Αραβική Χερσόνησο, το «Ressurection-The Bahrain Underground», ενώ το ντεμπούτο τους «Lunacyst» κυκλοφόρησε το 2019.

       Η βάση του Metal είναι το underground, στα υπόγεια, στα εγκαταλελειμμένα κτήρια, στις κολεκτίβες, στο δρόμο. Μπορεί να μην έχουμε ιδέα ούτε καν που βρίσκεται  στο χάρτη το Μπαχρέιν, ίσως κάποιοι από εμάς να το έχουμε ακούσει λόγω της Formula 1, αλλά ποτέ για τη μεταλλική του σκηνή. Κι όμως σε αυτό το νησί, κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να παίξουν μουσική όπως τα ινδάλματά τους, να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματα τους, να βγάλουν προς τα έξω την νεανική ορμή τους, κόντρα στις κάθε λογής αντιξοότητες που υπάρχουν. Βαθμολογία δεν χρειάζεται να μπει εδώ, η ψυχή μετράει και το σθένος, καθώς και η γνώση ότι κάνεις κάτι που χαρακτηρίζεται «επαναστατικό» για την καθεστηκυία τάξη. Σεβασμός και μόνο για όλα αυτά τα παλικάρια, όχι φυσικά γιατί κρατούν τη σημαία του μεταλ ψηλά (σ.σ. πόσο ανόητο  κλισε κι αυτό, πόση μπούρδα πια), αλλά γιατί θέλουν να παίξουν τη μουσική που αγαπούν και τους εμπνέει.

Βαθμολογία: Δ/Α
Συντάκτης: Δήμος Καραδήμος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: Εταιρεία Studio 77 – Σελίδα Facebook

This Post Has 3 Comments

  1. Vassiliki Pantazi

    Εννοείται ότι δεν γνωρίζω καμία από τις μπάντες που παίζουν σε αυτό το άλμπουμ, εδώ δεν ήξερα καν ότι έχει μετάλ σκηνή το Μπαχρέιν……Ένα μεγάλο κ από μένα σε όλα τα παλληκάρια, που συμμετάσχουν σε αυτό το Live album!!!!
    Αυτό είναι το the Gallery, να μας μαθαίνει νέες μπάντες, σπο μέρη που δεν φανταζόμασταν, ότι έχουν μετάλ σκηνή!!!!
    Μπράβο Δήμο για την κριτική σου, πολύ καλή!!!!

  2. Pavlos Serasidis

    Πολύ ενέργεια και πάθος!
    Αυθεντική συνταγή για death Metal…
    Από τις πηγές του Bahrain… όρεξη ,οργή και θυμός από μπάντες που γουστάρουν την μουσική που παίζουν!
    Πολύ καλή η πληροφόρηση για μια χώρα που πραγματικά δεν περίμενα να έχει Metal Scene…

  3. George Manis

    “Η βάση του Metal είναι το underground, στα υπόγεια, στα εγκαταλελειμμένα κτήρια, στις κολεκτίβες, στο δρομο”
    Η φράση αυτή τα λέει όλα!!
    Και μάλλον στο Μπαχρέιν το ζουν στο πετσί τους. Σε μία χώρα που η θρησκεία καθορίζει σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής σου, είναι πολύ δύσκολο το όλο εγχείρημα που (το τελικό αποτέλεσμα) ακούμε εδώ. Πολύ όμορφο το άρθρο του Δήμου.

Αφήστε μια απάντηση