Συναυλία: Metal From Hellas IV (Αθήνα, Ελλάδα – 19/3/2022)

You are currently viewing Συναυλία: Metal From Hellas IV (Αθήνα, Ελλάδα – 19/3/2022)

Το Ελληνικό Heavy φεστιβάλ επέστρεψε δυναμικά με μπάντες που άναψαν φωτιά όπως οι ROCK ‘N’ ROLL CHILDREN, YOTH IRIA, REFLECTION, ANGELO PERLEPES’ MYSTERY, WRATHBLADE, και CONVIXION με το THEGALLERY.GR να βρίσκεται εκεί για να καλύψει το γεγονός! Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως έλειψαν οι SACRAL RAGE που, λόγω ατυχίας με κρούσμα κορωνοϊού, δεν κατάφεραν να ανέβουν στο σανίδι…

Ξεκινώντας, η πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα ήταν οι CONVIXION που ζέσταναν το κοινό με δυνατές Thrash/Speed Metal μελωδίες και δυναμική παρουσία. Μπορεί να ήταν η πρώτη μπάντα της βραδιάς, παρόλα αυτά το κοινό είχε ήδη καλό-μαζευτεί  για να στηρίξει το συγκρότημα.

Reflexion

Στην συνέχεια την σκυτάλη πήραν οι MYSTERY και τα πράγματα έκαναν στροφή, με τις γρήγορες ταχύτητες στην εισαγωγή του κλασσικού Heavy Metal ήχου και την χαρακτηριστική Ελληνική μεταλλική πινελιά που οι μπάντες του φεστιβάλ διακατείχαν. Παρά την μικρή δισκογραφική προϊστορία τους, οι MYSTERY κατάφεραν να ξεσηκώσουν το κοινό!

Επόμενη μπάντα ήταν οι WRATHBLADE και εδώ προχωράμε σε επικό Power/Heavy Metal όπου το κοινό το αγκάλιασε αμέσως φυσικά. Ένα συγκρότημα το οποίο έχει δύο άλμπουμ στην δισκογραφία του, παρουσίασε το υλικό της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σωστή επιλογή κομματιών, βάζοντας για τα καλά τους Έλληνες μεταλλάδες στο κλίμα της βραδιάς!

Οι REFLEXION ήταν η επόμενη μπάντα που ανέβηκε στο σανίδι, «ξετινάζοντας» το φεστιβάλ με τις Heavy/Power Metal μελωδίες τους. Παρουσίασαν υλικό από σχεδόν ολόκληρή τους την δισκογραφία και μάλιστα, προς τιμήν των ξένων οπαδών που παραβρίσκονταν στο κοινό, αποφάσισαν να παίξουν τραγούδια μεγάλης ζήτησης από τις συναυλίες τους στο εξωτερικό!

Έφτασε η στιγμή για την πρώτη εμφάνιση των Black Metallers YOTH IRIA στην Αθήνα, με ένα line-up αρκετά διαφορετικό από αυτό που είχαμε στο νου μας. Ο τραγουδιστής που επιλέχτηκε για τις δύο εμφανίσεις στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν ο Merkaal ή αλλιώς Ορέστης Οικονομόπουλος (γνωστός μας από τους ORDER OF THE EBON HAND), ο οποίος έμαθε όλα τα τραγούδια των YOTH IRIA μέσα σε δύο μόνο ημέρες! Με δυναμική σκηνική παρουσία, έχοντας έντονη θεατρικότητα και ενέργεια, ο Ορέστης φάνηκε να είναι ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη στιγμή για την μπάντα! Στο μπάσο φυσικά ήταν το Δημήτρης «Mutilator» Πατσούρης, ιδρυτικό στέλεχος της μπάντας και γνωστός μας από την προϊστορία τους στους ROTTING CHRIST, VARATHRON κ.α.

Αν και στην αρχή το μπάσο ακουγόταν περισσότερο απ’όσο θα έπρεπε για μια Black Metal μπάντα με τέτοιες μελωδίες, στην συνέχεια διορθώθηκε ώστε να ακουστεί η κιθάρα με τα ατμοσφαιρικά τις παιξίματα. Οι YOTH IRIA παρουσίασαν ζωντανά κομμάτια και από τις δύο δουλειές τους ( «Under His Sway» και «As The Flame Withers») ικανοποιώντας ολόκληρο το κοινό που παραβρέθηκε για να τους δει.

Τέλος, οι ROCK ‘N’ ROLL CHILDREN εμφανίστηκαν και έκαναν χαμό με την σκηνική παρουσία και ενέργειά τους, μα πάνω απ’όλα με την επιλογή των τραγουδιών! Εκτός από τις αναμενόμενες διασκευές στον DIO, το συγκρότημα διασκεύασε τραγούδια των JUDAD’S PRIEST καθώς επίσης έπαιξαν και τραγούδια από την δική τους δισκογραφία, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο τους οπαδούς του καθαρόαιμου Heavy Metal απόλυτα ευχαριστημένους!

Ανταπόκριση: Στέφανος Προδρομίδης
Επιμέλεια Εξωφύλλου: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Σχεδιασμός και Επιμέλεια Ανταπόκρισης: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Φωτογραφίες: Στέφανος Προδρομίδης
Ημερομηνία: 19 Μαρτίου 2022
Copyright © 2022 by THEGALLERY.GR

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση