Maceration – It Never Ends

You are currently viewing Maceration – It Never Ends

Χρονολογία: 2022
Συνολική Διάρκεια: 38.19
Εταιρεία: Emanzipation Records

Καλημέρα παιδιά Μάθημα Ιστορίας λοιπόν. Τους INVOCATOR  τους θυμάστε; Ελάχιστα χέρια βλέπω, κάτι γίνεται. Τους MACERATION; Κανένας; Πρόεδρε κατέβασε το χέρι, εσύ έχεις τα κονέ. Τον Dan Swano; Ποιος δεν σήκωσε το χέρι; Υποχρεωτική μελέτη του Σκανδιναβικού Death Metal, άντε και του Progressive και σε μια εβδομάδα επανεξέταση. Κανονικά δεν θα έπρεπε να αναφέρω τον Dan Swano για να διαβάσετε και το κείμενο, ένεκα όμως της ανάγκης να σας τραβήξω λίγο την προσοχή χρησιμοποίησα το κρυφό χαρτί μήπως και τα καταφέρω.

 Εν τάχει λοιπόν να αναφέρω ότι οι MACERATION αποτέλεσαν project μελών των Δανών Death Metallers  INVOCATOR, κυκλοφόρησαν το « A Serenade Of Agony» το 1990 με τον Dan Swano (χρησιμοποιώντας το ίδιο ψευδώνυμο όπως στους PAN.THY.MONIUM και DARCSIDE) , έπεσαν στη λήθη για περίπου 30 χρόνια και επανεμφανίστηκαν πριν από λίγο καιρό για την κυκλοφορία του «It Never Ends». Μετά την σύντομη εισαγωγή με το πιάνο και την εφιαλτική ατμόσφαιρα «σκάει» το «Lost In Depravity», μια πολύ ενδιαφέρουσα μίξη παλιομοδίτικου Σουηδικού και Φλοριδιανού κυρίως Death Metal που  θα καθορίσει το πώς θα κυλήσει ο δίσκος εως το τέλος. Κιθάρες ξυράφια, καλπάζοντα τύμπανα, στιβαρό, ογκώδες μπάσο και τα ουρλιαχτά του Dan Swano που σαν να μην πέρασε μια μέρα από τη τελευταία φορά που έκανε growl φωνητικά τα οποία παραδόξως είναι εύπεπτα κι ευκολοάκουστα.

Στο «Epiphany Of The Past», το πρώτο single του δίσκου, οι  μεγάλοι DEATH παρουσιάζονται διεσπαρμένοι σε καίρια στρατηγικά σημεία, οι κιθάρες κάνουν τον κύκλο τους, τα κιθαριστικά solos υπάρχουν για να διασπείρουν την φρίκη και τα τύμπανα πυροβολούν σαν αυτόματο 50αρι πολυβόλο και οι αναφορές στου BOLT THROWER  ολοκληρώνονται με την  ιδιαίτερη απαγγελία των στίχων. (Αν και στο videoclip δεν εμφανίζεται να τραγουδάει ο Dan). Παλιομοδίτικο Death Metal Σουηδικής κατασκευής και προελεύσεως  θα ακούσουμε στο «Arcane Secrets», μελωδίες στο «Tender Twigs Of Innocence» και σκοτεινά μαυρομεταλικά σχεδόν στοιχεία στο «Engulfed In Agony» για να κλείσουμε με το «Monolith Of The Cursed», να πάρουμε μερικές ανάσες και ξανά το δάχτυλο στο repeat.

 Οι λάτρεις του καθάριου, χωρίς προσμίξεις ξένων στοιχείων ,πολεμικού, ωμού Death Metal που πατούν από τη μια στη Florida και από την άλλη στη Σκανδιναβική Χερσόνησο θα εκστασιαστούν με το «It Never Ends», οι νεότεροι ας σκύψουν να ακούσουν καλύτερα για ποιο λόγο έγινε γιγάντιο το Death Metal τη δεκαετία του 90. Οι  MACERATION ακούγονται φρέσκοι αν και παλιομοδίτες και σε αυτό συντελεί και η μίξη-παραγωγή που ανέλαβε –ποιος άλλως θα μπορούσε άλλωστε- ο ίδιος ο Dan Swano στα αγαπημένα του (και μας) Unisound με την καθαρότητα των οργάνων αλλά και την απαραίτητη εκεί που πρέπει λάσπη και βρωμιά, με τη διάρκεια του δίσκου  να είναι ιδανικά λίγο πάνω από το ημίωρο,  αυτός προσφέρεται για απανωτές κι επανειλημμένες ακροάσεις.

Βαθμολογία: 7 / 10
Συντάκης: Δήμος Καραδήμος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: MACERATION- Facebook Σελίδα

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση