Συναυλία: Rammstein (Στάδιο Letzigrund, Ζυρίχη, Ελβετία – 30/5/2022)

Συναυλία: Rammstein (Στάδιο Letzigrund, Ζυρίχη, Ελβετία – 30/5/2022)

Μετά από δύο χρόνια αναμονής και συνεχών αναβολών λόγω του Covid-19, επιτέλους βρισκόμαστε έξω από το στάδιο Letzigrung της Ζυρίχης! Οι RAMMSTEIN βρίσκονται εδώ, εν όψει της εκτεταμένης περιοδείας τους, ακολουθώντας την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ «Zeit».

Κάπου στις 16:00 ανοίγουν οι πύλες για να μπούμε στο στάδιο. Μετά από ένα πέρασμα σε μπάρ και merchandise (το οποίο σε σχέση με το official shop ήταν τσιμπημένο 10 ευρώ πάνω, κυρίως τα t-shirts) και μετά από ένα τρίωρο αναμονής, το μουσικό πρόγραμμα ξεκινάει με τις Duo Jatekok οι οποίες παίξανε RAMMSTEIN σε ακουστική μορφή πιάνο για περίπου μια ώρα. Εξάλλου, προσφάτως οι RAMMSTEIN είχαν ανακοινώσει πως θα στρατολογούσαν τα δύο ζευγάρια πιανιστριών (Duo Jatekok και Duo Abélard) για να ανοίγουν τις περιοδείες τους σε Ευρώπη και βόρεια Αμερική.

Η ώρα είναι 20:00 και όλοι περιμένουμε ανυπόμονα να ζήσουμε την εμπειρία. Η εισαγωγή γίνεται με μορφή «εθνικού ύμνου» την ώρα που η εξάδα των RAMMSTEIN εμφανίζεται στην σκηνή, μπροστά σε σχεδόν 50.000 κόσμο,  ενώ το ολοκαίνουριο τραγούδι «Armee Der Tristen» άνοιγε το setlist των 23ων τραγουδιών!

Ο Till Lindemann μεγαλοπρεπής και επιβλητικός όπως πάντα, φορώντας ένα στρατιωτικό παλτό, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας να μην αφήνουν περιθώρια χαλάρωσης, ενώ η σκηνή είναι σαν να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας! Φωτιές παντού! Είχα την εντύπωση ότι θα δω μια συναυλία σε πιο χαλαρούς ρυθμούς λόγω του ότι οι RAMMSTEIN εχουν μεγαλώσει ηλικιακά…το δίχως άλλο όμως, έρχεται το «Sehnsucht» και βλέπουμε έναν Till να κάνει το δικό του ξέσπασμα! Το ιδιο ακολούθησε και στα υπόλοιπα τραγούδια, με την ενέργεια όλης της μπάντας να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο!

Το setlist όντας ικανοποιητικό, κάλυψε τα 7 από τα 8 album του συγκροτήματος (εκτός έμεινε το άλμπουμ «Rosenrot»). Επιπλέον, δεν ακούστηκε το τραγούδι «Feuer Frei» που είναι από τις μεγαλύτερές τους επιτυχίες, όμως οι Γερμανοί μας αποζημίωσαν με το ομώνυμο «Rammstein» που ήταν κατά την γνώμη μου η κορυφαία στιγμή της συναυλίας αλλά και με μερικά από τα πιο αγαπημένα τους κομμάτια όπως τα «Links 2-3-4», «Deutschland», «Du Hast», «Sonne», «Ausländer» και «Pussy»!

Κλείνοντας θα πω πως όσοι δεν έχετε δει τους RAMMSTEIN ζωντανά, σας προτρέπω να το κάνετε! Πρόκειται για εμπειρία ζωής!

Set list:
Armee der Tristen
Zick Zack
Links 2-3-4
Sehnsucht
Zeig dich
Mein Herz brennt
Puppe
Heirate mich
Zeit
Deutschland (Remix by Richard Z. Kruspe)
Radio
Mein Teil
Du hast
Sonne

Encore 1:
Engel (with Duo Játékok) (piano version; performed on B-stage)
Ausländer
Du riechst so gut
Pussy

Encore 2:
Rammstein
Ich will
Adieu
Sonne (Piano Version)
Haifisch (Haiswing Remix by Olsen Involtini)

Ανταπόκριση: David Tzikia
Επιμέλεια Εξωφύλλου: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Σχεδιασμός και Επιμέλεια Ανταπόκρισης: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Φωτογραφίες: David Tzikia
Ημερομηνία: 30 Μαϊου 2022
Copyright © 2022 by THEGALLERY.GR

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση