Lacuna Coil – Black Anima

Lacuna Coil – Black Anima

Χρονολογία: 2019
Συνολική Διάρκεια: 45:10
Εταιρεία: Century Media Records

   Οι LACUNA COIL εμφανίστηκαν ως μία από τις πιο γνωστές GOTH METAL μπάντες της Ιταλίας, πριν πολλά χρόνια. Από τότε, σταδιακά εξελίσσονται. Αυτή τη φορά όμως, με το «Black Anima» δείχνουν να προσθέτουν πολλά νέα στοιχεία εξέλιξης, πολλά περισσότερα από όλες τις προηγούμενες φορές. Tο ένατό τους Full Lengh album, θα προκαλέσει δεκάδες συναισθήματα σε όποιον το ακούσει προσεκτικά και του δώσει χρόνο: θυμό, ανακούφιση, χαρά, αγαλλίαση, επιθετικότητα, οργή.

   Οι Ιταλοί Heavy Metallers εισέρχονται βαθιά στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση και δημιουργούν ένα πολυποίκιλο άκουσμα, το οποίο δε μπορείς να το κατατάξεις σε ένα συγκεκριμένο είδος και θα το αδικούσες αν προσπαθούσες να το κάνεις. Η παραγωγή είναι φοβερή: το μπάσο οργώνει και είναι βαρύ και ασήκωτο εκεί που πρέπει, είτε συνοδεύει καθαρά φωνητικά είτε growls, τα τύμπανα πεντακάθαρα, τα synths και οι διάφοροι ηλεκτρονικοί ήχοι εκεί που πρέπει, χωρίς να επικαλύπτουν την όλη προσπάθεια ούτε να καταφεύγουν σε υπερβολές. Για τα φωνητικά συγκεκριμένα, ακούμε μια Christina Scabbia να έχει μεγαλύτερο εύρος στη φωνή της (τρανό παράδειγμα το «Veneficium», αλλά και άλλα κομμάτια) και τα growls του Andrea Ferro είναι αρκετά επιθετικά, δημιουργώντας μαζί με την αιθέρια φωνή της Christina αυτό το ‘90s goth αίσθημα του «Η πεντάμορφη και το τέρας», το οποίο αρχίσει και μας λείπει εν έτη 2020 είναι η αλήθεια.

   Το κάθε δευτερόλεπτο νιώθεις ότι έχει ένα σκοπό μέσα στο album και δε βρίσκεται εκεί τυχαία. Είναι groovy σε σημείο που να σε κάνει να κουνάς πολύ συχνά το κεφάλι πάνω κάτω, είναι επιθετικό, έχει κάποιες πιο pop / rock στιγμές, αλλά αυτό όχι ως αδυναμία, αλλά δημιουργώντας μία συνέχεια. Είναι επικό, συμφωνικό,  δυναμικό, έχει τα απαιτούμενα καλογραμμένα και κολλητικά ρεφραίν. Δεν του λείπουν και κάποια πιο πειραματικά σημεία, όπως το άκρως συμφωνικό «Veneficium», κάποια πιο ψυχεδελικά a-la NEVERMORE riffs, όπως στο «The End Is All I Can See», ή κάποια πιο pop metal σημεία.

   Δύο ήταν οι προϋποθέσεις για να βγάλουν ένα καλό album οι Ιταλοί. Πρώτον, να μην αλλάξουν τον ήχο τους και δεύτερον, να πειραματιστούν, σεβόμενοι όμως πάντα το πρώτο. Λίγες είναι οι μπάντες που τα καταφέρνουν και τα δύο και εδώ οι LACUNA COIL είναι μία από αυτές τις μπάντες. Καταφέρνουν και κάτι άλλο όμως. Να ξαναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες τους (αν υπήρχαν ποτέ τέτοιες), σαν ένας άλλος φοίνικας. Φοβερή έκπληξη, ένα album που πρέπει να τσεκάρουν όλοι οι φίλοι του συγκεκριμένου χώρου.

Βαθμολογία: 7,5/10
Συντάκτης: Γιώργος Κουρουλέας
Διαδικτυακός Σύνδεσμος:  Lacuna Coil – Επίσημη σελίδα

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu