Συναυλία: Katatonia (Fuzz Club, Αθήνα, Ελλάδα – 27/5/2023)

You are currently viewing Συναυλία: Katatonia (Fuzz Club, Αθήνα, Ελλάδα – 27/5/2023)

Πολλοί από τους θεατές που βρεθήκαμε στις 27/5 στο Fuzz Club για τη συναυλία των KATATONIA νομίζω κάναμε πάνω κάτω την ίδια σκέψη. Ότι η προηγούμενη φορά τους στην Ελλάδα, τον Φεβρουάριο του 2020 (διαβάστε την ανταπόκριση από εκείνη τη συναυλία εδώ!), ήταν η τελευταία μεγάλη συναυλία που διοργανώθηκε στη χώρα μας πριν τον COVID-19 και η επιστροφή τους αποτέλεσε έναυσμα για να εκτιμήσουμε αυτό που μας προσφέρεται σε κάθε στιγμή της ζωής μας αφού τίποτα δεν είναι δεδομένο!

Παρά την απουσία support συγκροτήματος, ο κόσμος γέμισε από νωρίς το Fuzz αφού γύρω στις 21:00 ήδη οι περισσότερες γωνιές του ήταν κατειλημμένες από παρέες μεταλάδων. Αυτές οι παρέες που σχηματίζονται μόνο στα lives αλλά που τις αισθανόμαστε τόσο οικείες! Στις 21:30 ακριβώς ακούστηκε για πρώτη φορά η τόσο χαρακτηριστική φωνή του Jonas Renkse μπαίνοντας με ορμή στο «Austerity» από τον τελευταίο δίσκο τους, «Sky Void Of Stars» (διαβάστε τη δισκοκριτική μας εδώ!). Η συνέχεια έγινε με το επίσης φρέσκο «Colossal Shade», ένα από τα καλύτερα τραγούδια του άλμπουμ. Από εκεί και πέρα είχαμε ομαλές εναλλαγές μεταξύ νέου και παλιού (όχι προ «Viva Emptiness» παλιού βέβαια). Στο «Lethean», στο «Forsaker» και στο «Old Heart Falls» ο Renkse θα μπορούσε απλά να παρατηρεί το κοινό να τραγουδάει τους στίχους. Από τα highlights της βραδιάς το «My Twin», το μοναδικό hit που έχουν γράψει όπως μας το προλόγισε ο ίδιος ο Renkse, στο οποίο σείστηκε το Fuzz. Στα πολύ θετικά και ενθαρρυντικά, το γεγονός ότι παρότι το «Sky Void Of Stars» κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα, ένα πολύ μεγάλο μέρος του κοινού φάνηκε να γνωρίζει τα τραγούδια και να τα γουστάρει. Το λες και παρακαταθήκη για το ευοίωνο μέλλον της μπάντας. Ακόμα μια ευχάριστη έκπληξη ήταν και ο, παραδόξως, λαλίστατος Renkse που μάλλον ευχαριστήθηκε το show όσο και εμείς.

Από την άλλη, προς το τέλος μας τα χάλασαν λίγο. Στο αρχικό setlist, ως τελευταίο τραγούδι πριν το encore ήταν να παιχτεί το «Untrodden» που μάλιστα ανακοινώθηκε κανονικά από τη μπάντα αλλά τελικά δεν το ακούσαμε ποτέ. Αν’ αυτού έπαιξαν το «July» και προστέθηκε και το «Soil’s Song» (δε χάλασε κανέναν μπορώ να πω) ενώ τελευταίο ακούσαμε το καταπληκτικό «Evidence». Αυτή η αιφνίδια αλλαγή στο πρόγραμμα είχε ως συνέπεια να μην έχουμε encore αφού παρά τις ιαχές του κόσμου, η μπάντα δεν ξαναβγήκε. Επίσης, παρά την εκπληκτική απόδοση του Roger Ojersson, η απουσία του Anders Nystrom ήταν εμφανής αφού όπως και να το κάνουμε τα προηχογραφημένα μέρη (σε κιθάρες αλλά και πλήκτρα) δεν είναι το ίδιο με τη ζωντανή απόδοση. Τέλος, ο ήχος ήταν εξαιρετικός αφού οι KATATONIA και ειδικότερα η ιδιαίτερη φωνή του Renkse χρειάζονται άψογο ήχο για να μη χάνεται η μαγεία της ατμόσφαιρας που δημιουργούν με τη μουσική τους.

Setlist:

01. Austerity

02. Colossal Shade

03. Lethean

04. Deliberation

05. Birds

06. Behind The Blood

07. Forsaker

08. Opaline

09. Buildings

10. My Twin

11. Atrium

12. Old Heart Falls

13. July

14. Soil’s Song

15. Evidence

Δεν έλειψαν βέβαια οι γκρίνιες για τη σύντομη διάρκεια του set τους, μόλις 80 λεπτά, που συνδυαστικά με την απουσία support άφησε μια αίσθηση ανικανοποίητου στο κοινό. Παρόλα αυτά, και την επόμενη φορά που θα έρθουν στη χώρα μας εμείς θα είμαστε εκεί να καταθέτουμε τα εσώψυχά μας στα πατώματα και τις φωνητικές μας χορδές στη σκηνή.

Ανταπόκριση: Κώστας Μπουντούκος
Φωτογραφίες: Σοφία Μπαλή
Βίντεο: Αλέξανδρος Σουλτάτος
Σχεδιασμός και Επιμέλεια Ανταπόκρισης: Κώστας Μπουντούκος

Ημερομηνία: 27 Μαϊου 2023
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: KATATONIA – Επίσημη Σελίδα
Copyright © 2023 by THEGALLERY.GR

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση