Οι INSOMNIUM κυκλοφορούν το νέο τους single «The Witch Hunter».

You are currently viewing Οι INSOMNIUM κυκλοφορούν το νέο τους single «The Witch Hunter».

Οι Φινλανδοί Melodic Death Metallers INSOMNIUM, έδωσαν στη δημοσιότητα ένα visualizer βίντεο για το νέο τους single «The Witch Hunter», το οποίο δημιουργήθηκε από τον David Minall//Cloud Music Typography. Το κομμάτι προέρχεται από το επερχόμενο άλμπουμ της μπάντας με τίτλο «Anno 1696», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 24 Φεβρουαρίου 2023 μέσω της Century Media Records.

Ο κιθαρίστας Markus Vanhala σχολιάζει σχετικά με το κομμάτι: «Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα ενός τραγουδιού που μεγαλώνει και βρίσκει τα δικά του φτερά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στο στούντιο. Αυτό έχει σίγουρα μια κινηματογραφική αίσθηση – η ιστορία χρειάζεται την ουσία του ταξιδιού που προχωράει μπροστά. Στην πραγματικότητα, έκανα ένα φινλανδικό φωνητικό demo για αυτό, διαβάζοντας και φωνάζοντας την ιστορία του Niilo, αλλά μόνο το όνομα έμεινε και μεταφράστηκε από το ‘Noidanmetsästäjä’ στα αγγλικά. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία και μια μυστική εκδοχή που δεν θα βρεθεί ποτέ από τους ‘ξένους’…»

Ο μπασίστας/τραγουδιστής Niilo Sevänen προσθέτει: «Αυτή είναι η σύνθεση του Markus Vanhala- στην πραγματικότητα δεν ακούγεται πραγματικά σαν το αρχετυπικό τραγούδι των INSOMNIUM και έχει μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Ένα από τα τραγούδια που βελτιώθηκε περισσότερο στο στούντιο κατά τη γνώμη μου – και έγινε ένα από τα singles. Στιχουργικά συνεχίζει να αφηγείται την ιστορία από την οπτική γωνία του κυνηγού μαγισσών.»

Ο κιθαρίστας Ville Friman καταλήγει: «Για μένα, αυτό το τραγούδι έχει μια πολύ έντονη κινηματογραφική αίσθηση και μπορώ εύκολα να ταξιδέψω στην ιστορία στο κεφάλι μου όταν κλείνω τα μάτια μου.»

Το «Anno 1696» είναι μια πύλη σε έναν άλλο κόσμο. Αυτή τη φορά, οι INSOMNIUM μας αφηγούνται μια ιστορία βασισμένη σε ένα διήγημα του Sevänen, υφασμένη με θλίψη και τα τελευταία ετοιμόρροπα απομεινάρια ελπίδας, καθώς και οργή και νοσηρά νανουρίσματα. Καλώς ήρθατε στο 1696. Καλώς ήρθατε στην κόλαση. Αυτή είναι η εποχή της αναταραχής. Η εποχή της μεγάλης πείνας στον Βορρά. Το κυνήγι των μαγισσών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη και οι φρικιαστικές δίκες μαγισσών έχουν φτάσει ακόμα και στα απομακρυσμένα και μαγευτικά τοπία της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Sami Makkonen

«Οι δίκες των μαγισσών του Torsåker ήταν μια φρικτή πηγή εφιαλτικής έμπνευσης», λέει ο Sevänen για τη φρικιαστική μούσα του. «Όλη αυτή η συζήτηση για 70 γυναίκες που αποκεφαλίστηκαν σε αυτή τη μικρή σουηδική ενορία; Είναι αληθινά πράγματα από την ιστορία! Και σαν να μην έφτανε αυτό, υπάρχουν επίσης μερικές πολύ σκοτεινές ιστορίες κανιβαλισμού και παιδοκτονίας από τα χρόνια του μεγάλου λιμού.»

Με μίξη από τον Jaime Gomez Arellano (Orgone Studios) και mastering από τον Tony Lindgren (Fascination Street Studios), το «Anno 1696» είναι ένας ανεμοστρόβιλος βασανισμένων ψυχών, σε μια τραγωδία ελληνικών διαστάσεων. Χωρίς αμφιβολία: πρόκειται για την πιο εύθραυστη σχοινοβασία των INSOMNIUM μέχρι στιγμής – μεταξύ θλίψης και θυμού, μεταξύ σιωπηλής απόγνωσης και κραυγών αγωνίας. Προσπαθώντας να φτάσει σε εκείνο το ξεθωριασμένο φως που ακόμα αναβοσβήνει πίσω από τα δέντρα. Και σε αυτό, είναι η επιτομή της φινλανδικής μελαγχολίας.

Λίστα κομματιών:

  1. 1696
  2. White Christ
  3. Godforsaken
  4. Lilian
  5. Starless Paths
  6. The Witch Hunter
  7. The Unrest
  8. The Rapids

Μπορείτε να ακούσετε το «The Witch Hunter» στο βίντεο που ακολουθεί:

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση