Idolatry – Thunder From The Depths Of Hell

Idolatry – Thunder From The Depths Of Hell

Μπορείς να μας δώσεις ένα σύντομο βιογραφικό των IDOLATRY για όσους δεν σας γνωρίζουν;

Daemonikus: Οι IDOLATRY δημιουργήθηκαν από την προσωπική μου επιθυμία να παίξω παραδοσιακό Black Metal με έμφαση στην αφηρημένη σκέψη και στη πνευματικότητα. Επικοινώνησα με μερικούς φίλους μου και η μουσική ξεκίνησε να δημιουργείται πολύ γρήγορα. Στα πρώτα χρόνια της μπάντας υπήρξαν μερικές αλλάγες όσον αφορά τα μέλη. Αυτή τη στιγμή, η σύνθεση του συγκροτήματος έχει σταθεροποιηθεί και είναι ότι καλύτερο είχαμε ποτέ.

Ποιό είναι το νόημα πίσω από το όνομα της μπάντας IDOLATRY;

Daemonikus: Η λέξη IDOLATRY απλά σημαίνει «η λατρεία των ειδώλων» , αλλά σε ένα εκκλησιαστικό (xtian) πλαίσιο, αναφέρεται λατρεύοντας οτιδήποτε πάνω από τον Θεό. Η συγκεκριμένη αναφορά μας αναφέρεται στο να λατρεύουμε τους εαυτούς μας, τη διάνοια μας, τη λογική μας, την ικανότητά μας να λογικεύουμε, πάνω από τον Θεό. Από τότε που οι άνθρωποι δημιούργησαν τους θεούς, είμαστε τα δικά μας είδωλα.

 Πώς θα περιγράφατε τον ήχο σας και ποια είναι η κύρια επιρροή σας μουσικά;

Daemonikus: Όσον αφορά το γράψιμο τραγουδιών δίνουμε μεγάλη έμφαση στη δυναμική. Μερικά τραγούδια είναι γρηγορότερα, άλλα είναι πιο αργά, και κάποια έχουν αρκετά διαφορετικά σημεία καθ’ όλη τη διάρκεια τους. Προφανώς έχουμε επηρεαστεί από τις Νορβηγικές και Φινλανδικές Black Metal μπάντες της δεκαετίας του ’90, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να μετατρέπεται σε μιμητισμό.

Ποιά είναι η εώς τώρα ανταπόκριση στο “In Nomine Mortis” από την Black Metal κοινότητα; Οπαδοί, περιοδικά, zines κτλ.

Daemonikus: Έχουμε ακούσει αποθεωτικά σχόλια εώς τώρα, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ καλό! Όι κριτικές και οι οπαδοί το θεωρούν σαν τη καλύτερη στιγμή μας , εκτιμούμε όλα τα καλά σχόλια και την υποστήριξη που λαμβάνουμε.

Το «Nomine Mortis» είναι ο πρώτος σας δίσκος με τον νέο τραγουδιστή Ba’al Berith. Τα φωνητικά του είναι πολύ ωμά και σκληρά. Επίσης, σε μερικά τραγούδια παρατήρησα ότι χρησιμοποιήσε περισσότερα από τρία στυλ φωνητικών. Νομίζεις ότι αυτό ήταν ένα επιπλέον θετικό στοιχείο για το νέο σας άλμπουμ;

Daemonikus: Ο Ba’al είναι ένας εξαιρετικός τραγουδιστής για εμάς. Θέλαμε να προσεγγίσουμε το φωνητικό στυλ διαφορετικά από ό,τι στις προηγούμενες κυκλοφορίες μας. με τη δημιουργία μιας νέας φωνής. Αυτός και εγώ περάσαμε αρκετές ημέρες και εβδομάδες δουλεύοντας με διαφορετικά στυλ φωνητικών για συγκεκριμένα μέρη, πειραματιζόμενοι με τρόπους ώστε να δώσουμε έμφαση σε διαφορετικούς στίχους μέσα σε συγκεκριμένα μέρη κάθε τραγουδιού. Πραγματικά προσέθεσε πολύ βάθος και δυναμική στα κομμάτια και έχει επισημανθεί ως ένα από τα ξεχωριστά στοιχεία στο άλμπουμ από οπαδούς και κριτικούς. Η ικανότητά του να διαμορφώνει τη φωνή του με τέτοιους τρόπους, πραγματικά κάνει τα φωνητικά του ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Προσθέτει ένα χαοτικό στοιχείο χωρίς να αισθάνεται αποσπασμένος ή μονότονος.

Η παραγωγή του «In Nomine Mortis» είναι φοβερή! Ωμή αλλά όχι υπερβολικά σάπια…Μπορείς να μας πείς περισσότερα γι ‘ αυτό;

Daemonikus: Ισχύει. Αφού ηχογραφήσαμε τα πάντα, απλά κάθισα και «έπαιξα» με το τελικό αποτέλεσα σε όλα τα επίπεδα και τα διάφορα ηχητικά «στρώματα» που είχαμε δημιουργήσει. Ο ηχολήπτης που μας ηχογράφησε έκανε εξαιρετική δουλειά στην καταγραφή του φυσικού ήχου, ειδικά στα τύμπανα. Εκτός από μερικές αλλαγές εδώ κι εκεί, οι αποδόσεις είναι αυθεντικές. Εμείς σκόπιμα δεν ξεχωρίσαμε τον μετρονόμο, ούτε χρησιμοποίησα κάποιο trigger στις μπότες των τυμπάνων μου αλλά και στις κιθάρες, δεν έγινε καμία επεξεργασία μετέπειτα. Δουλεύοντας με αυτόν τον τρόπο και χωρίς να υπάρχει η ανησυχία της τελειότητας, επέτρεψε στην ηχογράφηση να έχει την τέλεια απομόνωση ώστε να ακουστούν τα πάντα αναλογικά και αυθεντικά!

Ποιά είναι τα θέματα τα οποία οι IDOLATRY προσπαθούν να εξερευνήσουν με τους στίχους τους;

  Daemonikus: Υπάρχουν πολλά διαφορετικά θέματα με τα οποία έχουμε ασχοληθεί όλα αυτά τα χρόνια, αλλά για αυτό το άλμπουμ ασχοληθήκαμε κυρίως με έννοιες που περιστρέφονται γύρω από το θάνατο – τόσο με τη φυσική έννοια, όσο και με τη φιλοσοφική έννοια. Οι έννοιες της μεταμόρφωσης, της προσωπικής εξέλιξης, της σημασίας της κριτικής σκέψης, αλλά επίσης το να καταλαβαίνει κανείς τον προσωπικό του θυμό, το μίσος και την απογοήτευση και κατά συνέπεια την δύναμη που ανακτάς μέσα από αυτές τις διαδικασίες.

Ποίο είδος αποκρυφισμού σας γοητεύει;

Daemonikus: Μιλώντας για τον εαυτό μου, μεγάλωσα σε ένα ευαγγελικό σπίτι και μέσα από αυτό εκτέθηκα σε πολύ αδαείς εκδόσεις των άλλων θρησκειών και του αποκρυφισμού. Μόλις ξεκίνησα το δικό μου μονοπάτι, τελικά στράφηκα στον σατανισμό, αλλά μόνο ως φιλοσοφία ή ιδεολογία. Δεν έχω πνευματικές πεποιθήσεις, θεωρώ ότι η ιδέα του Θεού ή του διαβόλου είναι λίγο περισσότερο από ένα εικονικό φάρμακο όπου υπάρχει έλλειψη κατανόησης. Ωστόσο, τέτοια διήγηση κάνει για μια μεγάλη αναλογία ή ποιητική έμπνευση στη μουσική και την τέχνη. Μου αρέσει να διαβάζω για τον αποκρυφισμό, αλλά η προσωπική μου προσοχή εστιάζεται περισσότερο στον πνευματικό ατομικισμό, με έμφαση στο Left Hand Path/Σατανική ιδεολογία.

Ποιά είναι η άποψη σου για τη σημερινή Black Metal σκηνή ;

Daemonikus: Μουσικά η Black Metal σκηνή ευδοκιμεί. Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές μπάντες που χαράζουν το δικό τους όραμα μέσα στο Black Metal ως μορφή τέχνης, και ελπίζω ότι αυτό θα συνεχιστεί. Μπάντες όπως οι PANZERFAUST, MGLA, και NIGHTBRINGER κάνουν σπουδαία πράγματα με τη μουσική τους.

Αυτό που με απογοητεύει είναι ότι έχει αποδυναμωθεί η τραχύτητα που κάποτε είχε διαποτίσει τη μουσική, τους στίχους, και προσωπικότητες από πολλές μπάντες (όχι από αυτές που ανέφερα νωρίτερα) σε πολλές περιπτώσεις είναι happy-go-lucky παιδιά που είναι πολύ περισσότερα για την «ειρήνη και αγάπη» από ό, τι είναι για το μίσος και την καταστροφή, στοιχεία για τα οποία το Black Metal θα έπρεπε να είναι γνωστό.

Έχετε κάποια σχέδια για περιοδεία αναφορικά με τη προώθηση του νέου σας άλμπουμ;

Daemonikus: Έχουμε παίξει μερικές συναυλίες εκτός πόλης στη περιοχή μας (Καναδά), τα οποία πήγαν εξαιρετικά καλά. Τον Οκτώβριο θα μοιραστούμε τη σκηνή με τους θρυλικούς IMMOLATION, BLOOD INCANTANTION και τους BEGRIME EXEMIOUS (μία εξαιρετική μπάντα από το Καναδά που θα σας πρότεινα να τσεκάρετε).

Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και ευκαιρίες για ζωντανές εμφανίσεις όποτε εμφανιστούν. Αν όλα πάνε καλά θα κάνουμε μια περιοδεία την άνοιξη.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σχέδια των IDOLATRY;

Daemonikus: Έχουμε μια ατελείωτη επιθυμία να δημιουργήσουμε περισσότερη μουσική και να προάγουμε την παρουσία μας όπου μπορεί να μας οδηγήσει! Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε νέες συμμαχίες, συνεργασίες και εμφανίσεις!

Daemonikus θα ήθελα να σ’ ευχαριστήσω πολύ για τη συνέντευξη κι ελπίζω να σας δούμε ζωντανά στο μέλλον και στην Ελλάδα! Κλείσε τη συνέντευξη μ’ ένα μύνημα προς τους οπαδούς σας.

Ευχαριστώ πολύ για τις ερωτήσεις και τη συνέντευξη, αν θέλετε να δείτε ζωντανά τους IDOLATRY διαδώστε την επιθυμία σας στους promoters και στα φεστιβάλς της Ευρώπης.

ΖΗΤΩ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ!!!!

Συνέντευξη: Νίκος Μανούσης

Επιμέλεια Εξωφύλλου: Χρύσα Αντωνιάδη

Διαδικτυακός Σύνδεσμος: IDOLATRY – Facebook

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu