Πώς Να Ενορχηστρώσετε Μελωδίες Και Ακόρντα

You are currently viewing Πώς Να Ενορχηστρώσετε Μελωδίες Και Ακόρντα

Γειά σας αγαπητοί μεταλλάδες και μεταλλούδες!

Σε αυτό το νέο μάθημα, παίζω κάποιες καινούργιες ιδέες αυτοσχεδιάζοντας, πάνω στην φιλοσοφία της ενορχήστρωσης ακόρντων κιθάρας με μελωδίες αλλά και δοκιμάζοντας κάποια στρώματα αρμονιών.

Το βίντεο ξεκινάει, παίζοντας με πένα μερικά ακόρντα, τα οποία είναι τα εξης:

Em, Esus2/C, Dsus2, Csus2, Am7, Dsus/B, Cadd9, Cb5no3, C5.

Στο δεύτερο μέρος, ξεκινάω προσθέτοντας ακόμα ένα στρώμα από ακόρντα (τα οποία τώρα βρίσκονται σε λίγο διαφορετικές θέσεις). Το παίξιμο είναι με δάκτυλα αυτή την φορά. Προσπαθώ να φτιάξω μια αρμονία με κάθε ακόρντο ξεχωριστά, δημιουργώντας ένα στερεοφωνικό μουσικό στρώμα.

Em, Cmaj7, D, Cmaj7, Asus2, Amaj7sus, Bmaj7sus.

Στην συνέχεια έρχεται και η πρώτη μελωδική γραμμή, η οποία ακολουθεί τα ακόρντα. Καθώς προχωράει ο αυτοσχεδιασμός στο δεύτερο μέρος, αναπαράγω την ίδια μελωδία σε τρίτες, για να προσθέσω έτσι ακόμα περισσότερο βάθος και στρώματα αρμονίας.

Πολύ συχνά στις μουσικές μου χρησιμοποιώ αυτό το «τέχνασμα», τοποθετώντας (πανάρωντας στην μίξη) τα ακόρντα και τις μελωδίες τέρμα αριστερά και τέρμα δεξιά στα ηχεία, ώστε να παίρνω έναν περισσότερο στερεοφωνικό ήχο στο τελικό αποτέλεσμα.

Προσπαθήστε πάντα να τζαμάρετε ακούγοντας την μουσική, χωρίς να δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην θεωρία. Στο κάτω κάτω της γραφής, αυτό που μετράει είναι το τί ακούγεται καλύτερα στ’ αυτιά μας. Πάντα να βασίζεστε σε αυτό!

Να περνάτε όμορφα ακούγοντας και παίζοντας μουσική, και να παραμείνετε πάντα «μεταλλικοί» αγαπητοί μου φίλοι! Τα λέμε σύντομα και στο επόμενο μάθημα!

Χαιρετισμούς,
Μάριος

Copyright © 2021 by THEGALLERY.GR

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση