Hollingshead – Stay Dead

Hollingshead – Stay Dead

Χρονολογία: 2020
Συνολική Διάρκεια: 53:44
Εταιρεία : GMR Music

Οι Σουηδοί HOLLINGSHEAD είναι το νέο πνευματικό τέκνο του υπερ-ταλαντούχου οργανίστα Carl Westholm, γνωστού καθώς έχει συνδράμει με τις μελωδίες του συγκροτήματα όπως οι CANDLEMASS, KRUX, AVATARIUM,ABSTRACT ALGEBRA, MEMENTO MORI, CARPTREE και άλλα. Ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια αυτή του την προσπάθεια, ένωσε τις δυνάμεις του με τον ντράμερ Fredrik Haake (BADGE, MELDRUM, THE VANITY SET, GOD IS MY CO-PILOT, MOA, SIDEBURN) και τον μπασίστα Johan Niemann (EVERGREY, THERION, MIND’S EYE, XORIGIN, TEARS OF ANGER) και ξεκίνησαν την αναζήτηση για τον κατάλληλο άνθρωπο να πάρει τη θέση πίσω από το μικρόφωνο. Μετά από σχεδόν δύο χρόνια αναζητήσεων, ένα φίλος τους του είπε για κάποιον μυστηριώδη ταλαντούχο τύπο της Σουηδικής underground σκηνής ονόματι Gidon Tannenbaum (MOTHER KASABIAN, OBRERO, SPACE ELEVATORS, BLACK WIZARD’S, WRECKLESS MACHINE) τον οποίον και αφού αναζήτησαν επιτυχώς, ενέταξαν στη δύναμή τους.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε για το ποιός είναι ο κιθαρίστας, μπορείτε να σταματήσετε εδώ γιατί απλά τέτοιος δεν υπάρχει όσο περίεργο κι αν φαίνεται. Η μπάντα κινείται σε prog rock μονοπάτια με πολλές 70’s επιρροές και βασίζεται στο βαρύ μπάσο και στα πλήκτρα ενώ και τα τύμπανα κάνουν πολύ καλή δουλειά και γεμίζουν τον ήχο όπως αρμόζει στην περίπτωση. Το εκκλησιαστικό όργανο που χρησιμοποιείται κατά κόρον, προσδίδει μια σκοτεινή, γοτθική ατμόσφαιρα και έτσι η έλλειψη κιθάρας (την οποία για να είμαι ειλικρινής άργησα να διαπιστώσω), δεν είναι τόσο καθοριστική όσο, τουναντίον, βοηθάει ώστε το τελικό αποτέλεσμα να διαφοροποιείται από το σωρό και να τους δίνει μία ιδιαιτερότητα η οποία στις μέρες μας είναι πολύ σημαντική.

Στην ουσία τώρα, τα οκτώ κομμάτια του δίσκου έχουν γενικά μεγάλες διάρκειες, μέχρι και 8 λεπτά αλλά (ευτυχώς για τα αυτιά και τα γούστα μου) δεν είναι «φλύαρα», δεν αναλώνονται σε περιττές δεξιοτεχνίες και υπερβολές όπως συνηθίζεται, και ρολάρουν όμορφα. Σ’ αυτό βοηθάει πολύ και ο Gidon με την ιδιαίτερη φωνή του που συμβάλλει στη δημιουργία της απαραίτητης ατμόσφαιρας, είτε τραγουδώντας πιο μελωδικά, είτε σε πιο τραχείς γραμμές. Να σημειωθεί ότι και ο Carl κάνει δεύτερα φωνητικά συμπληρώνοντας όπου είναι απαραίτητο.

Το «And While Waiting For The Sky To Open» ανοίγει το δίσκο μπαίνοντας κατευθείαν στην ουσία ενώ μετά το ψυχεδελικό «Lights» είναι απ’ τα κορυφαία του δίσκου.  Το «Through The Doors Of Time (Dreams of the Indie Khaleef)» είναι πολύ τεχνικό και θεατρικό (μέχρι που θυμήθηκα τους δικούς μας DIRTY GRANNY TALES) και στη συνέχεια για μένα ξεχωρίζουν τα «The Valley» και το «Travelers Prayer» που κλείνει και το δίσκο.

Όπως είναι λογικό, επιρροές από τις μπάντες που έχει παίξει ή παίζει ακόμα ο Carl είναι εμφανέστατες γενικά, ανακατεμένες με πολύ ELOY, HAWKWIND και τα υπόλοιπα ιερά τέρατα του χώρου, η παραγωγή είναι πολύ καλή, καθαρή και σύγχρονη αλλά ταυτόχρονα σου αφήνει το feeling που θέλει, το μπάσο με όλα τα πλήκτρα δένει ωραία και ο τραγουδιστής, πολύ ταλαντούχος αλλά με πολλά περιθώρια βελτίωσης. Μαζί με αυτόν όμως τώρα, θα πρέπει να δουλέψουν και οι υπόλοιποι όλοι μαζί ώστε το συνολικό αποτέλεσμα να ανέβει ακόμα περισσότερο ποιοτικά, να εμπλουτιστεί και να γίνει λιγότερο προβλέψιμο, να συμπεριλάβουν  περισσότερο το στοιχείο της έκπληξης για τον ακροατή.

Συνολικά πρόκειται για μια πολύ καλή πρώτη προσπάθεια, που χρειάζεται μερικά ακούσματα για να αναδειχτεί, αντάξια του ονόματος και της ιστορίας των βασικών της μελών και σίγουρα πρέπει να τσεκαριστεί από τους φίλους του συγκεκριμένου χώρου.

Τελευταίο trivia για το κλείσιμο είναι ότι το όνομά τους το πήρανε από την ταινία «The Secret Life Of Walter Mitty» του 1947 στην οποία τον Dr. Hollingshead έπαιξε ο Boris Carloff.

Βαθμολογία: 7/10
Συντάκτης:  Αντώνης Λιβάνιος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: HOLLINGSHEAD – Σελίδα Facebook

Please follow and like us:

This Post Has One Comment

  1. Vassiliki Pantazi

    Αν δεν μου έλεγες οτι δεν υπάρχει κιθάρα,,δεν υπήρχε περίπτωση να το καταλάβω κ δεν περίμενα ποτέ ότι θα μου αρέσει τόσο πολύ!!!
    Πραγματικά πολυ ωραία δουλειά!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu