Heathen – Empire Of The Blind

Heathen – Empire Of The Blind

Χρονολογία: 2020
Συνολικός Χρόνος: 47:16
Εταιρεία: Nuclear Blast

       Bay Area, HEATHEN, EXODUS, DIE KRUPPS. Ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος όλων αυτών; Μα ο Lee Altus,  ο εμβληματικός κιθαρίστας Ουκρανικής καταγωγής που μεταξύ άλλων έχει επίσης  συμμετοχή στους ANGEL WITCH, MORDRED καθώς και σε δοκιμαστικά για κιθαρίστας στους MEGADETH το 1989 όπου και αρνήθηκε τη θέση λόγω του εθισμού του Dave Mustaine  στα ναρκωτικά  (κι) εκείνη την περίοδο! Αν και οι HEATHEN υπάρχουν από το 1984, δεν είναι και πολύ ενεργοί δισκογραφικά έχοντας τρία ολοκληρωμένα albums με το «Empire Of The Blind» να είναι το τέταρτό τους, υπολογίζοντας φυσικά  το γεγονός ότι υπήρξαν ανενεργοί για πολύ καιρό.

      Μπορεί να μην έφτασαν στην κορυφή του Bay Area Thrash και να μην έδρεψαν τη δόξα και τις δάφνες άλλων όμορων συγκροτημάτων, αλλά παραμένουν πιστοί  σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά. Να παίζουν Thrash με αξιώσεις και πόρωση. Το «Empire Of The Blind» είναι ένας δίσκος που θα σε ταξιδέψει πίσω στο χρόνο κοιτώντας όμως ταυτόχρονα και στο παρόν, με τη σύγχρονη παραγωγή και την τόσο συνθετική όσο και εκτελεστική βελτίωση των μουσικών που απαρτίζουν τους HEATHEN, η οποία φανερώνεται σε πολλά τεχνικά στοιχεία του δίσκου.

Τα «Dead and Gone» και «The Gods Divide» δείχνουν πως παίζεται το Thrash εν έτη 2020, κιθάρες ξυράφια, άψογη συνεργασία μπάσου-ντραμς, πολιτικοποιημένοι στίχοι και μελωδίες που ξεφυτρώνουν εκεί που δεν το περιμένεις, το «Εmpire Of The Blind», αν κάποτε ανοίξουν οι συναυλίες και αποφασίσουν να το παίξουν ζωντανά, θα σπάσει σβέρκους στα moshpits, ενώ δεν λείπει και η Thrash μπαλάντα (συγγνώμη για το αδόκιμο του όρου) «Shrine Of Apathy» στην οποία δίνεται η ευκαιρία στον τραγουδιστή David White (ναι , είναι ο ίδιος ο David Godfrey στο «Breaking The Silence» ντεμπούτο το 1987) να ξεδιπλώσει τις φωνητικές του χορδές χαρίζοντάς μας μια πολύ όμορφη στιγμή.

             Tο «Empire Of The Blind» είναι ένας δίσκος φόρος τιμής στη σκηνή του Bay Area» με σύγχρονη παραγωγή κι εκτελεστική ικανότητα, για να μην πω αρτιότητα και φανώ υπερβολικός. Είναι ένας δίσκος για να περάσεις καλά, να κάνεις headbanging και να διαπιστώσεις ότι οι βετεράνοι είναι ακόμη ικανοί να «σπάσουν» μερικούς σβέρκους, αλλά εως εκει.. Δεν θα σε κάνει να προβληματιστείς, ούτε να ανοίξεις το booklet για να διαβάσεις στίχους, ενώ και η ανύπαρκτη περιοδικότητα (ένας δίσκος ανα 10 χρόνια περίπου) δεν βοηθούν να ακολουθήσεις τους HEATHEN. Τίμιος δίσκος αυθεντικού Thrash, που όμως γράφτηκε μεταξύ 2012 και 2014 για να παρουσιαστεί το 2020, με το Thrash Metal πλέον να έχει εξελιχτεί σε κάτι πιο ουσιώδες και δημιουργικό συνθετικά και στιχουργικά. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα κάνουν άλλη μια δεκαετία για να κυκλοφορήσουν νέο δίσκο.

Βαθμολογία: 7/10
Συντάκτης: Δήμος Καραδήμος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: HEATHEN – Σελίδα Facebook

Please follow and like us:

This Post Has One Comment

  1. George Manis

    Το ότι οι Heathen επέστρεψαν είναι ίσως από τα πιο ευχάριστα πράγματα που συνέβησαν αυτή την κατά τά άλλα πολύ κακή χρονιά (και μόνο που πέθανε ο Eddie Van Hallen φτάνει για να χαρακτηριστεί από τις χειρότερες χρονιές ever). Bay area thrash και τα μυαλά στα κάγκελα!! Το 7αράκι είναι μάλλον λίγο αλλά ok δεν θα σκάσω κιόλας!!

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu