God Dethroned – Illuminati

God Dethroned – Illuminati

Χρονολογία: 2020
Συνολική Διάρκεια: 36:48
Εταιρεία: Metal Blade

Ενδέκατο άλμπουμ για τους Ολλανδούς Death Metallers GOD DETHRONED, μία μπάντα που από το 1991 έως και σήμερα δουλεύει σκληρά και κάθε της κυκλοφορία είναι από αξιόλογη έως πολύ καλή. Ειδικά το χρονικό διάστημα 1992 έως και 1999 μέσα στο οποίο κυκλοφόρησε τις τρείς δισκάρες «The Christhunt», «The Grand Grimoire» και «Bloody Blasphemy», το συγκρότημα έδειχνε ότι είναι έτοιμο για μεγάλα πράγματα, δυστυχώς όμως μετά υπήρξε μία «καθίζηση». Κυκλοφορούσαν κάθε δυο χρόνια άλμπουμ αλλά η επανάληψη πιατεύω οδήγησε στο να χαθεί το ενδιαφέρον των οπαδών για τη μπάντα. Το συγκρότημα το 2010 έδειχνε ανενεργό σε σημείο όπου υπήρξαν φήμες ότι διαλύθηκαν, όμως επανήλθαν το 2017 με το αδιάφορο «The World Ablaze» και τώρα, 3 χρόνια μετά επιστρέφουν με το αξιόλογο «Illuminati».

Αν κάποιος περιμένει να ακούσει τους GOD DETHRONED του «Bloody Blasphemy» και του «The Grand Grimoire» θα απογοητευτεί από το «Illuminati». Ο δίσκος κινείται κατά κύριο λόγο σε mid-tempo ρυθμούς με μοντέρνα παραγωγή, ενώ δεν υπάρχουν οι βάρβαρες στιγμές (δυστυχώς) του ένδοξου παρελθόντος. Υπάρχουν και κάποια γρήγορα σημεία επηρεασμένα από Thrash Metal, τα οποία θα έλεγα ότι είναι «ελεγχόμενα», με ελάχιστα blast beats ενώ τα σόλος έχουν μία Heavy Metal προσέγγιση. Έχουμε να κάνουμε συνεπώς με έναν «καλογυαλισμένο» εμπορικό Death Metal δίσκο. Όσο άκουγα το άλμπουμ μου ήρθαν στο μυαλό οι KATAKLYSM οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν εκμοντερνίσει αρκετά τον ήχο τους και έχουν πάρει την κάτω βόλτα με τα αδιάφορα άλμπουμ που κυκλοφορούν. Οι Ολλανδοί στο «Illuminati» δεν έχουν φτάσει ευτυχώς ακόμα σε τόσο μέτριο σημείο κι ο δίσκος ακούγεται ευχάριστα.

Οι GOD DETHRONED λοιπόν του σήμερα, ξεφεύγουν από το Blackened Death Metal του παρελθόντος, ακούγονται ανανεωμένοι, κάτι που σε κάποιους Death Metal οπαδούς θα αρέσει, ενώ καταφέρνουν να μην καταντούν βαρετοί (σ’ αυτό βοηθάει και η διάρκεια του άλμπουμ). Επίσης ο νέος δίσκος είναι αρκετά ανώτερος της προηγούμενης δισκογραφικής τους δουλειάς, του «The World Ablaze». Όσοι μάθατε τους GOD DETHRONED από τα άλμπουμ «The Lair of the White Worm» και «The Toxic Touch», ο νέος δίσκος θα σας αρέσει. Οι υπόλοιποι αναπολούμε το βλάσφημο παρελθόν της μπάντας.

Βαθμολογία: 6,5/10
Νίκος Μανούσης
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: GOD DETHRONED – Σελίδα Facebook

Please follow and like us:

This Post Has 3 Comments

  1. Ραφαήλ

    Μπορεί να μην είναι σαν τα παλιά αλλά σπέρνει κ τώρα.δεν έχουν αλλάξει το ύφος ριζικά έτσι από μένα μια καλή κυκλοφορία.

  2. Avatar

    Έχεις δίκιο σε σχέση με το παρελθόν αλλά είναι ένας πολύ καλός δίσκος για μένα…

  3. Avatar

    Απο τις τιμιες μελωδικες death metal μπαντες κατα τη γνωμη μου μαζι με hypocrisy και the crown, κραταν τα επιθετικα και brutal στοιχεια. 8/10 για μενα.

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu