Gernotshagen – Ode Naturae

Gernotshagen – Ode Naturae

Χρονολογία: 2020
Συνολική Διάρκεια: 01:07:03
Εταιρεία: Trollzorn Records

Στο γεωγραφικό κέντρο της Γερμανίας βρίσκεται το ομόσπονδο κρατίδιο της Θουριγγίας. Περιοχή που είναι γνωστή για τρία πράγματα: Τον Πύργο του Βάρτμπουργκ (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO), τις ιστορικές πόλεις Ιένα και Βαϊμάρη και τέλος επειδή ο συγκεκριμένος τόπος αποτελεί το προπύργιο της Pagan Metal σκηνής της Γερμανίας. Μπάντες όπως οι MENHIR, ODROERIR, FIMBULVET, XIV DARK CENTURIES κ.α. έχουν ως βάση την συγκεκριμένη περιοχή.

Έτσι, ύστερα απο την νέα δουλειά των XIV την άνοιξη, ήρθε και δεύτερο αναπάντεχο χτύπημα από τους GERNOTSHAGEN, μία μπάντα η οποία πριν μία δεκαετία μας είχε χαρίσει τρεις καταπληκτικές δουλειές στο χώρο του Pagan Black Metal. Και ενώ η φήμη τους μεγάλωνε μετά από περιοδείες με μεγάλα ονόματα του χώρου (HEIDEVOLK, MOONSORROW, TYR, SUIDAKRA κ.α.), παρέμεναν ανενεργοί στουντιακά και ουσιαστικά έκαναν ενεργή την παρουσία τους μόνο με την συμμετοχή σε φεστιβάλ.

Έπειτα από εννέα χρόνια λοιπόν, οι Γερμανοί κάνουν δυναμική επιστροφή με το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους και διάδοχο του «Weltenbrand», τo «Ode Naturae». Μια πολύ πιο ώριμη δουλειά, πιο σκοτεινή που τους φέρνει πιο κοντά στις παλιές σκοτεινές ρίζες του συγκροτήματος. Οι στίχοι (εξολοκλήρου στα γερμανικά) αφορούν την γερμανική μυθολογία, το μυστικισμό, τη ζωή και το θάνατο, την αγάπη για τους παγανιστικούς θεούς, τις ρίζες, την φύση αλλά και για μάχες στα χρόνια του μεσαίωνα.

Καλύτερη εισαγωγή από το «Erwachen» δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Μία πραγματική ωδή στη φύση. Σε ταξιδεύει και σε προετοιμάζει για αυτό που θα επακολουθήσει. Το «Eibengang» παίρνει σκυτάλη από την εισαγωγή μέσω των πλήκτρων του Sebastian Jung. Πανέμορφο. Όλα τα τραγούδια είναι μεγάλα σε διάρκεια με αποτέλεσμα το μουσικό αυτό ταξίδι να ξεπερνάει την μία ώρα. Το «Eisenwald» σαρώνει από την αρχή, χωρίς εισαγωγές, και σε συνεπαίρνει από την πρώτη νότα. Ο Askan στα φωνητικά αξεπέραστος. Από τις καλύτερες στιγμές του άλμπουμ. Tο «Blut Fur Die Meute» ξεκινά με μία καταπληκτική εισαγωγή με ρυθμούς από τα τύμπανα του Roll ενώ στη συνέχεια οι κιθάρες μας χαρίζουν πανέμορφες μελωδίες. Τα πλήκτρα έχουν τον δικό τους ρόλο σε όλα τα τραγούδια, χωρίς να γίνεται κατάχρηση. Το «Zyklus Tod» είναι από τα πιο αργά κομμάτια με μία καταπληκτική εισαγωγή στην οποία χρησιμοποιούνται ήχοι της φύσης. Το αργό τέμπο συνεχίζει σε όλη την διάρκεια του κομματιού. Για φινάλε το επικό-διάρκειας δεκαοκτώ λεπτών «Transzende». Εδώ το συγκρότημα δίνει το καλύτερο του εαυτό σε μία μοναδική παράσταση.

Ένα θετικό χαρακτηριστικό της μπάντας μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια της στουντιακής τους απραξίας είναι ότι στην σύνθεση τους υπήρξε μόνο μία αλλαγή. Η αντικατάσταση του Diabolus στις κιθάρες από τον Roman Senschuries (γνωστό και ως Tyr’s Sohn στους XIV) ήταν η μοναδική. Έτσι υπήρξε η χημεία και η ομοιογένεια για να βγει αυτό το άρτιο αποτέλεσμα. Ενώ η ηχογράφηση από τον Markus Stock (ηγέτη των EMPYRIUM) έδωσε υπέροχα αποτελέσματα.

Σίγουρα στις καλύτερες δουλειές του χώρου για φέτος στον συγκεκριμένο ήχο. Ένα πραγματικό μουσικό ταξίδι που αξίζεις να συμμετέχεις ως ακροατής. Μακάρι να μην περιμένουμε ακόμη μία δεκαετία μέχρι να βγεί κάτι νέο από τους GERNOTSHAGEN…

Βαθμολογία: 8/10
Συντάκτης: Νίκος Βλάχος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: GERNOTSHAGEN – Επίσημη Σελίδα

Please follow and like us:

This Post Has 2 Comments

  1. Μενελαος

    Gernotshagen μιλάμε για την επιστροφή !!!!!!

  2. Vassiliki Pantazi

    Παω λιγο να κοψω τις φλέβες μου!!!
    Μιλαμε για καταπληκτική δουλειά!!!!!!!
    RESPEKT!!!Einfach genial!!!

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu