Οι Φινλανδοί HANGING GARDEN κυκλοφορούν βίντεο για το νέο τους single «The Fireside».

You are currently viewing Οι Φινλανδοί HANGING GARDEN κυκλοφορούν βίντεο για το νέο τους single «The Fireside».

Οι Φινλανδοί Melodic Death/Doom/Gothic Metallers HANGING GARDEN, αποκάλυψαν ένα επίσημο βίντεο για το νέο τους single «The Fireside», το οποίο προέρχεται από το επερχόμενο άλμπουμ της μπάντας, «The Garden», που θα κυκλοφορήσει στις 24 Μαρτίου μέσω της Agonia Records.

Το «The Garden», ο διάδοχος του «Skeleton Lake» (2021), αποτελεί παραγωγή του Jussi Hämäläinen (φωνητικά, κιθάρες) και του Jarno Hänninen. Ο τελευταίος έκανε τη μίξη και το mastering στο D-studio (Beherit, Shape of Despair). Το εξώφυλλο και οι νέες φωτογραφίες της μπάντας είναι του Φινλανδού καλλιτέχνη Kalle Pyyhtinen. Το άλμπουμ σηματοδοτεί την επιστροφή του new-old ντράμερ Antti Ruokola, τον οποίο είδαμε τελευταία φορά στους HANGING GARDEN, πριν από επτά χρόνια.

Το νέο άλμπουμ βουτάει βαθιά σε ατμόσφαιρες «τρυφερές και σκληρές, διαβολικές και γαλήνιες» και «ξεκινάει ένα ταξίδι στις πνευματικές ρίζες της ανθρωπότητας, αναλογιζόμενο την ευθραυστότητα της τεχνολογικής μας κοινωνίας» – όπως περιγράφει ποιητικά το συγκρότημα. «Υπάρχει ένα είδος ενέργειας στα τραγούδια που δεν υπήρχε πριν», εμβαθύνει ο Toni Hatakka των HANGING GARDEN. «Μια αίσθηση ελπίδας σε αντίθεση με τον παλιό μας φίλο την απελπισία, μια ισχυρή έννοια δράσης ενάντια στη γνωστή μελαγχολία, ή ίσως ένα φως μέσα στην άνετη κατήφεια….»

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Kalle Pyyhtinen

Διαβάστε ολόκληρο το σχόλιο του Toni: «Μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες παραμονής στη μουσική και στιχουργική θεματολογία της απόγνωσης, της απώλειας και της μελαγχολίας, είχα την αίσθηση ότι η επόμενη κυκλοφορία μας θα μπορούσε να έχει λίγο χώρο και για την ελπίδα και το φως – φυσικά χωρίς να ξεχνάμε την χαρακτηριστική μας ζοφερή αισθητική. Η προσέγγιση που αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε ήταν να πλέξουμε μια ιστορία για το πώς η ανθρωπότητα θα εξακολουθήσει να ευδοκιμεί, να βρίσκει νόημα, αφού ο κόσμος όπως τον ξέρουμε έχει τελικά φτάσει στο τέλος του.

Η εξερεύνηση των τελετουργιών, των συστημάτων πεποιθήσεων, η σύνδεση με τη φύση, η εύρεση σκοπού στην απλή ύπαρξη και η επιβίωση ήταν οι ακρογωνιαίοι λίθοι για το πώς δημιουργήθηκε το “The Garden”. Ένα άλλο ισχυρό θέμα είναι αυτό των ονείρων- από την παιδική μου ηλικία, είχα αυτόν τον επαναλαμβανόμενο κόσμο ονείρων με μια σιωπηλή αίσθηση στασιμότητας, κολοσσιαίες κατασκευές από σκουριά, τη δράση του ταξιδιού προς το άγνωστο και την πλούσια φύση. Από εκεί αντλώ επίσης πολλά από αυτά που κατέληξαν στο άλμπουμ. Οι στίχοι που έγραψε η Riikka επίσης συγχωνεύτηκαν τέλεια με αυτή την αισθητική. Ακόμη και το όνομα μου δόθηκε σε ένα όνειρο. Την άνοιξη, είδα ένα όνειρο όπου ο keyboardist μας Nino και εγώ είχαμε μια συζήτηση για το ότι αυτό ήταν το Magnum Opus μας και ότι θα έπρεπε να το ονομάσουμε “The Garden”. Μια τόσο ισχυρή ιδέα δεν μπορούσε να μείνει αγνοημένη, και έτσι το άλμπουμ πήρε το όνομά του. Το ‘The Garden’ είναι ταυτόχρονα οικείο και ασυνήθιστο για εμάς. Υπάρχει ένα είδος ενέργειας στα τραγούδια που δεν υπήρχε προηγουμένως, μια αίσθηση ελπίδας σε αντίθεση με τον παλιό μας φίλο την απελπισία, μια ισχυρή έννοια δράσης ενάντια στη γνωστή μελαγχολία, ή ίσως ένα φως μέσα στην άνετη κατήφεια. Αλλά τελικά, αυτοί είμαστε εμείς.»

Οι HANGING GARGEN σχηματίστηκαν το 2004, ξεκινώντας ως ένα Heavy, Doom προσανατολισμένο εγχείρημα. Περίπου δύο δεκαετίες, επτά άλμπουμ και μερικές αλλαγές στο line-up αργότερα, η μπάντα μετατοπίστηκε σε έναν πιο μελωδικό, σύγχρονο ήχο, που περιβάλλεται από ένα πέπλο μελαγχολίας.

Οι συνθέσεις είναι σκοτεινές, ατμοσφαιρικές και συναισθηματικές, και ταυτόχρονα τείνουν προς την ανοιχτόμυαλη και παιχνιδιάρικη μουσικότητα. Αν και εδραιωμένοι στα Doom, Gothic και Melodeath παρακλάδια του Metal, οι HANGING GARGEN επιδεικνύουν ένα ευέλικτο, πολυεπίπεδο στυλ παιξίματος, συνδυάζουν γυναικεία και ανδρικά φωνητικά, και αντλούν επιρροές και έμπνευση από τη μουσική και την τέχνη, μακριά και ευρέως.

Λίστα κομματιών:

 1. The Garden
 2. The Four Winds
 3. The Construct
 4. The Song of Spring
 5. The Fire at First Dawn
 6. The Nightfall
 7. The Stolen Fire
 8. The Journey
 9. The Derelict Bay
 10. The Fireside
 11. The Resolute

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο μουσικό βίντεο για το «The Fireside» παρακάτω:

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση