Eric Clayton And The Nine – A Thousand Scars

Eric Clayton And The Nine – A Thousand Scars

Χρονολογία: 2020
Συνολική Διάρκεια: 75:17
Εταιρεία: Αυτοχρηματοδοτούμενο Άλμπουμ

«Δεν θα έκανα ποτέ αυτόν τον τόσο προσωπικό δίσκο, αν δεν πίστευα ότι ο καθένας θα μπορούσε να βρει τον ίδιο του τον εαυτό μέσα σε αυτόν». Τάδε έφη Eric Clayton, σε ερώτηση του γράφοντος, εκ μέρους του ηλεκτρονικού περιοδικού μας, σχετικά με την καινούργια-πολυαναμενόμενη και μετά από χρόνια σιωπής, κυκλοφορία του.

Ο θρυλικός τραγουδιστής και ιδρυτής των SAVIOUR MACHINE, Eric Clayton, επιστρέφει στην δισκογραφία, παρουσιάζοντας μας την καινούργια του δουλειά που τιτλοφορείται «A Thousand Scars». Τι θέλει να πει όμως αρχικά ο τίτλος του νέου αυτού άλμπουμ; Για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα, θα πρέπει πρώτα να απαντήσουμε στο «τι είναι η ουλή;». Η ουλή, είναι μια πληγή,  ένα σημάδι, ένα κόψιμο το οποίο έχει επουλωθεί. Δεν έχει πλέον πόνο, είναι όμως πάνω μας για να ας θυμίζει ότι κάποτε ήταν ανοιχτή, κάποτε πονούσε, κάτι την προκάλεσε και εντέλει αποθεραπεύτηκε, αλλά δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Αυτό ακριβώς, μεταφορικά, θέλει να μας περάσει αρχικά ο τίτλος του δίσκου. Χίλιες ουλές, χίλια ψυχικά (και όχι σωματικά) σημάδια. Χίλιες καταστάσεις που άφησαν το σημάδι τους πάνω μας και μέσα από αυτές καταφέραμε να βγούμε πιο δυνατοί και συγκροτημένοι.

Το «A Thousand Scars» δεν είναι ένα ακόμα έργο που παρουσιάζει μια υποθετική ιστορία. Όχι. Είναι ουσιαστικά η ίδια η ιστορία της ζωής του δημιουργού του. Είναι τα βιώματα, οι περιπέτειες, οι «ουλές» του Eric Clayton. Είναι μια concept κυκλοφορία, μέσα από την οποία θέλει να μας παρουσιάσει τι τον διαμόρφωσε ως άνθρωπο, τι τον έκανε να εξαφανιστεί από τις ζωές μας και πως τελικά κατέληξε να κάνει ξανά αυτό που τόσο αγαπά και εμείς αγαπάμε να απολαμβάνουμε. Δεκαπέντε κεφάλαια, δεκαπέντε ουλές, δεκαπέντε βιώματα, με τα οποία όλοι σίγουρα κάπου θα ταυτιστούν, θα βρουν έστω ένα το οποίο θα μιλάει για αυτούς, θα βρούνε την δική τους ουλή. Μακάρι κλειστή.

Στιχουργικά λοιπόν, αυτό είναι το «A Thousand Scars». Μουσικά τι είναι; Είναι ένα πολύ, πολύ δυνατό άλμπουμ, ειδικά αν πάρεις τους στίχους μαζί και αφήσεις τη μοναδική φωνή του Eric Clayton να σε παρασύρει, να σε ταξιδέψει,  να σε πάει ένα ταξίδι μέσα από σκοτεινά μέρη,  μέσα από πόνους και οδύνες, αλλά που στο τέλος του θα βγεις σε ένα μέρος φωτεινό, ένα μέρος γεμάτο ελπίδα, σοφότερος από ότι ήσουν πριν από το ταξίδι αυτό. Από άποψη παραγωγής, μιλάμε για έναν άψογο δίσκο. Σε ποιό είδος όμως κατατάσσεται; Έχει Heavy στοιχεία, έχει πολλά μελωδικά μέρη, έχει πολλά απαλά περάσματα και κάποια ξεσπάσματα.

Ας το κατατάξει ο καθένας όπου νομίζει, μετά το τέλος του ταξιδιού στο οποίο υπόσχεται να σε πάει. Απλά ακολούθα τον Eric και τους ΕΝΝΙΑ. Και αν θελήσεις να επαναλάβεις το ταξίδι, κάντο άφοβα. Σίγουρα θα ανακαλύψεις κάτι καινούργιο…

Βαθμολογία: 8/10
Συντάκτης: Φανούρης Εξηνταβελόνης
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: Eric Clayton And The Nine – Επίσημη Σελίδα

Please follow and like us:

This Post Has 3 Comments

  1. Dimos

    Καταπληκτικη παρουσίαση και κύματα ρίγους για την επιστροφή του Eric Clayton. Μακάρι να είναι πάντα καλά.

  2. Φανουρης

    Να είσαι καλά Δήμο, το άλμπουμ είναι κάτι το οποίο μιλάει μέσα σου.. δεν περίμενα λιγότερα από τέτοιο δημιουργό.. μακάρι να είμαι πάντα καλά να μας ταξιδεύει

  3. Giorgos Kourou

    Πολύ ωραία παρουσίαση, αυτή η συναισθηματική φωνή μιλάει κατευθείαν μέσα στις καρδιές μας!

Αφήστε μια απάντηση