Οι ELUVEITIE κυκλοφορούν βίντεο για το νέο τους single «Exile Of The Gods».

You are currently viewing Οι ELUVEITIE κυκλοφορούν βίντεο για το νέο τους single «Exile Of The Gods».

Ο τροχός του χρόνου γυρίζει αδιάκοπα προς τις πιο σκοτεινές μέρες, ο κόσμος προετοιμάζεται για το κρύο και τη στέρηση. Ξεχασμένα από καιρό πνεύματα αναδύονται από την ομίχλη, προαναγγέλλοντας την «Εξορία των Θεών» (Exile Of The Gods).

Οι Ελβετοί Metallers ELUVEITIE κυκλοφορούν το νέο τους single, αποτυπώνοντας την απελπισμένη, καταθλιπτική διάθεση ενός κόσμου που οι Θεοί εγκατέλειψαν προ πολλού.

«What have we done? Our hands stained with their blood», ψέλνει η τραγουδίστρια Fabienne Erni, υποστηριζόμενη από βαριά riffs και απογειωτικές μελωδίες.

Το ιδρυτικό μέλος Chrigel Glanzmann σχολιάζει: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε μαζί σας το νέο μας single ‘Exile Of The Gods’ – μετά το ‘Aidus’ η ‘δεύτερη σελίδα’ στο επόμενο κεφάλαιο των ELUVEITIE. Το σημερινό μας μονοπάτι μας οδηγεί πολύ πίσω στο χρόνο. Και πίσω στο παρόν! Ο νέος μας κύκλος τραγουδιών βασίζεται σε ένα πολύ παλιό μυθικό κείμενο – τον ερμητικό θρήνο. Αν και δεν προήλθε από τον κέλτικο πολιτισμό, σήμερα γνωρίζουμε ότι μετέπειτα τα λόγια του υιοθετήθηκαν, αφομοιώθηκαν και διδάχτηκαν από τους Κέλτες δρυίδες και οι διδασκαλίες του αποδόθηκαν στον τρικέφαλο κέλτικο θεό Lugus. Το αρχαίο αυτό κείμενο περιέχει ένα είδος προφητείας που περιλαμβάνει πολύ σοβαρά και σημαντικά λόγια για εμάς τους σύγχρονους ανθρώπους σήμερα – ακόμη και αν υποθέσουμε ότι δεν αφορά την εποχή μας (κάτι που ωστόσο πιστεύω προσωπικά).

Μεταξύ πολλών άλλων πραγμάτων, ο θρήνος του Lugus προφητεύει: ‘…από την πίστη σας δεν θα μείνει παρά μια κενή ιστορία, την οποία τα ίδια σας τα παιδιά στο μέλλον δεν θα πιστέψουν- μόνο χαραγμένες λέξεις θα μείνουν, και μόνο οι πέτρες θα μιλούν για την ευσέβειά σας. Διότι οι θεοί – που κάποτε καταδέχτηκαν να κατοικήσουν στη γη – θα επιστρέψουν από τη γη στον Άντουμνο. Οι θεοί θα αποσυρθούν από την ανθρωπότητα, γεγονός πολύ οδυνηρό! Ο κόσμος θα παραμείνει έρημος, στερημένος από την παρουσία των θεοτήτων του’. Και αυτό είναι το θέμα του νέου μας single!

Ωστόσο, αυτό το αρχαίο κείμενο διευκρινίζει με σαφήνεια ότι εδώ δεν μιλάμε απλώς για κάποια μυθολογικά, θρησκευτικά ή πνευματικά θέματα. Διότι μιλάει επίσης πολύ ξεκάθαρα για την εξέλιξη της σχέσης της ανθρωπότητας με τη μητέρα γη σε αυτό το πλαίσιο και επισημαίνει πολύ συγκεκριμένες πράξεις μας (σήμερα) και τις συνέπειές τους στη φύση και για τη φύση, και άρα τελικά για εμάς. Και έτσι, είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε το ολοκαίνουργιο τραγούδι μας μαζί σας! Και ελπίζουμε να σας αρέσει τόσο πολύ όσο αρέσει σε εμάς και ότι ίσως μπορείτε να βρείτε κάποια έμπνευση σε αυτό! Απολαύστε το!»

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο μουσικό βίντεο για το «Exile Of The Gods» παρακάτω:

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση