Οι DØDHEIMSGARD θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ «Black Medium Current» τον Απρίλιο.

You are currently viewing Οι DØDHEIMSGARD θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ «Black Medium Current» τον Απρίλιο.

Οι Νορβηγοί Avant-garde Black Metallers DØDHEIMSGARD, θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ, «Black Medium Current», στις 14 Απριλίου μέσω της Peaceville Records. Η μπάντα μοιράζεται το εξαιρετικό πρώτο single της, «Abyss Perihelion Transit». Το δεκάλεπτο και πλέον κομμάτι υφαίνει ένα ζοφερό μωσαϊκό ενσωματώνοντας στοιχεία από πολλαπλά υποείδη στον κόσμο του Extreme Metal και αντιμετωπίζει θεματικά τις ιδέες του επιστημολογικού δυϊσμού.

Ο τραγουδιστής/κιθαρίστας Vicotnik σχολιάζει σχετικά με το κομμάτι: «Όλο το άλμπουμ περιστρέφεται υποκειμενικά γύρω από την αντίληψη, την εμπειρία, την ψυχολογία, την αντικειμενική/υποκειμενική πραγματικότητα έναντι της εξωτερικής πίεσης, τις τροπικότητες, τα ταμπού, τους νόμους της κίνησης/της αιτιότητας που επηρεάζει τη ζωή του ατόμου. Η υποκειμενική αντίληψη της πραγματικότητας ενάντια στις αντικειμενικές αιτιώδεις επιδράσεις της πραγματικότητας και πώς είναι συνδεδεμένες αλληλεπιδρούν. Ο επιστημολογικός δυϊσμός.»

Το εξώφυλλο του «Abyss Perihelion Transit» είναι δημιουργία του Costin Chiorenau

Ο Vicotnik συνεχίζει: «Η ψυχική υγεία, ή μάλλον αντί για υγεία, ας το πούμε ψυχική κατάσταση, είναι ένα μεγάλο θέμα σε αυτόν τον δίσκο. Όχι ως με παραπονετικό τρόπο, ή ως καλή ή κακή έννοια, αλλά μάλλον η μελέτη ενός υποκειμένου της δικής του ψυχολογίας (εν)κατά τη διάρκεια των πάντων.

Όπως και η ασάφεια του Είναι. Τι είναι το Είναι; Είναι ένα μετα-φυσικό στρώμα υποκειμενικών συναισθηματικά τροφοδοτούμενων εννοιών ή το Είναι απλά εξηγεί ένα φυσικό αντικείμενο που είναι, άρα είναι. Από επιστημολογικής άποψης υποθέτω ότι αυτοί οι στίχοι στέκονται πολύ στον αφελή ρεαλισμό έναντι του αναπαραστατικού ρεαλισμού. Γνωστικισμός εναντίον συμπεριφορισμού και στη συνέχεια τα φέρνουν όλα αυτά σε ένα καλλιτεχνικό πλαίσιο προφανώς. Οπότε, πρόκειται για μια βιωματική απόδοση, όχι για μια λύση που οδηγείται από τη λύση.»

Το single συνοδεύεται από ένα βίντεο και ένα εξώφυλλο από τον οραματιστή καλλιτέχνη Costin Chiorenau, ο οποίος ζωντανεύει την ετερόκλητη και απίστευτα πανηγυρική ύπαρξη του πρώτου single του «Black Medium Current». Συνεργαζόμενα τόσο το τραγούδι όσο και το βίντεο εξελίσσονται κατά τη διάρκεια της δεκάλεπτης διάρκειάς του και δημιουργούν κάτι πραγματικά οραματικό τόσο σε ηχητικό όσο και σε οπτικό πλαίσιο.

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Łukasz Jaszak

Το «Black Medium Current» συνεχίζει στο μονοπάτι που χάραξε το μνημειώδες και παγκοσμίως αναγνωρισμένο άλμπουμ «A Umbra Omega» του 2015, μια βαθιά οδυνηρή και ισχυρή κυκλοφορία τεράστιας ωριμότητας και διορατικότητας. Όπως είναι η αμφισβητούσα φύση των DØDHEIMSGARD , η μπάντα εξερευνά ιδέες στις οποίες προσπαθώντας να απελευθερωθούμε από μια κατάσταση υπαρξιακής απελπισίας και σύγχυσης παραιτούμαστε με τη σειρά μας από τη δική μας ελευθερία. Υποδηλώνοντας ότι η σύγχυση και η απελπισία, όσο δύσκολο και αν είναι να τα υπομείνει κανείς, είναι με μια φιλοσοφική έννοια απαραίτητες είπε για να αμφισβητήσει κανείς την ίδια του την πνευματική ειλικρίνεια.

Ηχογραφήθηκε στα τέλη του 2021 και στις αρχές του 2022, με την παραγωγή να αναλαμβάνει ο Vicotnik. Η τεχνική επεξεργασία και η μίξη έγιναν από τον Matias Aaveren στα Top-Room Studios. Mastering από τον Χάρη στα Feedback Studios με πρόσθετη βοήθεια από τον Παύλο.

Εκτός των παραδοσιακών καθηκόντων του στο μπάσο, ο Lars Emil Måløy δανείζει το ταλέντο του στο πιάνο, το τσέλο και το theremin στο «Requiem Aeturnum», καθώς και φλάουτο από τους STTNG στο «Et Smelter».

Λίστα κομματιών:

  1. Et smelter
  2. Tankespinnerens smerte
  3. Interstellar Nexus
  4. It Does Not Follow
  5. Voyager
  6. Halow
  7. Det tomme kalde morke
  8. Abyss Perihelion Transit
  9. Requiem Aeternum

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο μουσικό βίντεο για το «Abyss Perihelion Transit» παρακάτω:

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση