Carcass – Despicable (EP)

Carcass – Despicable (EP)

Χρονολογία: 2020
Συνολική Διάρκεια: 18:53
Εταιρεία: Nuclear Blast

Και ενώ, ύστερα από επτά χρόνια επίπονης υπομονής και στέρησης, είχαμε προετοιμαστεί όλοι για το νέο άλμπουμ των θρύλων του Death Metal CARCASS, ο κορωνοϊός μας προσγείωσε απότομα…! H δυστυχώς συνεχής επιδείνωση της κατάστασης που επικρατούσε παγκοσμίως με την συγκεκριμένη επιδημία, ανάγκασε το συγκρότημα να ανακοινώσει την αναβολή της κυκλοφορίας του επερχόμενου άλμπουμ τους. Ευτυχώς όμως οι Βρετανοί μας σκέφτονται και αποφάσισαν να μας προσφέρουν σαν προσωρινό υποκατάστατο το νέο τους EP  «Despicable». Η συγκεκριμένη κυκλοφορία των CARCASS περιλαμβάνει τέσσερα νέα τραγούδια εκ των οποίων μόνο το ένα θα συμπεριλαμβάνεται στον επερχόμενο τους δίσκο «Torn Arteries».

Ξεκίνημα λοιπόν με το «The Living Dead At The Manchester Morgue» στο οποίο οι κιθάρες σε υπνωτίζουν με τον αρχικό αρμονικό τους ρυθμό για να εξελίξουν στη συνέχεια την σύνθεση σε ένα μπασταρδεμένο πάντρεμα των «Heartwork» και «Necroticism» με εναλλαγές στο ρυθμό, blastebeats και ένα φοβερό groovy breakdown. Συνέχεια με το «The Long and Winding Bier Road», σε πιο αργά και μελωδικά μουσικά μονοπάτια με την κρυστάλλινη παραγωγή να αναδεικνύει την εκπληκτική δουλειά που έχουν κάνει οι Βρετανοί στις κιθάρες. Ένα τραγούδι που κάλλιστα θα μπορούσε να βρίσκεται και στο «Swansong».

Ακολουθεί το «Under the Scalpel Blade», τραγούδι το οποίο θα συμπεριλαμβάνεται στο επερχόμενο άλμπουμ, το οποίο ελπίζω να είναι και ενδεικτικό των υπόλοιπων συνθέσεων του δίσκου. Μία περιπετειώδης σύνθεση στην οποία το βασικό ρίφ με τις Doom Metal καταβολές του αποτελεί τον κυρίως μουσικό οδηγό, χωρίς όμως να απουσιάζουν και οι μικρές στιγμές έκρηξης με τα χαρακτηριστικά Death/Grind ξεσπάσματα! To «Slaughtered In Soho» με το οποίο πέφτει θριαμβευτικά η αυλαία στο απολαυστικό «Despicable» EP είναι άλλο ένα συμπαγές mid-tempo μελωδικό τραγούδι, με τις κιθάρες να οδηγούν σ’ ένα υποβλητικό κιθαριστικό διάλειμμα.

Το «Despicable» EP αποτελεί ένα απολαυστικότατο ορεκτικό μέχρι την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ των Βρετανών. Οι CARCASS προσθέτουν στην ήδη εντυπωσιακή δισκογραφία τους, άλλη μια φοβερή κυκλοφορία, αντάξια της βαρύτητας του ονόματος τους! Σίγουρα μπορεί να ακούγονται λίγο πιο μελωδικοί απ’ ότι τους έχουμε συνηθίσει, ταυτόχρονα όμως μας παρουσιάζουν όλα εκείνα τα κλασσικά στοιχεία του ήχου τους, τον οποίο λατρεύουμε. Άλλο ένα ευχάριστο στοιχείο στα νέα τραγούδια είναι και η μεγαλύτερη  συμμετοχή του Bill Steer στα φωνητικά κάτι το οποίο ελπίζω να συνεχιστεί και στο νέο δίσκο. Δεδομένου ότι τα ¾ από τις μουσικές συνθέσεις που ακούμε στο «Despicable» αποτελούν τραγούδια που κόπηκαν από την τελική σύνθεση του επερχόμενου άλμπουμ, βλέποντας την ποιότητά τους οι προσδοκίες μας για το «Torn Arteries» είναι πλέον στα ύψη!  

Βαθμολογία: 8/10
Συντάκτης: Νίκος Μανούσης
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: CARCASS – Σελίδα Facebook

Please follow and like us:

This Post Has 2 Comments

  1. George Manis

    Αν και με τα χρόνια μαθαίνουμε να κρατάμε μικρό καλάθι για τις καινούργιες κυκλοφορίες, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια μπάντα που ξέρει να παίζει μπαλιτσα!!
    Η Carcass αποδεικνύουν ότι και μουσική ξέρουν και δουλεύουν!!

  2. Vassiliki Pantazi

    Πιστεύω μπορούμε να περιμένουμε κατι πολύ καλό, αν κρίνω απο αυτο το δείγμα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu