Οι BLACK LAVA παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ «Soul Furnace» εν όψει της ημερομηνίας κυκλοφορίας του.

You are currently viewing Οι BLACK LAVA παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ «Soul Furnace» εν όψει της ημερομηνίας κυκλοφορίας του.

Το ανερχόμενο αυστραλιανό Blackened Death Metal κουαρτέτο BLACK LAVA, παρουσιάζει ολόκληρο το νέο του άλμπουμ «Soul Furnace», εν όψει της ημερομηνίας κυκλοφορίας του, στις 25 Νοεμβρίου μέσω της Season Of Mist.

Με ιδρυτές τον ντράμερ Dan Presland (VIPASSI, AMDBL, ex-NE OBLIVISCARIS) και τον κιθαρίστα Ben Boyle (VIPASSI, AMDBL, HADAL MAW), οι BLACK LAVA αντλούν επιρροές από Death και Black Metal μπάντες της παλιάς σχολής, ενώ παράλληλα εισάγουν groove-φορτωμένες μελωδίες και progressive στοιχεία για να δημιουργήσουν τον δικό τους πειραματικό ήχο.

Καθώς το ζευγάρι διαμόρφωνε περισσότερες ιδέες, στράφηκαν στον καλό τους φίλο Rob Watkins των BLACKHELM για να αναλάβει τα φωνητικά καθήκοντα. «Μέσα σε 10 λεπτά είχαμε βρει έναν τραγουδιστή και ξεκίνησε η αναζήτηση μπασίστα. Ο Tim Anderson βρέθηκε αρκετά γρήγορα και ήταν πρόθυμος να μπει και αυτός στο κόλπο, οπότε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα είχαμε ένα πλήρες line-up, έναν δίσκο έτοιμο να ξεκινήσει και τέσσερις τύπους γεμάτους ενθουσιασμό να προωθήσουν κάτι καινούργιο.»

Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Paolo Girardi

Μοιραζόμενοι μια ποικιλόμορφη αγάπη για το Black Metal, το Death Metal και την Progressive μουσική, το κουαρτέτο βρήκε γρήγορα τον ήχο του και έφτασε σε ένα καλό σημείο. Και έτσι γεννήθηκε το «Soul Furnace» – μια καταιγιστική ακουστική επίθεση 34 λεπτών που προκαλεί νοσταλγία ενώ ακούγεται φρέσκο και επίκαιρο. Ενώ ο δίσκος υπόσχεται να εγκαινιάσει μια νέα μουσική εποχή της δεκαετίας του 2020 με την προοδευτική και σύγχρονη ενέργειά του, οι στίχοι κατοικούν κάπου ανάμεσα στη φαντασία και τον παλιό κόσμο.

Με μια νέα συμφωνία με την Season Οf Mist και μια ομάδα μερικών από τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες, παραγωγούς, μηχανικούς και επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας πίσω τους για να βοηθήσουν να αποδώσουν το όραμά τους, οι BLACK LAVA είναι έτοιμοι να κάνουν το ντεμπούτο τους και να εξαπολύσουν τη μανία τους στα πλήθη.

Λίστα κομματιών:

  1. Origins
  2. Aurora
  3. Black Blizzard
  4. Baptised in Ice
  5. Eye of the Moon
  6. Northern Dawn
  7. Necrocatacomb
  8. Nightshade
  9. Soul Furnace

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το «Soul Furnace» στο βίντεο που ακολουθεί:

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση