Autopsy – Morbidity Triumphant

You are currently viewing Autopsy – Morbidity Triumphant

Χρονολογία: 2022
Συνολική Διάρκεια: 41.26
Εταιρεία: Peaceville Records

Πέντε χρόνια χρειάστηκαν οι πατέρες του Death/Doom Metal AUTOPSY για να μας παρουσιάσουν νέα μουσική και να δηλώσουν εμφατικά για άλλη μία φορά οτι ο θρόνος τους ήταν, είναι και θα είναι δικός τους. Ας πάρουμε όμως λίγο τα πράγματα από την αρχή αν και πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάποιος που διαβάζει αυτό το κείμενο και δεν γνωρίζει το συγκρότημα. Οι AUTOPSY δημιουργήθηκαν το 1987 στο Όκλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και μας συστήθηκαν την ίδια χρονιά με το ιστορικό ντέμο «Critical Madness», ενώ μέχρι το 1995 που διαλύθηκαν κυκλοφόρησαν τέσσερα άλμπουμς, συμπεριλαμβανομένων των αριστουργημάτων «Severed Survival», «Mental Funeral», και δύο EP δημιουργώντας ένα μύθο στο χώρο του Death/Doom Metal και επηρεάζοντας αμέτρητες μπάντες. Αρχηγός της μπάντας, ο οποίος έχει αναλάβει τα τύμπανα και τα φωνητικά μεταξύ άλλων, η ηγετική μορφή που ακούει στο όνομα Chris Reifert,ο οποίος είναι αυτός που παίζει τα τύμπανα στο ιστορικό «Scream Bloody Gore» των τεράστιων DEATH.

Επειδή όμως οι αδικίες πρέπει να αποκαθίστανται κάποια στιγμή στην ζωή έτσι και οι AUTOPSY επέστρεψαν το 2009 στην ενεργό δράση για να εισπράξουν την ανταμοιβή της προσφοράς τους. Από τότε λοιπόν έως και σήμερα μας έχουν προσφέρει τέσσερα άλμπουμ, τρία EP, ένα ζωντανά ηχογραφημένο δίσκο, ένα split και μερικές συλλογές. Υπερδραστήριοι και όπως πάντα φυσικά ποιοτικότατοι. Φέτος λοιπόν κυκλοφόρησαν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Morbidity Triumphant», η οποία αν και ξέραμε πριν ακόμα κυκλοφορήσει οτι θα είναι αντάξια του ονόματος τους κατάφεραν να μας τινάξουν τα μυαλά προσφέροντας, κατά την προσωπική μου άποψη, το καλύτερο τους άλμπουμ από το 2009 και μετά.

Ο δίσκος ξεκινάει με το «Stab The Brain» μία επιθετική σύνθεση με αρρωστημένο groove και έναν Chris Reifert να ακούγεται σαν τρόφιμος ψυχιατρείου. To «Final Frost» που ακολουθεί μοιάζει να βγήκε από το «Mental Funeral», ξεκινάει αργά και βασανιστικά για αν εξελιχθεί σε μία Old School Death Metal καταιγίδα. Οι ταχύτητες πέφτουν στο «The Voracious One» για να μας χαλαρώσουν καθώς ακολουθεί η επική τραγουδάρα «Born In Blood» με τον κλασσικό χορευτικό ρυθμό των AUTOPSY, ενώ το «Flesh Strewn Temple» θα μπορούσε να αποτελέσει το ιδανικό soundtrack για οποιαδήποτε αιματηρή ταινία τρόμου με την ανατριχιαστική του ριφάρα και τον Reifert να τραγουδάει λες και θα ξεψυχήσει καθώς στο τελευταίο λεπτό του τραγουδιού οι κραυγές του καθηλώνουν. Θα μπορούσα να συνεχίσω να γράφω με τις ώρες καθώς  το συγκρότημα ακούγεται ακόμα και μετά από τόσα χρόνια με την ίδια ορμή που είχε όταν έχτιζε το όνομα του. Το υπόλοιπο άλμπουμ συνεχίζει στα ίδια υψηλά επίπεδα με Doom Metal breakdowns, OSDM ξεσπάσματα, ισοπεδωτικό groove, ένα Reifert τρομακτικό και όλα αυτά εμπλουτισμένα με τον σάπιο, λασπώδη ήχο που λατρέψαμε από τους AUTOPSY. Όσον αφορά του στίχους τίτλοι όπως «Skin By Skin», Maggots In Your Mirror» δεν χρειάζονται και ιδιαίτερες επεξηγήσεις.

Το «Morbidity Triumphant» αποτελεί μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες της φετινής χρονιάς και μία από τις καλύτερες των τελευταίων ετών στο συγκεκριμένο ήχο με το συγκρότημα να παραδίδει μαθήματα για άλλη μία φορά. Αμέτρητες μπάντες προσπάθησαν να αντιγράψουν τον ήχο τους αλλά η μοναδικότητα αυτού του συγκροτήματος δεν αγγίζεται. Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια παραμένουν πιστοί στον ήχο και στις αξίες τους προσφέροντας πάρα πολύ καλά άλμπουμ. Ξεροκέφαλοι, αντιεμπορικοί και underground, όπως δηλαδή ξεκίνησαν.

Βαθμολογία: 8,5 / 10
Συντάκης: Νίκος Μανούσης
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: AUTOPSY – Facebook Σελίδα

Please follow and like us:

This Post Has One Comment

  1. Chris Tsintziras

    Τίμιος δίσκος!!!! Σταθερή ποιότητα

Αφήστε μια απάντηση