Amken – Passive Agression

You are currently viewing Amken – Passive Agression

Χρονολογία: 2022
Συνολική Διάρκεια: 34:39
Εταιρεία: Massacre Records

       Ένα απο τα καλά κρυμμένα διαμάντια της Ελληνικής Metal σκηνής είναι σίγουρα οι AMKEN. Αν και ιδρύθηκαν το 2011 κυκλοφόρησαν την παρθενική τους δουλειά «Theater Of The Absurd» το 2017 και ελέω κορωνοιού η δεύτερη δουλειά τους «Passive Aggression» εμφανίστηκε πριν από λίγο καιρό.

     Το να πούμε ότι οι AMKEN παίζουν Thrash Metal θα ήταν γενικευμένο, αν και όχι άστοχο. Το εναρκτήριο «The Underdogs» σε πιάνει κατευθείαν και σε βάζει στα βαθιά  με τη -γερμανικής αισθητικής- τεχνοτροπία του. Κι εκεί που θα περίμενε κάποιος εύλογα να ακούσει τοξικά, σκυλίσια αλυχτίσματα, μια ευχάριστη Death πινελιά αλλάζει όλο τον καμβά των ηχοχρωμάτων. Οι οκτώ συνθέσεις (όχι μακροσκελείς ευτυχώς) και  η ελαχιστοποίηση των αλλαγών του ρυθμού, προσδίδουν μια σοβαρότητα και μια στιβαρότητα, έναν συμπαγή ήχο. Ξεχωριστή σύνθεση επίσης αποτελεί και το « I Am The One» με το υπέροχο video clip και τη συμμετοχή του Ερίκου Λίτση αλλά θα ΄ταν λάθος να εστιάσουμε ξεχωριστά σε τραγούδια, μιας κι ο δίσκος μπορεί να ακουστεί μονομιάς. Το σίγουρο είναι ότι το «Passive Aggression» -εύστοχος και σκωπτικός τίτλος-  δεν αφήνει την οργή να ξεχειλίσει, αλλά τη διοχετεύει σε πιο δημιουργικά κανάλια., σχολιάζοντας το γεγονός ότι στη σύγχρονη εποχή των social media οι χρήστες του διαδικτύου βγάζουν το φτυάρι και την αξίνα ως άλλοι καταπιεσμένοι κολίγοι και το θάβουν σε 2-3 μέρες, μιας και το σύστημα έχει φροντίσει να τους τροφοδοτήσει το μυαλό με άλλες παραστάσεις, τροφοδοτώντας  ταυτόχρονα την υποκρισία.

      Το rhythm section είναι σφιχτό και καλοπροβαρισμένο, οι κιθάρες αλλού σολάρουν με ιντριγκαδόρικα riffs κι αλλού σκορπούν τη μελωδία , ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το δίπολο των τραγουδιστών που εναλλάσσεται και δίνει αυτή την άτυπη κόντρα που ξεχωρίζει τους AMKEN από το σωρό και τους κατατάσσει πρωτίστως ως extreme μπάντα και δευτερευόντως ως Thrash. Σε αυτό βέβαια  συμβάλει στο μέγιστο η πολύ καθαρή παραγωγή/μίξη από το Φώτη Μπενάρντο όπως επίσης και το mastering του Γιώργου Νεράτζη, που καταφέρνει να μπολιάσει τι όποιες παλαιομοδίτικες τάσεις που εκδηλώνει το γκρουπ μαζί με τους απαραίτητους νεωτερισμούς. Το δε εξώφυλλο έχει επιμεληθεί ο Adam Burke  (θα τον ξέρετε μάλλον από τη δουλειά του στους VEKTOR) και γενικά η όλη προσπάθεια των παιδιών δείχνει προσήλωση κι επαγγελματισμό, συνεπικουρούμενοι βέβαια κι από τη Massacre Records η οποία φαίνεται πως στηρίζει αυτό το project. Είναι ευκαιρία γι’ αυτά τα παιδιά να επωφεληθούν της στιγμής και να ξεκινήσουν  να «οργώνουν» τα φεστιβάλ και τις ζωντανές εμφανίσεις, έτσι ώστε να εδραιώσουν τα’ όνομά τους!. Εμείς σαν οπαδοί οφείλουμε να στηρίξουμε όπως κι όπου  μπορούμε! Kάτι καλό βλέπω να έρχεται…

Βαθμολογία: 7,5/10
Συντάκτης: Δήμος Καραδήμος
Διαδικτυακός Σύνδεσμος: AMKEN – Σελίδα Facebook

Please follow and like us:

This Post Has One Comment

  1. Ραφαήλ Παγώνης

    Άλλη μια μπάντα που έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και σε κάθε βήμα -δισκο γιγαντώνεται και βελτιώνεται. Θρας και όποιον πάρει ο χάρος. Από την ίδρυση της μέχρι σήμερα την ακολουθώ. Δεν με έχει προδώσει ποτέ και παίρνω μουσικά μια μεγάλη ικανοποίηση. Στο τελευταίο δίσκο δεν πήρα απλώς μια ικανοποίηση. Δέχτηκα ένα γερό χαστούκι. Έπαθα ζημιά. Έγραψαν κομματαρες. Για μένα χωρίς υπερβολή είστε για τα φεστιβάλ που γίνονται έξω. Άξιοι επαγγελματίες μουσικοί.

Αφήστε μια απάντηση