«Τσιμπητές» («Τσιριχτές») Αρμονικές Με Ευρύ Vibrato

You are currently viewing «Τσιμπητές» («Τσιριχτές») Αρμονικές Με Ευρύ Vibrato

Γεια σας τρελο-μέταλλα!

Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και ό,τι καλύτερο για το 2021! Σε αυτό το νέο μάθημα εξερευνούμε τις «τσιμπητές» («τσιριχτες») αρμονικές πάνω σε ευρύ vibrato.

H συγκεκριμένη τεχνική μπορεί να προσθέσει χαρακτήρα και συναίσθημα στο παίξιμο σας. Όταν την χρησιμοποιείτε σε σόλο ή σε μελωδίες σας, θα τις κάνει να ξεχωρίζουν από το συνηθισμένο παίξιμο, μιας και δημιουργείτε αυτό τον «άγριο σαν ουρλιαχτό» ήχο, που κάνει τη διαφορά στον metal φάσμα που αναζητάτε.

Σε βίντεο παρακάτω παίζω σε Λα μινόρε πεντατονική και από πίσω Λα φυσική μινόρε, Επίσης χρησιμοποιώ κάποιες χρωματικές νότες για να προσθέσω περισσότερο χρώμα στον ήχο μου. Μπορείτε να παράγετε «τσιμπητές» αρμονικές σε όλο το μήκος της κιθαρας,όμως θα πρέπει να αναζητήσετε μόνοι σας τα πιο γλυκά (σωστά) σημεία, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε αυτόν τον ήχο αβίαστα.

Πιάστε την κιθάρα σας τώρα και προσπαθήστε να παίξετε την πρώτη «τσιμπητή» αρμονική σας και φροντίστε να το διασκεδάσετε όσο μπορείτε, με σωστή πάντα τεχνική!

Τα Καλύτερα
Μάριος Ηλιόπουλος

* Το κλειδί για την εκτέλεση μιας «τσιμπητής» αρμονικής βρίσκεται στον αντίχειρα του δεξιού χεριού, όπως συγκρατούμε την πένα. Θα ξεκινήσετε κρατώντας την πένα σας κανονικά και στη συνέχεια θα ρυθμίσετε το κράτημά σας, έτσι ώστε ο αντίχειράς να αιωρείται πάνω από την μυτερή άκρη της πένας, ουσιαστικά να γίνει μια «επέκταση» της πένας και όχι ένα μέσο για το κράτημα της. Μόλις έχετε τη λαβή κάτω, χρησιμοποιήστε τον αντίχειρά σας ώστε να γίνει ένα με το χτύπημα της πένας, και ουσιαστικά ο αντίχειράς σας θα χτυπήσει τη χορδή κυριολεκτικά αμέσως μετά την πένα.

Αφήστε μια απάντηση